Date2

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 12:38:28

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Γιώργος Σωφρόνης στα Καλύβια: Το τέλος του «μύθου» για τον... Πέτρο και το χωριό! (Βίντεο & Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

soka1

Με τον πλέον εμφαντικό τρόπο καταρρίφθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στα Καλύβια, ο... αστικός μύθος που ήθελε «το χωριό να ψηφίζει τον Πέτρο», αφού ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Σαρωνικός Αύριο», Γιώργος Σωφρόνης πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση!

Τρεις ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία, οι Καλυβιώτες και οι Καλυβιώτισσες συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες προκειμένου να ακούσουν έναν σαρωτικό Σωφρόνη να αναφέρεται όχι μόνο στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του τα προηγούμενα 4,5 χρόνια αλλά και σε όλα αυτά που προτίθεται να υλοποιήσει μετά την εκ νέου εκλογή του ως πρώτου πολίτη του Δήμου Σαρωνικού.

Παράλληλα βέβαια δεν παρέλειψε να κάνει σαφή τη σκόπιμη ολιγωρία που επέδειξαν στη χρηματοδότηση αλλά και στην τυπική, έστω, έγκριση πλήθους έργων, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου όσο και ο επίδοξος «αττικάρχης» του ίδιου κόμματος και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης!

Ο κ. Σωφρόνης καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του και ενδεικτικό όχι μόνο του μεγάλου πλήθους αλλά και του μεγάλου πάθους ήταν το γεγονός ότι οι Καλυβιώτισσες και Καλυβιώτες πετάχτηκαν, κυριολεκτικά, πάμπολλες φορές από τα καθίσματά τους αφού ο δήμαρχος κατάφερε να τους ξεσηκώσει με τα λεγόμενά του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ο δήμαρχος Σαρωνικού να περιοριστεί στη... διαφήμιση του έργου του την περίοδο που εκπνέει στις 31 Αυγούστου, αυτός έδωσε έμφαση στο πλήθος των έργων που επιθυμεί να υλοποιήσει, με τους συνεργάτες του, την επόμενη τετραετία, κάνοντας έτσι σαφές ότι η παρουσία του στον αυτοδιοικητικό θώκο του Σαρωνικού έχει και δημιουργική συνέχεια.

Έργα και κινήσεις οι οποίες είναι σαφές ότι προάγουν την καθημερινότητα των πολιτών των πέντε δημοτικών ενοτήτων (Καλυβίων, Σαρωνίδα, Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Κουβαρά) καθώς και των πολλών οικισμών που βρίσκονται διάσπαρτοι στον δήμο.

Και ίσως να αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις αυτοδιοικητικών που αποδεικνύει με τον τρόπο που λειτουργεί ότι η βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν έχει όρια εάν υπάρχει η διάθεση από τους εμπλεκόμενους στα δημοτικά πράγματα, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επικράτησε όχι μόνιο στη διάρκεια της ομιλίας του αλλά και μετά ένας έντονος ενθουσιασμός μεταξύ των πολιτών, πολύ όμως περισσότερο μεταξύ των στελεχών της δημοτικής παράταξης, «Σαρωνικός Αύριο».

Ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο; Ο κ. Σωφρόνης κάλεσε τους συμπολίτες του και στα Καλύβια, να του δώσουν τη δύναμη να υλοποιήσει το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας «χωρίς πατερίτσες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά παραχωρώντας τους καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών!

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Σωφρόνη στα Καλύβια όπου γίνεται σαφές τόσο το μέγα πλήθος όσο και το μέγα πάθος της συγκέντρωσης:

Δείτε φωτογραφίες από τη μαζική προεκλογική εκδήλωση:

soka2

soka3

soka4

soka5

soka6

Σχόλια