Date2

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 21:20:28

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωπί: Επίδειξη ισχύος από τον Δημ. Κιούση, με το σύνολο, σχεδόν, της πόλης στο πλευρό του! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

korkious1 censored

Περισσότεροι από χίλιοι Κορωπιώτες και Κορωπιώτισσες έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κορωπί -Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κιούση.

«Η μεγαλειώδης συμμετοχή των δημοτών δείχνει για άλλη μια φορά τη θέληση της κοινωνίας του Δήμου μας να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση και άμεση λειτουργία των μεγάλων και μικρών έργων υποδομής που τελειώνουν!...Ώστε να προχωρήσουν τα προγραμματισμένα έργα αναπλάσεων, μονοδρόμησης, ανακατασκευών κοινοχρήστων υποδομών και αλλαγής των συνθηκών ζωής. Σε μια οργανωμένη τοπική ανάπτυξη. Μια διαχρονική απαίτηση όλων των γενεών του Δήμου μας…», επισήμαναν, παλαιά και δοκιμασμένα στελέχη του συνδυασμού αντικρίζοντας τη μαζικότητα της συγκέντρωσης.

Εντυπωσιασμένα όμως εμφανίστηκαν και τα νέα στελέχη του συνδυασμού υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση αυτή τους δίνει δύναμη για να προσπαθήσουν για το καλύτερο δηλαδή για να γίνει ο Δήμος Κρωπίας «ανθρώπινος και λειτουργικός» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Ο αγιασμός τελέστηκε με τρεις ιερείς από δύο Κορωπιώτικες εκκλησίες ( της Αναλήψεως του Κυρίου και της Κοιμήσεως Θεοτόκου), τους πατέρες Γεώργιο, Σπυρίδωνα και Αθανάσιο καθώς και τον ιεροψάλτη Δημήτριο.

Ο δήμαρχος Κρωπίας και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Κιούσης στην ομιλία του ανέδειξε, όλα τα μεγάλα έργα βασικής υποδομής που εξελίσσονται και ολοκληρώνονται καθώς και τις μεγάλες διεκδικήσεις.

Για το μεγάλο εμβληματικό έργο της Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόλεως Κορωπίου και του Βιολογικού Καθαρισμού που ολοκληρώνεται, ανέφερε γνωστές αλήθειες για τις καθυστερήσεις που έγιναν: 43 προσφυγές με Δικαστικές διαδικασίες και έτσι το έργο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013-Ιανουάριο 2014, τις αρχαιολογικές ανασκαφές σε μήκος 120χλμ που κράτησαν 5 χρόνια και τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δασαρχείου στις απαλλοτριώσεις που κράτησαν 30 μήνες (!). Το έργο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σε περιοχές των όμορων Δήμων. Οι εργολαβίες των τοπικών συνδέσεων ξεκινούν τον Ιούνιο του 2019 με προτεραιότητα στον πεζόδρομο, την κεντρική λεωφόρο, την οδό Β.Όλγας ενώ δημοπρατείται η μεγάλη δεύτερη εργολαβία των 3.500 συνδέσεων οικιών πόλεως. Επανέλαβε επίσης, την πρόβλεψη για επιδότηση κατά 80% του κόστους των συνδέσεων για να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς αποχέτευση.

Ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε βασικά έργα υποδομής τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν. «Παραδίδονται και μας απελευθερώνουν νέα, προγραμματισμένα έργα, που έχει ανάγκη ο Δήμος. Όλα όμως ακολουθούν την σωστή πορεία σύμφωνα με το σχέδιό μας. Όχι με προχειρότητες στα έργα αναπλάσεων και ανακατασκευών, στην κατασπατάληση πόρων και στα φαινόμενα “ράβε-ξήλωνε”. Με οργανωμένο τμηματικό τρόπο θα γίνουν, οι υπογειοποιήσεις δικτύων, ΔΕΗ, φυσικού αερίου, οπτικών ινών τηλεπικοινωνιών, η δημιουργία δημοτικού φωτισμού, η κατασκευή των σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων (σ.σ έργα σε εξέλιξη), τα μεγάλα πεζοδρόμια (σ.σ όχι μόνο στην κεντρική λεωφόρο), διαδρομές ήπιας κυκλοφορίας, διαδρομές ποδηλάτου, θέσεις στάθμευσης κ.α. Γι’ αυτό έχουμε εκλεγεί. Για να αφήσουμε σωστά έργα με τη σειρά που πρέπει», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος Κορωπίου ήταν ιδιαίτερα οξύς προς όσους δεν «βλέπουν» έργα υποδομής, με λαϊκισμό βγαλμένο από τις χειρότερες στιγμές της πολιτικής ιστορίας του τόπου και απαιτούν κουτοπόνηρα “έργα εξωραϊσμών και προχειρότητας”».

korkious2

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα πόλης, τα νέα συμπληρωματικά στην πόλη και της Αγίας Μαρίνας (ρέμα Ξερέα) που εξελίσσονται και «λύνουν μεγάλα προβλήματα, κινδύνων ανθρώπινων απωλειών και ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις».

Αναφορά όμως έκανε και για τα έργα υποδομής ύδρευσης (σ.σ.: 180 χλμ συνολικά) και τηλεμετρίας που ολοκληρώθηκαν, στη πόλη και σε Αγία Μαρίνα και Άγιο Δημήτριο, στα έργα του δανείου με ύδρευση - οδοποιία στις περιοχές Αγίας Μαρίνας και Καρελλά, αλλά και σε αυτά που εξελίσσονται στην Αγία Μαρίνα και άλλα που αναμένονται στον Καρελλά.

Ενημέρωσε τους δημότες για τη μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει μαζί με τους συνεργάτες του την Τεχνική Υπηρεσία, να υποβάλει μελέτες χρηματοδότησης. «Για να μην χάσουμε καμμία χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους για έργα, που προεκλογικά βγήκαν από την Κυβέρνηση (σ.σ πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) αλλά τα χρειαζόμασταν», δήλωσε για να προσθέσει: «Αυτό είχε επιπτώσεις και στον περιορισμό της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού μας σε δύο μόνο εβδομάδες αφού αυτό ήταν προς το συμφέρον του Δήμου Κρωπίας. Τα καταφέραμε όμως δια πυρός και σιδήρου. Γιατί μόνο αυτό υπηρετούμε».

Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν η αναφορά του και στα φλέγοντα θέματα της Πολιτικής Προστασίας: «Από το 2011 δεν έχουμε πάει, έστω, ολιγοήμερες διακοπές. Με τον ασύρματο στο χέρι διαφυλάττουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικές περιοχές του Υμηττού και του Δήμο», είπε απονέμοντας τα εύσημα στα επιτεύγματα, όπως τα χαρακτήρισε, των εθελοντών και των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως ήταν φυσικό υπενθύμισε τις μεγάλες δυσκολίες που έθεσε και θέτει η κρατική διοίκηση από το 2011 με τη δραματική μείωση των Κρατικών Πόρων και την πρόβλεψη για μονιμοποίηση της μείωσης τα επόμενα 4 χρόνια, με το πάγωμα των προσλήψεων για πολλά χρόνια, τη συνέχιση της δραματικής υποστελέχωσης των κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών και τις 53 προσλήψεις μονίμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες που ακόμα περιμένει ο δήμος τις λίστες για την οριστική πρόσληψή τους.

korkious3

Με ιδιαίτερη καθαρότητα ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε και στις μεθοδεύσεις του ΕΔΣΝΑ σε βάρος του Κορωπιώτικου λαού για το ζήτημα των απορριμμάτων: «Θα νικήσουμε οριστικά είτε το θέλουν είτε όχι! Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα περάσουν όσοι τολμήσουν να επιχειρήσουν κάτι από τους παράλογους σχεδιασμούς τους», απαιτώντας τα λατομεία Αγίας Μαρίνας και Κυριακού να δοθούν άμεσα στον Δήμο Κρωπίας ώστε να τα αξιοποιήσει για τους δημότες του.

Ξεκάθαρος όμως ήταν και για τη διαχείριση απορριμμάτων του δήμου στο Μεγάλο Πράσινο Σημείο. Ζήτησε κοινωνική στήριξη των Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης που εντάσσονται στο σύστημα Ανακύκλωσης ενώ συμφώνησε απόλυτα με την μη λειτουργία μιας εξ αυτών σε σημείο κοντά στο Καμίνι στον Καρελλά καθότι η μικρή απόσταση από το μοναδικό νεότερο μνημείο δεν ήταν κατάλληλη. Εξήγγειλε μάλιστα την άμεση αξιοποίηση και ανάδειξή του.

Παρουσιάστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα για το παραλιακό μέτωπο Κορωπίου και ειδικά για τη Λουμπάρδα - όπου ο δήμος έχε ιστορικά δικαιώματα - και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της περιοχής.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα θετικές ειδήσεις της αγοράς του οικοπέδου για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού με την συνδρομή κατά 50% χρηματοδότησης από τον μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο εντός του Μαΐου 2019 και για την αγορά του οικοπέδου για την κατασκευή του 3ου Γενικού Λυκείου εντός του 2019!

Όσο για νέα κτίρια αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από ΦΙΛΟΔΗΜΟ στο 3ου Δημοτικό σχολείο ανέφερε ότι ένας προγραμματισμός από το 2011 φτάνει τώρα σε δικαίωση.

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους μίλησε για όσους «νεόκοπους» επιχειρούν να λαϊκίσουν με ζητήματα νέο-παραβατικότητας, ακραίας ηχορύπανσης – εγκληματικότητας «όταν αυτή η δημοτική Αρχή όλοι το γνωρίζουν ότι αγωνίστηκε οργανωμένα με συλλόγους, πρόσωπα, συνδικαλιστικές ενώσεις, δημόσιες αρχές και εκπροσώπους του για να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά. Μέχρι και τον Υπουργό φέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, όλη την πολιτική και φυσική ηγεσία το 2015. Εφαρμόστηκαν πολιτικές και μέτρα πρόληψης, ζητήσαμε να ενισχυθούν τα αστυνομική τμήματα, νόμοι να αλλάξουν προς το αυστηρότερο. Και πετύχαμε κάποιες βελτιώσεις στα μέτωπα αυτά. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό με απαιτήσεις που κλιμακώνονται».

Ανάμεσα στις μεγάλες διεκδικήσεις, ο κ. Κιούσης ξεχώρισε τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική. Είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δώσαμε στην Κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη και πολλών άλλων δήμων μια λύση με κτιριακή εγκατάσταση σχεδόν έτοιμη. Είμαστε δυνατά στη διεκδίκηση στο πλαίσιο διαδημοτικής πάντα συνεργασίας και κρατικής πολιτικής βούλησης. Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον ιατρό, Ευάγγελο Αναγνώστου που εισήλθε δυναμικά στον αγώνα του δήμου με την ένταξή του στη Δημοτική Επιτροπή Υγείας και με αρθρογραφία και το υψηλό του κύρος ανεβάζει το επίπεδο της διεκδίκησης μαζί με τους συναδέλφους του, ιατρούς εθελοντές της Δ.Ε Υγείας και άλλες προσωπικότητες του Κορωπίου και όχι μόνο».

Καταλήγοντας ο κ. Κιούσης ανέφερε: «Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 σεβόμαστε την ψήφο σας! Την εντολή αφοσίωσης που μας δίνετε!» και ζήτησε μεγάλη ισχυρή πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο «για να μείνει ο Δήμος στα χέρια της κοινωνίας, του Κορωπίου και των Οικισμών! Στο χέρι σας είναι».

Αναφερόμενος τέλος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του έκανε σαφές ότι πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο καθαρά αυτοδιοικητικό: «Αποτελείται από γνωστούς δημότες της κοινωνίας του Κορωπίου από ανθρώπους του μόχθου, των γειτονιών της πόλης και των οικισμών».

korkious4

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 42 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον επικεφαλής της παράταξης και νυν δήμαρχο Κρωπίας ο οποίος μάλιστα κάλεσε σε οργανωμένη εξόρμηση, όλων των μελών, φίλων, υποστηρικτών και δημοτών για να φτάσει σε κάθε σπίτι το ψηφοδέλτιο της κοινωνίας του Κορωπίου, το έντυπο φυλλάδιο με τα έργα και το πρόγραμμα της νέας δημοτικής περιόδου.

korkious5 censored

Σχόλια