Date2

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 13:17:00

rss

αναζήτηση

makripano

Βολές κατά πάντων από τη Λαϊκή Συσπείρωση Κορωπίου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της!

Αλλάξτε μέγεθος

reb2

Επίθεση κατά του συνόλου των υποψηφίων δημάρχων Κορωπίου, εξαπέλυσε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με την αυτοδιοικητική έκφανση του ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Ρεμπάμπης.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά τόσο του νυν δημάρχου, Δημήτρη Κιούση όσο και κατά των ανθυποψηφίων του, Διονύση Κερασιώτη και Γιάννη Παπαευθυμίου.

Αναφορικά με τη διοίκηση του κ. Κιούση υποστήριξε ότι «απέδειξε περίτρανα τη σχέση που έχουν πλέον οι δήμοι στο πέρασμα της πολιτικής της ενίσχυσης των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο, τη συμμετοχής τους στα περιβόητα πλεονάσματα, της απαξίωσης υπηρεσιών» για να προσθέσει: «Κάναμε συχνά παρεμβάσεις για θέματα που πρέπει να διεκδικήσει ο δήμος και όταν δεν ήθελαν να διεκδικήσουν μας έλεγαν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου και δεν μπορούν να κάνουνε κάτι, λες και οι ανάγκες που υπάρχουν τεμαχίζονται και επιμερίζονται άλλες στο δήμο, άλλες στην περιφέρεια και άλλες στο υπουργείο».

Παράλληλα αποκάλεσε αντιλαϊκή την πολιτική του δήμου στηρίζοντας την άποψη αυτή στα εξής:

 • τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, 2 μόνο παιδικούς σε μία τεράστια έκταση χωρίς βρεφικά τμήματα 
 • ελλείψεις στην σχολική στέγη, με ενοικιαζόμενα κτίρια, με προκάτ αίθουσες, με σχολικά κτίρια χωρίς αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς αντιπυρικό σύστημα ασφάλειας στην ουσία
 • ανεπαρκές δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς ειδικά από τους νότιους οικισμούς προς την πόλη και τον προαστιακό 
 • ελλειπή μέτρα προστασίας για έκτακτες καταστάσεις 
 • δίκτυο ύδρευσης παλιό και ακατάλληλο να καλύψει τις ανάγκες 
 • αποχετευτικό δίκτυο που δεν τελειώνει και που το κόστος σύνδεσης θα πέσει στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας 
 • τα τραπεζικά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤΤΕ για να έχει η κυβέρνηση πλεόνασμα 
 • ο Δήμος αντί να διεκδικεί επιπλέον χρηματοδότηση από τους παρακρατηθέντες πόρους από την κεντρική διοίκηση να καταφεύγει στο δανεισμό 
 • αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς τα στοιχειώδη που αναγκάζονται γονείς και μαθητές να βάζουν το χέρι στην τσέπη 
 • μία πόλη που τα ναρκωτικά υπάρχουν παντού και ο δήμος να δέχεται να γίνει εκδήλωση στο αμφιθέατρό του για την «ιατρική κάνναβη» 
 • μία δημοτική αρχή λοιπόν ικανότατη αλλά όχι για τα δικά μας συμφέροντα αλλά για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής 
 • μία δημοτική αρχή που στα λόγια μπορεί να σου κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά πρώτη πρώτη έτρεξε στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στο Λαύριο. 

Αναφερόμενος στο σύνολο των υποψηφίων ο κ. Ρεμπάμπης υποστήριξε: «Σήμερα, μας μιλάνε για ήθος, για ικανότητα στη διαχείριση, για τις μεγάλες τομές που θα κάνουν στον δήμο και κανένας τους δε βρίσκει να πει κουβέντα για το πως θα σταθεί απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που θα έρθει τα επόμενα χρόνια. Βγάζουν προεκλογικούς δεκάρικους, μιλάνε γενικά για την πόλη, ακόμα και για “έξυπνη πόλη” μιλάνε ορισμένοι λες και η πόλη είναι μόνο δρόμοι και κτίρια και δεν είναι οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή. Όπως ακριβώς και σε όλη την Ελλάδα, φοράνε πολύ εύκολα την προβιά του ανεξάρτητου και μετατρέπονται σε “κινήσεις” και “πρωτοβουλίες” πολιτών, υπερκομματικοί που παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους δημότες επειδή στα site και τα social media ρωτάνε τον κόσμο να τους πει τι έργα χρειάζεται ο δήμος. Κανένας τους δεν παίρνει θέση στα μεγάλα προβλήματα που με τη σειρά τους δημιουργούν και τα μικρότερα και μιλάνε μόνο για τα στενά όρια του δήμου, λέγοντας το γνωστό πως άλλο ο δήμος και άλλο τα πολιτικά, πως οι εκλογές στους δήμους έχουν να κάνουν με τους ικανούς και όχι με πολιτικές δυνάμεις».

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ αναφερόμενος στην παράταξη του κ. Κερασιώτη υποστήριξε ότι «μιλάει μεταξύ άλλων για χρηματοδοτικά εργαλεία από το ΕΣΠΑ με βάση τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή της ΕΕ, μιλάει για προώθηση της κυκλικής οικονομίας, για αυτοαπασχόληση και κοινωνική οικονομία, για δια βίου μάθηση, για κατάρτιση κατά τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και όλα αυτά θα είναι η Νέα Εποχή! Όλη δηλαδή η γραμμή της ΕΕ για τους Δήμους σε λίγες γραμμές! Δεν γνωρίζουν άραγε ότι αυτά έχουν διαμορφώσει την κόλαση που ζούμε σήμερα; Μια χαρά τα γνωρίζουν, όμως αποδεικνύουν και τώρα, όπως απέδειξαν και την περίοδο που αρκετοί από τα μέλη της παράταξης του κ. Κερασιώτη είχαν διοικήσει τον δήμο, ότι είναι ταγμένοι στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Δεν λέει κουβέντα για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του, δεν λέει κουβέντα για ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει κουβέντα γιατί συμφωνεί, τάζει λαγούς με πετραχήλια αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και κατά της νεοσύστατης παράταξης του κ. Παπαευθυμίου: « Τί λέει η νέα παράταξη του κ. Παπαευθυμίου που φιγουράρει αγκαλιά με τον ΓΑΠ, δήθεν ανεξάρτητος; Μιλάει για μεγάλα έργα, λέει οτι τα τελευταία το Κορωπί πάγωσε στον χρόνο, για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων κ.ο.κ.. Τί είναι όμως το Κορωπί και πάγωσε στο χρόνο; Δεν είναι άραγε οι δημότες του που όπως και όλος ο λαός τα τελευταία 5 χρόνια έχουν υποφέρει από τις πολιτικές που έχουν ασκηθεί τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και από τους δήμους; Δεν είναι συνεπώς όλα τα ίδια και καλό θα ήταν να μην κρύβουμε πίσω από μεγάλες διακηρύξεις και οράματα τη σκληρή πραγματικότητα. Μιλάει για τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων όπως και η δημοτική αρχή κρύβοντας την αλήθεια που λέει ότι το πρόβλημα των απορριμάτων μπορεί να λυθεί μόνο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμάτων, ενιαίο κρατικό φορέα, κρύβοντας και τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται γύρω από τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμάτων».

reb1

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κορωπί, ο κ. Ρεμπάμπης ανέφερε:

«Εδώ στον Κορωπί η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

1. Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόνοιας με την ανάπτυξη και στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δομών όπως το Κέντρο Υγείας, για 24ωρη λειτουργία όλες τις μέρες της εβδομάδας, με αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά απο το κράτος. Διεκδικούμε άμεσα την δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομειού στην Ανατολική Αττική (και είμαστε οι μόνοι που διεκδικούμε μια τέτοια αυτά τα χαρακτηριστικά), οι εκατοντάδες ζωές στα Μεσόγεια και στη Λαυρεωτική που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν υπήρχε νοσοκομειακή μονάδα.

2. Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων. Άμεσους αντισεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια, ιδιαίτερα τα παλιότερα όπως του 1ου και 3ου Δημοτικού και του 1ου κ 3ου Νηπιαγωγείου, να στεγαστούν άμεσα δημόσια ασφαλή και κατάλληλα κτίρια για την στέγαση του 3ου Λύκειου, του 5ου και του 6ου Νηπιαγωγείου, του 5ου Δημοτικού. Να σταματήσει το αίσχος των προκάτ αιθουσών. Επέκταση του δικτύου παιδικών σταθμών, σε Αγία Μαρίνα, Καρελλά αλλά και στο δυτικό κομμάτι της πόλης στις γειτονιές της Βόκας, της Καλογρέζας για να μη μένει κανένα παιδί εκτός, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρεμβάσεις και βελτιώσεις με σκοπό να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών. Ίδρυση βρεφικών τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων σε αυτούς.

3. Συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Ιδιαίτερη φροντίδα στον Υμηττό αλλά και σε περιοχές όπως ο Καρελλάς, το παραλιακό κομμάτι του Δήμου που έχουν κινδυνέψει τα τελευταία χρόνια τόσο από πυρκαγιές όσο και πλημμυρικά φαινόμενα. Άμεση κατάρτιση σχεδίων εκκένωσης των οικισμών που δεν υπάρχουν ακόμα.

4. Την προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων της περιοχής μας, των παραλιών όπως η Λουμπάρδα, η Αγιά Μαρίνα, ο Άγιος Δημήτρης καμία επιχειρηματική δράση σε αυτές, ανοιχτές, καθαρές, ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους

5. Τη διαχείριση των απορριμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτίριο την επιχειρηματική κερδοφορία. Γι' αυτούς τους λόγους αντιταχθήκαμε και στο σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων που έφερε η διοίκηση της Περιφέρειας για την μετατροπή των Λατομείων σε ΧΥΤΥ. Τα λατομεία αποτέλεσαν παράγοντα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής της πόλης μας. Απαιτούμε την αποκατάστασή τους και την μετατροπή τους σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη τόσο ο Δήμος μας όσο και όλα τα Μεσόγεια.

6. Κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές.

7. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο σε όλες τις υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σε πείσμα όλων, δε θα σταματήσουμε με κάθε τρόπο και κυρίως με αγώνες να το διεκδικούμε. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους μας ρωτάνε τι θέσεις έχουμε και ποιές προτεραιότητες».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 30 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορωπίου. Πρόκειται για τους:

1. Βασίλαρος Γιώργος, συνταξιούχος ΔΕΗ
2. Βενέτη Εφη, ΑΜΕΑ, κάτοικος Κορωπίου
3. Βράχα Νικολέττα, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , καθηγήτρια γερμανικών
4. Βράχας Αντρέας, δημοτικός σύμβουλος Κορωπίου, α/α μηχανικός αυτοκινήτων
5. Γαβράς Δημήτρης, 29 χρονών γυμναστής, χοροδιδάσκαλος
6. Γκούζος Ηλίας, συνταξιούχος τελωνειακός
7. Ζήμου Μαρία, νηπιαγωγός στο 1ο νηπιαγωγείο Κορωπίου
8. Καρακίτσιου Μαρία, συνταξιούχος
9. Καρδαμίτση Ελευθερία, 30 χρονών, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Κορωπίου
10. Κατριμουστάκης Βασίλης, συνταξιούχος από το κλάδο του φαρμάκου
11. Κιλιτσλή Τάνια, 31 χρονών, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Κορωπίου
12. Κιούσης Γιάννης, μέλος ΔΣ οδηγών ΟΑΣΑ, μέλος στο ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Παπασιδέρης, κάτοικος Καρελά
13. Κιτσάκη Λυδία, ιδιωτική υπάλληλος , μέλος ΟΓΕ
14. Κόγιος Κωσταντίνος, αυτοαπασχολούμενος, επιχείρηση ανακύκλωσης
15. Κώνστα Βασιλική, αυτοαπασχολούμενη, μέλος ΟΓΕ
16. Κωσταντινίδης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος φωτογράφος
17. Μανέτας Μάριος,27 χρονών, τελειόφοιτος Ιστορικού Αρχαιολογικού, κάτοικος Αγίας Μαρίνας
18. Μπακόλας Σπύρος, συνταξιούχος ταχυδρομικός, κάτοικος Καρελά
19. Μωραίτης Γιάννης, 30 χρονών, Μηχανικός Λογισμικού και Πληροφορικής, Προγμένες τεχνολογίες στην ανάπτυξη Λογισμικού, ιδιωτικός υπάλληλος
20. Ξαξίρη Δώρα, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικών στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας
21. Οικονόμου Γιάννης, 25 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος
22. Οικονόμου Γιάννης, υποδηματοποιός, γραμματέας σωματείου τσαγκαράδων, κάτοικος Κορωπίου
23. Περιβολάρης Μάκης, φανοποιός, κάτοικος Αγίου Δημητρίου
24. Πιπεράς Γαβρίλος, κάτοικος Κιτσίου, οικοδόμος
25. Πουλημένου Γεωργία, συνταξιούχος, κάτοικος Αγίας Μαρίνας
26. Ρουμανέα Δέσποινα, 25 χρονών, ασκούμενη Δικηγόρος
27. Σέρβος Δημήτρης, συνταξιούχος, κάτοικος Αγίας Μαρίνας
28. Σκουρλής Γιώργος, 30 χρονών, εικαστικός – καλλιτέχνης, φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
29. Σπύρου Εύα, 40 χρονών, χημικός, μέλος Διοίκησης Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων
30. Στέγκου Θεοδώρα, 27 χρονών, κάτοικος Αγίας Μαρίνας, απόφοιτη Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Ναυαγοσώστρια

 

Σχόλια