Date2

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 05:16:42

rss

αναζήτηση

makripano

«Το Κορωπί στο επίκεντρο»: Η δημοτική παράταξη που ευαγγελίζεται την κάλυψη του κενού από την αδιαφορία των πολιτών για τα κοινά!

Αλλάξτε μέγεθος

koropi papaefth

Μία αυτοδιοικητική πρωτοβουλία η οποία βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό και προέρχεται από νέους ανθρώπους ενώ στελεχώνεται από μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι είτε κατοικούν είτε εργάζονται στο Κορωπί, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά μέρα με τη μέρα.

Ο λόγος για τον νεότευκτο δημοτικό συνδυασμό «Το Κορωπί στο επίκεντρο», που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, στον Δήμο Κρωπίας.

Η αλήθεια είναι πως η παρούσα δημοτική αρχή υπό τον Δημήτρη Κιούση καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να αποσιωπήσει την ύπαρξη της παράταξης αυτής γι' αυτό και όταν στελέχη της ρωτήθηκαν σχετικά από το notioanatolika.gr, είτε δήλωσαν άγνοια είτε απέφυγαν να αναφερθούν σε αυτήν προσπαθώντας παράλληλα να την απαξιώσουν.

Επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης είναι ο 38χρονος οικονομολόγος – περιφερειολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιάννης Παπαευθυμίου ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κορωπίου τα τελευταία 25 χρόνια.

Στο πλευρό του βρίσκονται δύο εξαίρετοι επιστήμονες, ο 40χρονος επίκουρος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σπύρος Παπαευθυμίου (στην κάτω φωτογραφία αριστερά) και ο, επίσης 40χρονος, Τάσος Λάμπρου (στην κάτω φωτογραφία δεξιά) ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των διεθνών πωλήσεων και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα βέβαια στο εγχείρημα μετέχει και μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, επιστήμονες και επιχειρηματίες όλων των χώρων.

Όπως δήλωσε στο notioanatolika.gr ο κ. Γ. Παπαευθυμίου, την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι νομικές ενέργειες για την αναγνώριση από το Πρωτοδικείο της Αθήνας της δημοτικής παράταξης ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων για τον συνδυασμό ενώ θα γνωστοποιηθεί και το ψηφοδέλτιο το οποίο «είναι σχεδόν έτοιμο», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε προσπάθεια να συνδεθεί με τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής κάτι το οποίο οφείλεται στην ενασχόληση με την πολιτική του καθηγητή Σπ. Παπαευθυμίου, προ δεκαετίας με τη συμμετοχή του σε ομάδα εργασίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τη στήριξη του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου».

Κάτι βέβαια που λίγη σημασία έχει αν ληφθεί υπόψη ότι οι αδελφοί Παπαευθυμίου έχουν συμμετάσχει αφενός στη σύνταξη του προγράμματος «Αττική 2020 – 2030» του Γιάννη Σγουρού αλλά και του παρόμοιου του Γιώργου Πατούλη ενώ έχουν προσφέρουν, ως τεχνοκράτες, τις γνώσεις τους και στους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Ο κ. Γ. Παπαευθυμίου συμπλήρωσε, μιλώντας στο notioanatolika.gr, ότι «θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της τοπικής κοινωνίας».

Παράλληλα έκανε σαφές ότι «ήδη μας γνωρίζουν πολλοί περισσότεροι απ' ό,τι νομίζουμε» προσθέτοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσει μία προσπάθεια να γίνει η παράταξη ευρύτερα γνωστή αξιοποιώντας τόσο τη φυσική επαφή όσο και τις νέες τεχνολογίες «δεδομένου ότι ο κόσμος ζητά απεγνωσμένα μια καινούργια λύση».

epikentro stelexi

Σχόλια