Date2

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 12:25:48

rss

αναζήτηση

makripano

Καταπέλτης ο Σ. Μεθενίτης για το «αρνητικό κλίμα» στα προεκλογικά και τα «εγώ» υποψηφίων δημάρχων στο Μαρκόπουλο! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

methen simvoules

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Μαρκοπούλου εξέφρασε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης!

Παράλληλα κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να υπάρξουν ούτε καν δύο παρατάξεις οι οποίες θα ξεπεράσουν το 25%, γεγονός που καταδεικνύει την ισοδυναμία όλων των υποψηφίων αλλά και το γεγονός ότι η συναίνεση που θα απαιτηθεί για τη διοίκηση του δήμου την επόμενη ημέρα, δεν θα πρέπει να έχει τραυματιστεί προεκλογικά!

Ο κ. Μεθενίτης κάνει λόγο για αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των σφοδρών προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποψηφίων, υποστηρίζοντας ότι εάν αυτό συμβαίνει δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να κρίνουν με βάση προγράμματα και ιδέες, γεγονός που θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις δημοτικές αλλά και στις περιφερειακές και στις ευρωπαϊκές κάλπες.

«Διαβάζω, βλέπω και ακούω πολλά πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και προδίδουν παχυλή άγνοια νόμων, δεδομένων και προϋποθέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μεθενίτης προσθέτοντας ότι διακρίνει και «μια έντονη έλλειψη ήθους σε ορισμένες πλευρές της προεκλογικής εκστρατείας».

Για τον λόγο αυτό προχωρεί σε έκκληση προς όλους τους υποψηφίους (δημάρχους και και δημοτικούς συμβούλους) να έχουν υπόψη τους τρία συγκεκριμένα πράγματα:

1. Πριν μιλήσουν ή γράψουν ο,τιδήποτε να είναι σοβαρά ενημερωμένοι για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος του «Κλεισθένη» στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

2. Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του Δήμου Μαρκοπούλου, δεν υπάρχει το περιθώριο διχασμού με ακραίο και έντονο τρόπο.

3. Με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα, το οποίο διαφέρει ριζικά από αυτό που υπήρχε μέχρι τις τελευταίες εκλογές, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή με αναλογικό τρόπο. Κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί – με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα – η σύμπραξη τουλάχιστον τριών δημοτικών παρατάξεων.

Παράλληλα ο κ. Μεθενίτης εκφράζει το δίλημμα του για το ποιούς από τους υποψηφίους, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι προέρχονται από τον δικό τους συνδυασμό θα υποστηρίξει μπροστά στις κάλπες.

Όμως απευθύνει και συγκεκριμένες συμβουλές προς τους δύο, ουσιαστικά, υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι προέρχονται από την παράταξή του, δηλαδή τους κ.κ. Χρήστο Δρίτσα και Γιάννη Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι η δουλειά που έγινε τα τελευταία εννέα χρόνια (στη δημαρχιακή περίοδό του) ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας, ενός μόνο στελέχους της διοίκησής του.

Επιπροσθέτως εφιστά την προσοχή σε όποιους ενδεχομένως θεωρήσουν ότι τα όποια αρνητικά της διοίκησης Μεθενίτη βαρύνουν όλους τους άλλους εκτός από αυτούς.

Τέλος ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, μιλώντας ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής (σ.σ.: με τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού), διατυπώνει την παράκληση προς το σύνολο των υποψηφίων δημάρχων εφόσον αυτοί το επιθυμούν, να έρθουν σε επαφή μαζί του ώστε να απευθύνει έναν χαιρετισμό στη διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεών τους.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρέμβαση του δημάρχου Μαρκοπούλου:

Σχόλια