Κορωπί: Η «πρώτη» της νέας δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» που έφερε στην επιφάνεια την ξεχασμένη πλευρά της πόλης! (Φωτός)

 • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

1all

Μπορεί ορισμένοι στο Κορωπί να κάνουν λόγο για απόλυτη κυριαρχία, στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της πόλης, του νυν δημάρχου Δημήτρη Κιούση, όμως η «πρώτη» της νέας ανεξάρτητης δημοτική παράταξης «Αλλάζουμε», το απόγευμα της Δευτέρας (18/3) στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αποδεικνύει ότι πολλά μπορούν να συμβούν στην πορεία προς τις δημοτικές κάλπες του Μαΐου.

Η αυτοδιοικητική... γεύση από αυτή την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του υποψηφίου δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου, Διονύση Κερασιώτη κάθε άλλο παρά γλυκόπικρη είναι όπως υποστήριζαν προκαταβολικά στελέχη της δημοτικής αρχής αφού μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε ένα Κορωπί ξεχασμένο.

Παράλληλα όμως η παρουσία την εκδήλωση τοπικών στελεχών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε πολλά στόματα που ήθελαν τη νέα αυτή δημοτική παράταξη να αποτελεί αυτοδιοικητική έκφραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως εκτός από την παρουσία του αναπληρωτή συντονιστή της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη Γιάννη Ντούνη, το παρόν έδωσαν και η πρόεδρος Ρένα Καρβεντούζη αλλά και μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας!

Και βέβαια οι συγκεκριμένες παρουσίες ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη νέα αυτή παράταξη και τον επικεφαλής της να επισημάνουν ότι «πρόκειται για καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, όπου συμμετέχουν άτομα όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς, και που έχουν οργανώσει ένα δομημένο πρόγραμμα για την περιοχή του Κορωπίου».

Πέραν όμως της πολιτικής πλευράς υπάρχει και μία άλλη πιο κοινωνική που αποδεικνύει ότι στο Κορωπί υπάρχει ελπίδα και θέση για κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των θέσεων της νέας παράταξης, έκαναν εντύπωση τρεις – οι οποίες δεν είναι πρώτης γραμμής – όμως πιστοποιούν ότι πολλοί Κορωπιώτες και Κορωπιώτισσες έχουν σύγχρονη σκέψη.

Η πρώτη εντυπωσιακή έχει να κάνει με την πρόθεση να υπάρξει πλήρης εφαρμογή νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους.

Η δεύτερη αφορά τη δέσμευση για την επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου «ΚΕΚΡΩΨ» και η τρίτη την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Λουμπάρδας ένα ζήτημα που η παρούσα δημοτική αρχή δείχνει να αγνοεί αν και ο ιαματικός τουρισμός – και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα – θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα ανάπτυξης στην περιοχή.

2all

Ο κ. Κερασιώτης κάλεσε τους συμπολίτες του, να στηρίξουν τον αγώνα, με σκοπό την έξοδο του Κορωπίου από τη στασιμότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ σε μια διαδραστική παρουσίαση ανέπτυξε τις θέσεις του, το όραμα και τα σχέδιά του για την περιοχή του Κορωπίου.

Αναφέρθηκε στο χρονίζον, όπως το αποκάλεσε, θέμα της αποχέτευσης και δεσμεύτηκε για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

«Θα ολοκληρώσουμε το έργο της αποχέτευσης με γοργούς ρυθμούς…Θα δημιουργήσουμε υποδομές για να σταματήσει η κυκλοφοριακή συμφόρηση με Δημοτικό υπόγειο parking σε κεντρικό σημείο…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του κεντρικού τμήματος του Κορωπίου και υποσχέθηκε ότι η κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της δημοτικό σύμβουλο, που θα την εκπροσωπεί και που θα μεταφέρει τα προβλήματά των κατοίκων απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμεύτηκε δε για την επιτάχυνση των έργων που αφορούν την ολοκλήρωση σχεδίων πόλης σε Αγία Μαρίνα, Κίτσι, Καρελλά, και Δυτικό Κορωπί.

Σημαντικό επίσης ήταν και το πρόγραμμα που παρουσίασε για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα διεκδικήσουν τη διαχείριση των παραλιών του Κορωπίου, με στόχο την ανάπλαση και αξιοποίηση της Λουμπάρδας με αθλοπαιδιές, εγκαταστάσεις αναψυχής καθώς και αξιοποίηση των ιαματικών νερών.

«Η κατασκευή Πεζοδρομίων στη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και ο παραλιακός πεζόδρομος Λουμπάρδας - Αγίας Μαρίνας είναι δυο από τα πιο σημαντικά έργα που θα φέρουν πίσω τον κόσμο και τους Κορωπιώτες στις θάλασσες της περιοχής», πρόσθεσε με έμφαση.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ήδη ο κ. Κερασιώτης έχει ορίσει εκπροσώπους των περιοχών του Κιτσίου, (τον Γιάννη Γκιούλη), της Αγίας Μαρίνας (τον Γιάννη Καρπούζα) και του Καρελλά (τον Μιχάλη Λοΐζο), και όλοι μαζί εντόπισαν τα εξής στοιχεία στα οποία θα εστιάσει η δημοτική αρχή τους: εντοπίσθηκαν στα εξής σημεία:

 • Στην προάσπιση της ποιότητας ζωής, στην ενίσχυση παραγωγής και απασχόλησης και στην οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου.
 • Στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.
 • Στις ενεργειακές υποδομές της περιοχής.
 • Στις οικονομικές ελαφρύνσεις των δημοτών με μειώσεις δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης.
 • Στη διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ανακύκλωσης στην πηγή.
 • Στην πολιτική προστασία για πλημμύρες, σεισμούς και δασικές πυρκαγιές.
 • Στην ασφάλεια και διαρκή πίεση στο κεντρικό κράτος για αύξηση της αστυνόμευσης σε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα και κλοπές.
 • Στην υγεία με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κορωπίου σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και με την παράλληλη πίεση στο υπουργείο Υγείας για αξιοποίηση του Ερασίνειου.
 • Στην Παιδεία, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά, «μέλημα μας είναι η άμεση εξεύρεση χώρου για κατασκευή κτιρίου για το 3ο ΛΥΚΕΙΟ, η ταχύτατη υλοποίηση της απόφασης για κατασκευή νέου κτιρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, και η άμεση συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής για δωρεάν παροχή βασικών ειδών διατροφής και υγιεινής σε φοιτητές και φοιτήτριες εκτός Αττικής».
 • Και η πρόταση που αφορά τον Πολιτισμό και η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τους Κορωπιώτες όλων των ηλικιών και έχει να κάνει με την επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου «ΚΕΚΡΩΨ».

3all

Πέρα όμως από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η νέα δημοτική παράταξη την κορωπιώτικη πραγματικότητα του σήμερα, η παρουσία στην εκδήλωση τόσο του τελευταίου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» Αρ. Γκίκα - η οποία μεσουράνησε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα υπό τον Θεόδωρο Αθανασόπουλο (διετέλεσε δήμαρχος επί δύο τετραετίες) – όσο και της επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου, Αθηνάς Κιούση, έδειξε ότι οι αυτοδιοικητικές ρίζες του νέου εγχειρήματος είναι βαθιές.

Μιλώντας ο κ. Γκίκας τόνισε πως το Κορωπί πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να ξεφύγει επιτέλους από παρωχημένες πολιτικές που το κρατούν στάσιμο τα τελευταία 9 χρόνια. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου δήμαρχου Διονύση Κερασιώτη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η κα Κιούση, η οποία παραμένει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι «διάφοροι οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι που προέκυψαν τον τελευταίο χρόνο με αποτρέπουν να συνεχίσω ως επικεφαλής, αλλά το ενδιαφέρον και η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο μου από όποια θέση είναι δυνατό και εφόσον το επιθυμούν οι συμπολίτες μου, με ωθούν να είμαι υποψήφια σύμβουλος με τη νέα παράταξη και υποψήφιο δήμαρχο τον Διονύση Κερασιώτη, με τον οποίο συνεργάστηκα εξαιρετικά όλα τα προηγούμενα χρόνια που είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι και υπήρξε μεγάλο στήριγμα για μένα και την παράταξη, σε προσωπικές μου δύσκολες ώρες. Θέλω να εξάρω από αυτή τη θέση την προσωπικότητα του, το ήθος του, τις γνώσεις του, και την εργατικότητα του και να σας διαβεβαιώσω πως θα ανταποκριθεί στο ακέραιο στη νέα του θέση και στις ευθύνες που αναλαμβάνει».

Η κα Κιούση δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου ως υποψήφιοι σύμβουλοι και τη βοήθησαν στον αγώνα της από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας από το 2014 έως σήμερα και καλωσόρισε τους νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στη νέα αυτή προσπάθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας δημοτικής παράταξης το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής, Γιάννης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας, Κώστας Κουντούρης καθώς και μέλη του συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελώνα, Αντώνης Πουλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, Σωκράτης Ψαράς, η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγάπη και Ελπίδα», Μαρία Νουχάκη. Η πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου Εμποροβιοτεχνών, Καλομοίρα Πρόφη και Σόφη Ντούνη, ο πρόεδρος Θρακιωτών Κορωπίου, Σταύρος Διαμαντίδης, ο πρόεδρος του Α.Ο.Κ., Γιώργος Κορωνιάς. Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου, Βασίλης Ανδρώνης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Καρελλά, Λάμπρος Μακρής καθώς και μέλη του συλλόγου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος, Ελισάβετ Τσάπου. 

4all

5all

Σχόλια