Date2

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 21:19:01

rss

αναζήτηση

makripano

Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία του Κέντρου οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στη Δέση Γέρακα! (Φωτός & Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

desh1

Περισσότεροι από 200 πολίτες – κάτοικοι της Δέσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Γέρακα και της Παλλήνης, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (10/3) στην είσοδο του οικήματος το οποίο προορίζεται για Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, στη συμβουλή των οδών Πάρνωνος και Παγγαίου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τις σχετικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις αλλά και και για την «εκ του πονηρού ολιγωρία», όπως την αποκάλεσαν, του δημάρχου Θανάση Ζούτσου.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία, μίλησε η υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή αλλά και πολλοί ακόμη πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου.

Παρόντες επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρκούλιας και Θοδωρής Σμυρλιάδης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Παλλήνης και πρόεδρος του ΦΕΣ Κάντζας, Γιάννης Τιλκιτζής αλλά και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, Στέφανος Γούλας.

Οι πολίτες που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση, υπέγραψαν ψήφισμα το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, στην έκτακτη σχετική συνεδρίαση το απόγευμα της Τρίτης, όπου θα ζητηθεί η υιοθέτησή του από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων.

Μάλιστα έγινε σαφές ότι όλοι όσοι αντιτίθενται στη συγκεκριμένη εξέλιξη θα πρέπει να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση.

Στο ψήφισμα το οποίο φέρει ήδη τις υπογραφές 200 πολιτών οι οποίες όμως αναμένεται να πολλαπλασιαστούν αφού η διακίνησή του μεταξύ των κατοίκων τόσο του Γέρακα όσο και της Παλλήνης αλλά και της Ανθούσας θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, καλείται ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο «να αποτρέψουν μια τέτοια λειτουργία (σ.σ.: του Κέντρου) στον Δήμο καθόσον η μεθόδευση αυτή έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει ενημερωθεί και τοποθετηθεί η τοπική κοινωνία και χωρίς να έχει γίνει προηγούμενη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς».

Επιπροσθέτως, στην «αίτηση – καταγγελία», όπως ονόμασαν το ψήφισμα, οι υπογράφοντες εγκαλούν τον ίδιο τον δήμαρχο Θανάση Ζούτσο ότι ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης από τα αρμόδια υπουργεία μόνον όταν έλαβε άλλο ψήφισμα με υπογραφές 500 πολιτών της περιοχής ισχυριζόμενος ότι «δεν γνώριζε το γεγονός και περίμενε την απάντηση της αρμόδιας υπουργού».

desh2

Οι υπογράφοντες το ψήφισμα της Κυριακής 10/3 καταγγέλλουν τις «μεθοδεύσεις» όπως τις αποκαλούν για 4 συγκεκριμένους λόγους:

«1. Δεν έγινε ενημέρωση – διαβούλευση από τους εμπλεκόμενους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς με τους δημότες.

2. Δεν μας έχουν δοθεί εγγυήσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε εμάς και τα παιδιά μας, καθόσον σε άλλα τέτοια κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, έχουν εμφανισθεί φυματίωση, ηπατίτιδα Β και C, ακόμη και ελονοσία που μεταδίδονται από τον αέρα.

3. Δεν έχουμε καμία απολύτως εξασφάλιση των ενδεδειγμένων μέτρων φύλαξης των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας από την πιθανότητα εμφάνισης εγκληματικότητας και ενίσχυσης της παραβατικής συμπεριφοράς ή χρήσης ναρκωτικών στα σχολεία και τους τόπους διασκέδασης νέων, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές που φιλοξενούν τέτοιες δομές.

4. Η άρνησή μας να επιτρέψουμε την ίδρυση του κέντρου αυτού αποβλέπει μόνο στην ομαλή συνέχιση της ζωής μας η οποία διαταράσσεται χωρίς λόγο και προσβάλλει την ποιότητα ζωής και την περιουσία μας. Την παραπάνω άποψή μας επιβάλλει η κοινή λογική και ενισχύει η αρνητική εμπειρία συμπολιτών μας σε άλλες περιοχές, η προάσπιση και η διασφάλιση – σύμφωνα με το Σύνταγμα – του δημοσίου συμφέροντος, των κοινωνικών όρων υγιεινής, της ελεύθερης και ασφαλούς συμβίωσής μας, στους τόπους κατοικίας, εργασίας και ψυχαγωγίας μας στον Δήμο»

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση της υποψήφιας δημάρχου Παλλήνης και κατοίκου του Γέρακα, Ραχήλ Μακρή, προς τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπό διαμόρφωση Κέντρου:

desh3

Διαβάστε σχετικά: Κέντρο ασυνόδευτων Γέρακα: Ήρθε η απάντηση Φωτίου - Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη! (Έγγραφο)

Δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον Γέρακα, εν αγνοία των κατοίκων! (Χάρτης)

Σχόλια