Date2

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 12:57:58

rss

αναζήτηση

makripano

Δημ. Κιούσης: Επίσκεψη σε ρυθμούς... προεκλογικούς στο εργοτάξιο του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

1kel

Ογδόντα ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και μέλη της παράταξής του επισκέφθηκαν τα εργοτάξια της Κοινοπραξίας (Αεροδρόμιο-ΚΕΛ, Υπόγεια Σήραγγα (είσοδος-έξοδος)) του μεγάλου έργου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Βιολογικού Καθαρισμού Κορωπίου – Παιανίας.

Μάλιστα όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου του δήμου φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί ίσως και για τις ανάγκες των προεκλογικών φυλλαδίων, με φόντο τα έργα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του δήμου «οι εργασίες εκτελούνται εντατικά στα διοικητικά όρια των όμορων Δήμων Παιανίας και Μαρκοπούλου και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Κιούσης ανέφερε επί λέξει τα εξής: «Το μεγάλο έργο έχει ολοκληρωθεί στο Δήμο Κρωπίας εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Παιανίας και Μαρκοπούλου και ειδικότερα στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε έκταση 50 στρεμμάτων, στην υπόγεια σήραγγα που ολοκληρώνεται και στο σημείο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού.

Τεράστια δίκτυα, εσωτερικά, κεντρικού αποχετευτικού, συλλεκτήριων αγωγών και αγωγών διάθεσης σε Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, έχουν ήδη κατασκευαστεί (σ.σ. μήκους 115 χλμ!).

Ο Δήμος Κρωπίας που έχει την ευθύνη της ορθής παρακολούθησης και εκτέλεσης του έργου μοχθεί καθημερινά μαζί με το εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο της Κοινοπραξίας για όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που προηγήθηκαν (σ.σ.160 ανασκαφές σε μήκος 120χλμ!) καθυστέρησαν πολύ το έργο . Αναλάβαμε όμως και μια άλλη δύσκολη αποστολή.

Ο Δήμος μας “έτρεξε” και τις πολύπλοκες διαδικασίες 8 απαλλοτριώσεων σε Κορωπί, Παιανία, Μαρκόπουλο και τα καταφέραμε ώστε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Το έργο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τη δοκιμαστική λειτουργία του. Έχουμε όμως και άλλες ευχάριστες ειδήσεις για τους πολίτες μας.

Το Πάσχα ξεκινάνε οι τοπικές συνδέσεις με το δίκτυο της αποχέτευσης ακαθάρτων, οικιών, καταστημάτων της κεντρικής Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου, του πεζόδρομου Γ.Σ Παπασιδέρη και της οδού Βασιλ. Όλγας. Θα ακολουθήσει σε δύο μήνες και η δεύτερη εργολαβία συνδέσεων σε περίπου 3.500 οικίες. Πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε προβλέψει το κόστος των τοπικών συνδέσεων να είναι αρκετά χαμηλό. Για να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς σύνδεση».

Την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής αποτελούσαν, εκτός του δημάρχου, οι : Νίκος Γιαννάκος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι Διοίκησης & Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Πολίτης, η Αγγελική Λειβαδίτου, γραμματέας του Δ.Σ. Κρωπίας, η Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ο Κώστας Κιούσης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον ηλεκτροφωτισμό, ο Σταμάτης Ντούνης, αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Κοιμητήρια, ο Δημήτρης Πιέτρης, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Θεοφάνης Μιχαιρίνας.

4kel

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «όλη η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή της από την πρόοδο των έργων. Από την ενημέρωση που έγινε αναδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, η συνθετότητα του έργου –ανάσα για τα Μεσόγεια και το Κορωπί - η επιτυχής ολοκλήρωση της κατασκευής εσωτερικού δικτύου Κορωπίου, των συλλεκτήριων αγωγών και αγωγών διάθεσης ενώ εντυπωσίασαν οι υψηλές τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ. Η διαδικασία τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων - αντί της δευτεροβάθμιας που έχει το 95% των ΚΕΛ της χώρας- γίνεται με τεχνικές που εξασφαλίζουν την υψηλή περιβαλλοντική προστασία του παραλιακού μετώπου και της θαλάσσιας περιοχής του Νότιου Ευβοϊκού».

3kel

5kel

7kel

9kel

11kel

10kel

Σχόλια