Ηχηρή παρέμβαση Κασαγιάννη για τη αρνητική στάση της αντιπολίτευσης στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Γλυκών Νερών!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

kasag lampros

Τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στον Δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών οι οποίοι δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένη απόφαση η οποία αφορά την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Γλυκών Νερών, εγκαλεί με δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Γλυκών Νερών, Λάμπρος Κασαγιάννης!

Ο διακεκριμένος αυτοδιοικητικός κάνει λόγο για σκόπιμη παρακώλυση της έναρξης του μεγαλύτερου έργου της περιοχής από πλευράς των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης πλην των κ.κ. Καίτης Ανδρέου και Σταύρου Δάβαρη κάνοντας λόγο για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες στον βωμό της ψηφοθηρίας»!

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κασαγιάννη, έχει ως εξής:

«Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι, Συνδημότες,
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για ορισμένες απαράδεκτες ενέργειες που έλαβαν χώρα, όσον αφορά στο θέμα της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των Γλυκών Νερών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση στην κατασκευάστρια εταιρεία για όσο χρόνο χρειαστεί, της χρήσης Δημοτικού χώρου στην περιοχή Μιχούλι, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την παραπάνω απόφαση, σκόπιμα, για να παρακωλύσει την έναρξη του μεγαλύτερου έργου για την περιοχή μας, εκτός - προς τιμήν τους - των κ. κ. Καίτης Ανδρέου και Σταύρου Δάβαρη.

Κανένας από τους μη ψηφίσαντες, δεν νοιάστηκε για την αναγκαιότητα και την επίσπευση του έργου. Ενός έργου, που μεγαλύτερό του δεν υπήρξε μέχρι σήμερα. Μικροπολιτικές σκοπιμότητες στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Δεν “πρέπουν” σ’ αυτό το έργο εμπόδια προεκλογικού χαρακτήρα. Δεν τα αντέχει ούτε το επιβαρυμένο Περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ούτε η τσέπη του κάθε Γλυκανεριώτη, αφού είναι έργο πνοής, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Αττικής στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση της ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον”.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 24 μήνες και εφόσον το έργο ξεκινήσει το 2019 θα μπορεί να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021 και αντί όλοι εμείς να βοηθήσουμε στην επίσπευσή του από το όποιο μετερίζι μπορούμε ο καθένας, από τα πρώτα κι’ όλας βήματά του, αρχίσαμε τις “τρικλοποδιές”. Γιατί;

Ας το ξανασκεφτούν αυτοί που δεν ψήφισαν το θέμα…!!!  Ας πράξουν ανάλογα και οι ψηφοφόροι…!!! Με το ακαταμάχητο όπλο τους, αυτό της ψήφου.
Αγαπητοί φίλοι,
Το μεγάλο αυτό έργο θα εξυπηρετήσει τις Πολεοδομικές Ενότητες του Φούρεζι και τις Βόρεια και Νότια των Γλυκών Νερών και θα λειτουργήσει ως εξής:

• Αποδέκτης του δικτύου της Π.Ε. Φούρεζι είναι ο κεντρικός αγωγός που οδεύει κατά μήκος της οδού Σαλώνων και καταλήγει στο αντλιοστάσιο του Φούρεζι, που τοποθετείται υπόγεια σε κοινόχρηστο χώρο, επί της οδού Ολυμπιονικών.

• Από εκεί τα λύματα μέσω δίδυμου αγωγού, που ξεκινά από την οδό Παναγίτσας, οδεύει κατά μήκος της οδού Ολυμπιονικών και συνδέεται με τον κεντρικό αγωγό της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μεταμορφώσεως. O αγωγός αυτός διέρχεται από γέφυρα της Αττικής οδού τοποθετημένος επιφανειακά επί του καταστρώματος της, στο πεζοδρόμιο αυτής.

• Αποδέκτης μέρους του βόρειου τμήματος της περιοχής Γλυκών Νερών και της περιοχής Φούρεζι είναι ο κεντρικός αγωγός Γλυκών Νερών, που τοποθετείται επί της λεωφόρου Λαυρίου, από το ύψος της οδού Αλέκου Παναγούλη, μέχρι το ύψος της οδού Παπαδιαμάντη.

• Αποδέκτης του δικτύου της υπόλοιπης περιοχής των Γλυκών Νερών, είναι το υφιστάμενο δίκτυο επί της λεωφόρου Λαυρίου, το οποίο κατασκευάστηκε βάσει του αρχικού σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο της εργολαβίας Ανακατασκευής της Σταυρού - Λαυρίου το 2004 και το οποίο ενσωματώνεται με την παρούσα στο νέο δίκτυο ακαθάρτων των Γλυκών Νερών. Στο τμήμα μεταξύ των οδών Χρυσανθέμων και Μπουμπουλίνας, ο υφιστάμενος αγωγός επί της Λεωφόρου Λαυρίου, θα ανακατασκευαστεί, προκειμένου να παραλάβει τους αντίστοιχους εγκάρσιους αγωγούς ακαθάρτων. Οι παραπάνω αγωγοί, διατηρούμενοι και νέοι επί της Λεωφόρου Λαυρίου συνδέονται επί της Λεωφόρου Λαυρίου και εν συνεχεία με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Γλυκών Νερών με το προβλεπόμενο αντλιοστάσιο επί της οδού Παπαδιαμάντη.

• Από το αντλιοστάσιο επί της οδού Παπαδιαμάντη τα λύματα του συνόλου της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών ανυψώνονται μέσω δίδυμου αγωγού, που τοποθετείται επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο φρεάτιο κεφαλής του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Παιανίας, ο οποίος έχει τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.

Αγαπητές μου Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Για ένα τέτοιο μεγάλο έργο μακράς πνοής, που κατασκευάζεται με ευρωπαϊκούς πόρους, με φορέα υλοποίησής του την Ε.ΥΔ.Α.Π., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, με διαφανέστατες διαδικασίες αλλά και κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο οποίο έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα από την Ε.ΥΔ.ΑΠ. λόγω και του μεγάλου προϋπολογισμού του, είναι απαράδεκτο, Δημοτικοί Σύμβουλοι με την αρνητική ψήφο τους, να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες τεχνητής καθυστέρησης.

Είναι λυπηρό, να προτάσσουν το προσωπικό και παραταξιακό τους συμφέρον έναντι του συμφέροντος όλης της Κοινωνίας μας, αφού η όποια καθυστέρηση θα έχει σοβαρές συνέπειες στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την καθημερινότητα των συνδημοτών μας»!

Σχόλια