Αυτοδιοικητικοί ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά στοιχεία όσοι αγωνιούν για υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με το Κέντρο ασυνόδευτων Γέρακα!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

syriza pallini

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι του Γέρακα αγωνιούν για τις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να δημιουργήσουν Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων (ηλικίας 14 – 18 ετών) στη Δέση, αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν ρητορική διχασμού βάζοντας απέναντί τους το σύνολο των πολιτών.

Τόσο η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Δούρου, Καίτη Θεοχάρη όσο και η δημοτική σύμβουλος Παλλήνης και υποψήφια δήμαρχος, Ειρήνη Κουνενάκη, καταφέρονται κατά των αυτονόητων εκδηλώσεων ανησυχίας των πολιτών οι οποίες προέρχονται από την αδιαφορία της πολιτείας να ενημερώσει υπεύθυνα για το τί ακριβώς σκοπεύει να πράξει.

Η κα Θεοχάρη σε ανακοίνωσή της, θεωρεί δεδομένη τη δημιουργία του Κέντρου ζητώντας μάλιστα όχι μόνο από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής αλλά και από τις ανθρωπιστικές δομές και τους φορείς της πόλης αλλά και από την Εκκλησία να λάβουν θέση για αυτήν.

Μάλιστα σπεύδει να προεξοφλήσει την απάντησή τους χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιά στοιχεία» όλους όσοι διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος.

Η κα Θεοχάρη στη σχετική δήλωσή της αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Καλώ την εκκλησία, Την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλες τις ανθρωπιστικές δομές και φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση υπέρ της δομής απροστάτευτων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ηλικίας 14-18 στην πόλη μας. Καλώ τους δημοκράτες συμπολίτες μου που με ευαισθησία παλεύουν για τα κοινά αυτής της πόλης να βγουν ανοιχτά και να υπερασπιστούν την δομή αυτή και τα, παιδιά που είναι ορφανά, χωρίς γονείς που συχνά τα εκμεταλλεύονται σωματέμποροι!! Καλώ όλους τους παραπάνω να βγουν ανοιχτά ενάντια σε ακροδεξιά στοιχεία και φωνές και να υπερασπιστούν το Παιδί με Π κεφάλαιο τον άνθρωπο με Α Κεφάλαιο!!!».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κινείται και η δήλωση της υποψηφίας δημάρχου Παλλήνης (και νυν δημοτικής συμβούλου), Ειρήνης Κουνενάκη, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει «ανώνυμους πληροφοριοδότες» τους εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι μέσω των υπογραφών τους σε κείμενο, το οποίο ανέγνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις και την παντελή έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης.

Η κα Κουνενάκη δήλωσε επί λέξει τα εξής:

«Επειδή πολλά γράφονται και πολλά λέγονται σχετικά με τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομή της πόλης μας.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, ζήτησα να μην προχωρήσει η συζήτηση μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση αφού η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ότι δεν ΓΝΩΡΙΖΕ επίσημα τίποτα για το θέμα.

Η συζήτηση εξελίχθηκε μέσα σε ένα κλίμα ακραίου λαϊκισμού, χωρίς την απαιτούμενη πληροφόρηση, στηριζόμενοι σε .....πληροφορίες, αγνώστων πληροφοριοδοτών.

Επεσήμανα ότι για την φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την διαβίωση τους, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη τους, την εκπαίδευση τους.

Χωρίς λαϊκισμούς αλλά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αφού συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να σχεδιάσουμε και να καλωσορίσουμε τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, όπως το κάναμε και το 2015 συγκεντρώνοντας τόνους ειδών σίτισης και ένδυσης, επισκεπτόμενοι διάφορους χώρους φιλοξενίας προσφύγων».

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι τόσο η κα Θεοχάρη όσο και η κα Κουνενάκη δεν απαντούν ευθαρσώς στο αγωνιώδες ερώτημα των πολιτών του Γέρακα εάν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχουν γίνει πράξεις, ούτε σχολιάζουν την αδιαφορία που έχει επιδείξει η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου στο ερώτημα που της έχει απευθύνει γραπτώς ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος.

Διαβάστε σχετικά: «Κρυφτούλι» από τη Θεανώ Φωτίου στους κατοίκους του Γέρακα για το Κέντρο ασυνόδευτων προσφυγόπουλων! (Βίντεο & έγγραφα)

Δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον Γέρακα, εν αγνοία των κατοίκων! (Χάρτης)

Σχόλια