Το δύσκολο... σταυρόλεξο με τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Μαρκοπούλου!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

dimarxipopsif

Ενενήντα περίπου ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και στον Δήμο Μαρκοπούλου με την πληθώρα υποψηφίων, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Οι Κώστας Αλλαγιάννης, Χρήστος Δρίτσας, Μαρίκα Μαντάλα και Γιάννης Πολίτης (αναφέρθηκαν με αλφαβητική σειρά των επωνύμων τους) λειτουργούν παρασκηνιακά προκειμένου να συγκεντρώσουν τους άριστους των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όμως είναι περισσότερο από σίγουρο ότι κανείς από τους τέσσερις δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να ξεχωρίσει.

Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και ο κ. Αλλαγιάννης έχει καταφέρει να έχει ένα μικρό προβάδισμα περισσότερο γιατί έχει ξαναϋπάρξει υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τους υπολοίπους.

Οι κ.κ. Δρίτσας και Πολίτης καθώς και η κα Μαντάλα από την άλλη πλευρά φαίνονται ότι θα δώσουν τη μεγάλη μάχη μέχρι και την τελευταία ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για το ποιός θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο 10.000 περίπου ψηφοφόρων (στον Α' γύρο των δημοτικών του 2014 ψήφισαν για την ακρίβεια 9.913 πολίτες επί συνόλου 13.059 εγγεγραμμένων) καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την απομάκρυνση του ενός από τον άλλο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Σωτήρης Μεθενίτης είχε καταφέρει σε εκείνες τις εκλογές να εκλεγεί έναντι του κ. Αλλαγιάννη με μόλις 79 ψήφους!

Σίγουρα λοιπόν ο κ. Αλλαγιάννης ξεκινά με μία βάση ψήφων (μικρότερη βέβαια από τις 2.267 που είχε λάβει την Α' Κυριακή του 2014) και έχει ένα σημείο εκκίνησης.

Κάτι που δεν συμβαίνει για τους Χρ. Δρίτσα, Μ. Μαντάλα και Γ. Πολίτη οι οποίοι μπορούν να θεωρήσουν ως αφετηρία μόνον τους σταυρούς που έλαβαν ως δημοτικοί σύμβουλοι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτό ακριβώς είναι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις τους θα κριθούν από τις συμμαχίες που θα συνάψουν με διακεκριμένες προσωπικότητες και έμπειρους αυτοδιοικητικούς τόσο του Μαρκοπούλου όσο και του Πόρτο Ράφτη.

Και βέβαια σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό, Σωτήρης Μεθενίτης ο οποίος και το αυτοδιοικητικό παιχνίδι γνωρίζει καλά και ο λόγος του μετράει στην τοπική κοινωνία.

Το γεγονός ότι δεν παρέστη στις πρεμιέρες τόσο του κ. Δρίτσα όσο και του κ. Πολίτη ίσως είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη όμως θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία εάν βρεθεί στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του κ. Αλλαγιάννη.

Ο λόγος που ο κ. Μεθενίτης δεν παρέστη στις εκδηλώσεις των κ.κ. Δρίτσα και Πολίτη (οι οποίοι υπήρξαν από τους στενότερους συνεργάτες του στην εκπνέουσα θητεία) δεν έγινε ποτέ γνωστός, όμως έκανε αίσθηση.

Βέβαια οι τρεις μήνες που απομένουν μέχρι το πρωί της Κυριακής του Α' γύρου, έχουν πολλά να μας δείξουν ενώ σίγουρο είναι ότι και το βράδυ εκείνης της ημέρας στη διάρκεια της καταμέτρησης θα σπάσουν πολλές καρδιές!

Σχόλια