Σύσκεψη τεσσάρων δήμων για την προβληματική κατάσταση της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

poleodomia siskepsi

Σύσκεψη για την κατάσταση της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τέσσερις δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Κορωπί, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Από όλους τους συμμετέχοντες έγινε σαφές ότι η λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας που εδρεύουν στο Μαρκόπουλο (Υπηρεσία Δόμησης είναι ο επίσημος τίτλος τους) είναι προβληματική και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι την προβληματική λειτουργία της ΥΔΟΜ έχει επισημάνει, επανειλημμένα, εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία είχαν ξεκινήσει και σχετικές κινητοποιήσεις. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Παράλληλα με τη λειτουργία της ΥΔΟΜ, στη σύσκεψη της Παρασκευής συζητήθηκαν και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

Οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων Ο.Τ.Α. προχώρησαν στη λήψη αποφάσεων για να αντιμετωπιστεί η προβληματική λειτουργία της Πολεοδομίας και πιο συγκεκριμένα να επιδοθούν τα έγγραφα που κατέθεσε ο Δήμος Μαρκοπούλου σε αρμόδιες υπηρεσίες για το λειτουργικό πρόβλημα της ΥΔΟΜ ώστε ομοίως να υποβληθούν από όλους τους δήμους ανάλογα έγγραφα προκειμένου να ασκηθεί η δέουσα πολιτική πίεση για την επίλυσή του.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, Βασίλης Μεθενίτης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για σύνταξη σχεδίου τροπολογίας στο Νόμο Κλεισθένη με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τις ΥΔΟΜ.

Τέλος διερευνήθηκε, χωρίς όμως να ληφθεί και σχετική απόφαση, η υποστήριξη της πολύπαθης υπηρεσίας με τεχνικό σύμβουλο!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νάσος Αναγνωστόπουλος, οι δήμαρχοι Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης (με την πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση), Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, Βασίλης Μεθενίτης και ως εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Φινέτη και ο τοπογράφος μηχανικός του δήμου Αν. Παπαϊωάννου.

Στην εκπροσώπηση του Δήμου Κρωπίας εκτός του κ. Κιούση συμμετείχαν και οι πολιτικοί μηχανικοί Νίκος Γιαννάκος (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) και Παναγιώτης Πολίτης (αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών).

Σχόλια