Date2

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:34:50

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Λαυρεωτικής: Η στήριξη της υποψηφιότητας Δ. Λουκά διαλύει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ! (Βίντεο & ανακοινώσεις)

Αλλάξτε μέγεθος

mits loukas

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Λαυρεωτικής εξαιτίας της στήριξης που παρέσχε στον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, Δημήτρη Λουκά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής Λεωνίδας Μπεχράκης και η Ο. Μ. Κερατέας του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν από το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω του προφίλ της Ο.Μ. Κερατέας στο facebook όπου ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει για τον Δήμο Λαυρεωτικής την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Δημ. Λουκά.

Το βίντεο είχε ληφθεί στη διάρκεια της συνέλευσης των μελών της οργάνωσης της Κερατέας στο δημαρχείο της πόλης το πρωί της 19ης Ιανουαρίου και αναρτήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στον διαδικτυακό αέρα για πέντε ολόκληρες ημέρες δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα και οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση του γραμματέα της Ν.Ε. και της Ο.Μ. Κερατέας ήταν παρασκηνιακές.

Η δημοσιοποίηση όμως από το notioanatolika.gr, του οπτικού υλικού όπου ο κ. Μπεχράκης τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λουκά φαίνεται να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχετικό ρεπορτάζ του notioanatolika.gr αναρτήθηκε στις 17.26 της Πέμπτης (24/1) και όπως αποδείχτηκε ξέσπασε σάλος τόσο στην Κερατέα όσο και στο Λαύριο.

Στις 18.43 ο υπεύθυνος κινητοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας, Γιώργος Μαυρομάτης απέστειλε mail στο notioanatolika.gr ανακοίνωση που υπογραφόταν από τη Συντονιστική Επιτροπή της οργάνωσης και στην οποία αναφερόταν επί λέξει τα εξής: « Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ μετα από πολλαπλές συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και Γενικών Συνελεύσεων αποφάσισε να στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Λουκά ως Δημάρχου του Δήμου Λαυρεωτικής».

Η δημοσιοποίηση του θέματος και η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας (περίεργο γιατί εκδόθηκε μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε από το notioanatolika.gr) φαίνεται ότι λειτούργησαν καταλυτικά στις σχέσεις των «συντρόφων» των οργανώσεων του κυβερνώντος κόμματος στη Λαυρεωτική.

Στελέχη ένθεν – κακείθεν μάλιστα επικοινώνησαν με το notioanatolika.gr και περιέγραψαν με ανάγλυφο τρόπο τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ όσων επιθυμούσαν τη στήριξη της υποψηφιότητας Λουκά και αυτών που επιθυμούσαν τη στήριξη του τοπικού κομματικού στελέχους, Γιώργου Κατσίκα ο οποίος είχε προχωρήσει και στην ίδρυση δημοτικής κίνησης με την ονομασία «Αναγέννηση», περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Τότε μάλιστα και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και τη συνέλευση της Ο.Μ. Κερατέας άπαντες θεωρούσαν ότι ο κ. Κατσίκας θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Η τοποθέτηση του κ. Μπεχράκη στη συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας και η δημοσιοποίησή της από το notioanatolika.gr άλλαξαν άρδην το σκηνικό και οι «σύντροφοι» άρχισαν τα λεγόμενα στη γλώσσα της Αριστεράς «συντροφικά μαχαιρώματα».

Όπως πάντως πληροφορήθηκε το notioanatolika.gr, η εσωκομματική κόντρα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όταν ο... αττικάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης θεώρησε ότι, ενόψει της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, δικαιούταν να έχει τον πρώτο λόγο στις στηρίξεις του κόμματος και στις δημοτικές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καλή σχέση του κ. Λουκά τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον... αττικάρχη Χρήστο Σπίρτζη (ανεξαρτήτως μάλιστα της καλής σχέσης που ο δήμαρχος έχει και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη), αποτέλεσαν βασικό λόγο για την άνωθεν επιβολή του στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ληφθεί υπόψη η ήδη ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του κ. Κατσίκα.

Το τελευταίο επεισόδιο που δείχνει ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαυρεωτική μοιάζουν με καζάνια που βράζουν έτοιμα να εκραγούν είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ο.Μ. Λαυρίου, γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην οποία καταγγέλλει αφενός την Ο.Μ. Κερατέας «για την μονομερή απόφαση, που σε ένα ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Λαυρίου αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δ. Λουκά», αφετέρου «την πρόθεση των καθοδηγητικών οργάνων (σ.σ.: σαφής αναφορά στον γραμματέα της ΝΕ Αν. Αττικής) να επιβάλλουν αποφάσεις για όλους εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία»!

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ Λαυρίου καταγγέλλει και «τη δημοσιοποίηση από την Σ.Ε. της Ο.Μ. Κερατέας βίντεο που εμφανίζουν τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής να χρήζει αυτάρεσκα κατά την βούλησή του υποψηφίους και να μοιράζει και να προκαταβάλει υποψηφιότητες».

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, χρησιμοποιώντας φρασεολογία που θυμίζει ΠΑΣΟΚ άλλων εποχών η Ο.Μ. Λαυρίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Εμείς σ αυτό το σπίτι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είμαστε “ιδιοκτήτες” και όχι “ενοικιαστές”. Κάποιοι επιθυμούν με τις πράξεις τους και τις αυθαίρετες αποφάσεις τους, να μας οδηγήσουν στην παραίτηση. Οι ιδιοκτήτες όμως δεν φεύγουν από το σπίτι τους».

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να κλιμακώνεται και πλέον όλοι προσβλέπουν στη γενική συνέλευση την Πέμπτη 31/01/2019 στις 6 το απόγευμα στο Φαρμακείο για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λαυρίου!

Η μοναδική, μέχρι στιγμής αντίδραση της Οργάνωσης Μελών Κερατέας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να «κατεβάσουν» από το προφίλ της Ο.Μ. στο facebook το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Μπεχράκη στη γενική συνέλευση των μελών στις 19 Ιανουαρίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, προεξόφλησε τη σαφή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής στον Δημήτρη Λουκά.

Διαβάστε σχετικά: Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Αν. Αττικής: Ύμνοι για τη συμφωνία των Πρεσπών και σαφής στήριξη στον Δημ. Λουκά για τις δημοτικές εκλογές (Βίντεο)

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την τοποθέτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Λεωνίδα Μπεχράκη για το οποίο η Ο.Μ. Λαυρίου κατήγγειλε την Ο.Μ. Κερατέας αναγκάζοντας τα στελέχη της να το «κατεβάσουν» από το προφίλ τους στο facebook:

Δείτε παρακάτω ολόκληρες τις ανακοινώσεις της Ο.Μ. Κερατέας και της Ο.Μ. Λαυρίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εκδόθηκαν με διαφορά λίγων μόλις ωρών:

1syriza keratea

2syriza lavrio

Σχόλια