Σπάτα – Αρτέμιδα: Το θολό τοπίο 4 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και το... σωσίβιο του Πικερμίου!

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

omixli

Σοβαρότατο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει για την επανεκλογή του ο νυν δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου αφού πληθαίνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και μάλιστα με τρόπο που του αφαιρούν σημαντικά τμήματα της ήδη συρρικνωμένης εκλογικής δύναμής του.

Μετά την Άννα Ραφτοπούλου η οποία θα είναι και πάλι υποψήφια δήμαρχος, ένας νέος... μνηστήρας του δημαρχιακού θώκου εμφανίστηκε και ακούει στο όνομα Χρήστος Σερέτης.

Ο 45χρονος εργολάβος οικοδομών, ο οποίος προέρχεται από αυτοδιοικητική οικογένεια της Αρτέμιδας (ο θείος του, Χρήστος και αυτός, είχε διατελέσει κοινοτάρχης στην περιοχή επί μία δωδεκαετία, από το 1979 έως το 1990), ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, δημιουργώντας προβληματισμό στους νυν υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σερέτης εξελέγη το 2014 για δεύτερη φορά δημοτικός σύμβουλος ενώ στην προηγούμενη τετραετία, με διοίκηση Χρήστου Μάρκου, είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος αφήνοντας θετικές εντυπώσεις για την προσφορά του στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι και πρόεδρος του Α. Ο. Άρτεμις, της ομάδας της πόλης.

Μάλιστα στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί πρώτος από την παράταξη του Χρ. Μάρκου συγκεντρώνοντας 1200 σταυρούς περίπου.

Η κάθοδός του ως υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στα δύο, μέχρι στιγμής, μεγάλα “ονόματα”. Τόσο δηλαδή στον κ. Δημ. Μάρκου όσο και στην κα Άννα Ραφτοπούλου, αφού ως γέννημα θρέμμα Λουτσαίος ο κ. Σερέτης “χτυπάει” την εκλογική βάση και των δύο.

Ο νυν δήμαρχος θεωρείται ότι έχει απωλέσει κάθε δυνατότητα να υπερισχύσει στην Αρτέμιδα αφού αφενός οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν διαπιστώσει καμία θεαματική εξέλιξη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στη διάρκεια της θητείας του, αφετέρου τόσο η κα Ραφτοπούλου όσο, πλέον, και ο κ. Σερέτης τού αφαιρούν το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα ποσοστό το οποίο συμποσούμενο με αυτό των Σπάτων, μπορεί να τον οδηγήσει σε δεύτερη νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημ. Μάρκου, στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 είχε λάβει μόλις 26,18% στην Αρτέμιδα ενώ ο δεύτερος Χρ. Μάρκου είχε συλλέξει το 28,02% των ψήφων και η τρίτη Άννα Ραφτοπούλου το 22%!

Με δεδομένη πλέον αφενός τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Αρτέμιδας απέναντι στο πρόσωπο του κ. Δημ. Μάρκου αφετέρου τις δυνατότητες των κ.κ, Ραφτοπούλου και Σερέτη, η κατάσταση για τον νυν δήμαρχο στην Αρτέμιδα παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Εάν στα παραπάνω προστεθεί και το ενδεχόμενο υποψήφιος να είναι και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κασίμης, τότε ενδεχομένως να δικαιωθούν οι πλέον απαισιόδοξοι της παράταξης του κ. Δημ. Μάρκου που κάνουν λόγο για μονοψήφιο ποσοστό του στην Αρτέμιδα.

Κάτι τέτοιο βέβαια αλλάζει τα δεδομένα και με την πρόσθεση των ψήφων στα Σπάτα, από τα οποία υπολογίζει πολλά ο νυν δήμαρχος αν και μια ισχυρή απώλεια στην Αρτέμιδα δεν είναι δυνατόν να αναπληρωθεί από τις ψήφους των Σπάτων αφού οι ψηφοφόροι τους είναι περίπου το 50% των ψηφοφόρων της Αρτέμιδας!

Και μια ενδεχόμενη δυναμική παρουσία του κ. Δημ. Μάρκου στα Σπάτα τελεί πάντοτε υπό την αίρεση της μη ύπαρξης Σπαταναίου υποψηφίου αφού υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

Όπως και νάχει η δεξαμενή των ψηφοφόρων του νυν δημάρχου δείχνει να στερεύει στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του δήμου του και αυτό σε συνδυασμό με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει δημιουργεί σοβαρή ανησυχία στο επιτελείο του όχι μόνο σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του αλλά και την γενικότερη αυτοδιοικητική παρουσία του την επόμενη μέρα.

Και ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Δημ. Μάρκου ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη του οποίου διατηρεί προνομιακή σχέση, για τη "μεταφορά" του Πικερμίου στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας στο πλαίσιο των αλλαγών που... ευαγγελίζεται ο "Κλεισθένης 2" σε δήμους της βορειοανατολικής Αττικής. (Διαβάστε σχετικά εδώ).

Άλλωστε ο ίδιος ως κάτοικος Πικερμίου υποθέτει ότι θα μπορέσει να αναπληρώσει ένα ποσοστό τουλάχιστον των απωλειών τους από τους, ενδεχομένως, νέους συμπολίτες του! 

Σχόλια