Κορωπί: Υποψήφιος και πάλι ο Δημ. Κιούσης με «αντίπαλο» την αδιαφορία των συμπολιτών του για τα τοπικά κοινά! (Ανακοίνωση)

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

kiousis neoksekin

Με μια ανακοίνωση 360 λέξεων η οποία δημοσιοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/1/2019) και τέσσερις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, ο νυν δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του Κορωπίου.

Σημειώνεται ότι η επερχόμενη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση θα είναι η πέμπτη στην οποία συμμετέχει ως επικεφαλής συνδυασμού ο κ. Κιούσης.

Πάντα με την ίδια ονομασία (Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα) η παράταξή του συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2002, του 2006, του 2010 και του 2014.

Στις δύο πρώτες έχασε από τον προηγούμενο δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο τον οποίο τελικά παρά τη νίκη του το 2010 δεν κατόρθωσε να κερδίσει αφού ο κ. Αθανασόπουλος δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Το 2010 ο κ. Κιούσης εξελέγη δήμαρχος με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό (68,17%) απέναντι στον τότε υποψήφιο της παράταξης της Αναγέννησης, τον κ. Αριστείδη Γκίκα ενώ η νίκη του διευρύνθηκε στις επόμενες εκλογές του 2014 με ποσοστό 75,92% απέναντι στη μετεξέλιξη της Αναγέννησης σε Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου με επικεφαλής την κα Αθηνά Κιούση.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο νυν δήμαρχος Κρωπίας είναι ο κυρίαρχος του αυτοδιοικητικού παιχνιδιού στο Κορωπί τουλάχιστον μέχρι σήμερα και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του στο οποίο μετείχαν και μετέχουν αυτοδιοικητικές προσωπικότητες από το σύνολο των τάσεων της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι τόσο ο κ. Γκίκας όσο και η κα Κιούση δεν κατάφεραν να πείσουν τους Κορωπιώτες και τις Κορωπιώτισσες κάτι που έπραξε με ιδιαίτερη ευκολία ο κ. Κιούσης ο οποίος όμως δεν είχε να αντιμετωπίσει έναν αυτοδιοικητικό του διαμετρήματος του κ. Αθανασόπουλου.

Ήδη δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα και του νυν δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Κερασιώτη, ο οποίος με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα στοχεύει σε μια ακόμη μετεξέλιξη της παράταξης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι κανείς σε θέση να προεξοφλήσει εάν θα μπορέσει να... απειλήσει ουσιαστικά την παντοκρατορία του κ. Κιούση.

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η αυτοδιοικητική έκφραση του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση Κορωπίου, της οποίας το ποσοστό αναμένεται να μην δημιουργήσει πρόβλημα στους δύο άλλους αυτοδιοικητικούς πόλους της πόλης.

Παρά πάντως τα υψηλότατα ποσοστά – και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο – του κ. Κιούση στις εκλογικές αναμετρήσεις τόσο του 2010 όσο και του 2014, αυτός δεν έχει κατορθώσει να πείσει επί της ουσίας τους πολίτες του Κορωπίου ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από εξωγενείς της πόλης παράγοντες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της παρούσας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη μετατροπή των λατομείων του Κορωπίου σε ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, των οποίων το αποτέλεσμα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσοβήσει ο νυν δήμαρχος.

Από την άλλη πλευρά η κωλυσιεργία του μεγάλου έργου, του ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας, φαίνεται να έχει επανειλημμένα δημιουργήσει νευρικότητα στην παρούσα δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις του έργου πνοής για την πόλη.

Βέβαια τα δύο αυτά ζητήματα δεν είναι τα μοναδικά που απασχολούν τους δημότες αλλά και τους κατοίκους της Κρωπίας, μιας περιοχής η οποία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τη συνεχιζόμενη πληθυσμιακή έκρηξη – εσωτερική αστυφιλία.

Ο κ. Κιούσης έχει καταφέρει όμως να εκμηδενίσει, μέχρι σήμερα, τις όποιες αντιδράσεις αφού είναι αναμφισβήτητη η επιλογή ικανών συνεργατών στους οποίους εν πολλοίς οφείλει τη... μονοκρατορία του.

Βέβαια κατά καιρούς έχουν ακουστεί παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους στενούς συνεργάτες του χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτά να έχουν πάρει έκταση και να του έχουν προκαλέσει οιουδήποτε είδους απώλειες.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάνει σαφές στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον συνδυασμό του ότι η απόφαση της εκ νέου υποψηφιότητάς του είναι «ομόφωνη συλλογική απόφαση».

Παράλληλα όμως κατανοώντας ότι η τρίτη αυτοδιοικητική τετραετία ενδεχομένως να του στερήσει τα... αστρονομικά ποσοστά των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προσπαθεί να δώσει αέρα ανανέωσης απευθύνοντας «ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό» του ενώ παράλληλα προσπαθεί να κάνει κοινωνούς της νέας αυτοδιοικητικής προσπάθειάς του περισσότερους πολίτες – αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την πενία στελεχών στην πόλη ίσως και λόγω αδιαφορίας – με την ένταξη νέων προσώπων σε «συμμετοχικές ομάδες τοπικής διακυβέρνησης» που σκοπεύει να συγκροτήσει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητάς του δεν απευθύνεται μόνο στους δημότες αλλά και στους κατοίκους και τους φίλους του Δήμου Κρωπίας.

Το εάν ο κ. Κιούσης θα καταφέρει να ξεπεράσει τον... εαυτό του (το ποσοστό του 75,92% δηλαδή), είναι κάτι που θα διαπιστώσει η τοπική κοινή γνώμη το επόμενο χρονικό διάστημα και βέβαια θα αποτυπωθεί τελικά στην αριθμητική άποψη του εκλογικού σώματος των περιοχών του Κορωπίου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του Δημήτρη Κιούση ως επικεφαλής της παράταξης «Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα».

Σχόλια