Date2

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 06:55:51

rss

αναζήτηση

makripano

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στους δήμους της ΝΑ Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

laiksisp

Έκκληση προς τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση απηύθυνε η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του κόμματος ανακοινώνοντας παράλληλα τους υποψηφίους δημάρχους, σε εννέα δήμους της ανατολικής Αττικής.

Εντύπωση προκάλεσαν οι ευθείες βολές κατά του απερχόμενου δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη: «Σήμερα έχεις εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές διαχρονικά. Έχεις εμπειρία από τους δήθεν υπερκομματικούς, κοσμοπολίτες δημάρχους που τις κρίσιμες στιγμές αποδείχθηκαν επικίνδυνοι, που ήθελαν να κάνουν την περιοχή “ριβιέρα” αλλά μετέτρεψαν την Ανατολική Αττική σε “Χιροσίμα”», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην τραγωδία σε Μάτι και Νέο Βουτζά επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία: «Έχουν τεράστια ευθύνη γιατί υλοποιούν την πολιτική εκείνη που αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις φωτιές το καλοκαίρι και από τις βροχές το χειμώνα. Υλοποιούν την πολιτική εκείνη που στρώνει το χαλί στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και γυρνάει την πλάτη στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δήμαρχοι και περιφέρεια έχουν από κοινού ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα που ζήσαμε το καλοκαίρι στην περιοχή μας με τους 100 νεκρούς, τις κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες».

Τα βέλη όμως του τοπικού ΚΚΕ στράφηκαν κατά των ανεξάρτητων υποψηφίων «που μέχρι χθες είχαν θέσεις ευθύνης και την επόμενη μέρα των εκλογών με τη ψήφο τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

Και στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται με νόημα: «Από το Λαύριο έως και το Γραμματικό, από το Κορωπί έως την Κερατέα όλοι τους συγκλίνουν, παρά τις όποιες διαφορές μπορεί να φαίνεται ότι έχουν, σε επικίνδυνες για το λαό πρακτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων. Από ακατάλληλους χώρους για ΧΥΤΑ μέχρι ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων. Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφέρεια συγκλίνουν στο να αντιμετωπίζουν την διαχείριση των απορριμμάτων ως πηγή κερδοφορίας των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων και όχι ως λαϊκή ανάγκη που χρειάζεται άμεσα να ικανοποιηθεί».

Δείτε παρακάτω τους υποψηφίου δημάρχους της αυτοδιοικητικής έκφρασης του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Δήμος Λαυρεωτικής

Αποστόλης Παμφίλης, 67 ετών, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, αυτοαπασχολούμενος στο Λαύριο, δραστηριοποιείται στην Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Λαυρίου, πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου.

Δήμος Σαρωνικού

Γαλανοπούλου Τάνια, 56 χρονών, στέλεχος του ΚΚΕ, πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) Σαρωνικού, κάτοικος Σαρωνίδας

Δήμος Μαρκοπούλου

Ανδρέας Συλλελόγλου, ετών 58, στέλεχος του ΚΚΕ, Οικονομολόγος μέλος ΟΕΕ και ΕΕΛΠ. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ και θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος δήμου Μαρκοπούλου την τετραετία 2011-201. Υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου με τη Δημοκρατική Ενότητα από το 1998, έως τη δημιουργία της Λαϊκής Συσπείρωσης και στη συνέχεια επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.

Δήμος Κρωπίας

Ρεμπάπης Βαγγέλης, 34 χρόνων, είναι γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, κάτοικος Κορωπίου, δημοτικός σύμβουλος Κορωπίου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορωπίου από το 2010, ιδιωτικός υπάλληλος, εργάστηκε ως τεχνικός στα Λατομεία Κορωπίου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

Δήμος Παιανίας – Γλυκών Νερών

Φιλιούσης Κώστας, 68 χρονών, στέλεχος του ΚΚΕ, συνταξιούχος της ΕΡΤ, δημοτικός σύμβουλος Παιανίας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παιανίας

Δήμος Παλλήνης

Πασχαλίδου Θεοδώρα, 35 ετών, αυτοαπασχολούμενη, κοινωνιολόγος, κάτοικος Παλλήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, δραστηριοποιείται στο κίνημα των γονιών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Δήμος Σπάτων Αρτέμιδας

Δάρδαλης Νίκος, γεννημένος το 1978, εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αρτέμιδας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης των εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, δημοτικός σύμβουλος Αρτέμιδας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων- Αρτέμιδας, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Τσαλαπατάνης Χρήστος, 56 χρονών, μέλος της Τομεακής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ραφήνας, ήταν μέλος της Διοίκησης των  Ένωσης Επαγγελματιοβετεχνών της Ραφήνας

Δήμος Μαραθώνα

Νίκος Στεφανίδης, 63 χρονών, στέλεχος του ΚΚΕ , Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα, διατηρεί χρυσοχοείο στη Ραφήνα από το 1973. Έχει διατελέσει πρόεδρος, γραμματέας , μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και σε άλλες θέσεις του Δ.Σ. από το 1978 μέχρι σήμερα της Ένωσης ΕΒΕ Ραφήνας. Υπήρξε Υποψήφιος Νομάρχης με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία  Ανατολικής Αττικής (Ν.Α.Σ.) το 1994 και το 1998 και στη συνέχεια, μέχρι την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, συνέχισε να εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική.

Σχόλια