Date2

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 12:27:48

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωπί: Η υποψηφιότητα Κερασιώτη, η μετονομασία της ΠΠΚ και το... διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ! (Όλο το παρασκήνιο)

Αλλάξτε μέγεθος

kerasiot foto

Αρκετές συναντήσεις των μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου προηγήθηκαν της απόφασης για τη δημοσιοποίηση, τελικά, της υποψηφιότητας του Διονύση Κερασιώτη ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

Βέβαια η σχετική πρόθεση υπήρχε εδώ και καιρό, κάτι άλλωστε που δεν είχε κρύψει και ο ίδιος ο κ. Κερασιώτης ως μια θεμιτή φιλοδοξία του.

Έπρεπε βέβαια να προηγηθεί η παραίτηση της τέως πλέον επικεφαλής της παράταξης Αθηνάς Κιούση η οποία και δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης οπότε πλέον ήταν ζήτημα χρόνου η αλλαγή στο τιμόνι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, κάτι που συνέβη με την ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Κερασιώτη, 36 περίπου ώρες αργότερα.

Το πιο σημαντικό όμως στην όλη ιστορία είναι ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου θα αλλάξει μαζί με τον επικεφαλής της και το όνομά της αλλά και τη φυσιογνωμία της παραμένοντας πάντως μια αυτοδιοικητική παράταξη.

Η αλήθεια είναι ότι η ΠΠΚ είχε συνυφαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποτελούσε, ανεπισήμως αλλά κατ' ουσία, μια μετεξέλιξη της Αναγέννησης η οποία είχε μεσουρανήσει επί δημαρχίας Θεόδωρου Αθανασόπουλου αλλά ουσιαστικά εξέπνευσε μετά την απόφαση του τέως δημάρχου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2010.

Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση της Αναγέννησης ηγήθηκε ο κ. Αριστείδης Γκίκας όμως δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει αφού συγκέντρωσε μόλις το 25,23% με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κιούση να βλέπει το άστρο του να ανατέλλει με το συντριπτικό 68,17%.

Και ενώ κάποιοι θα περίμεναν ότι στα επόμενα χρόνια τα δεδομένα θα άλλαζαν η κατάσταση στην Αναγέννηση και στη μετεξέλιξή της Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου πήγε ακόμη χειρότερα. Η παραίτηση του κ. Γκίκα και η ανάληψη της ηγεσίας από την κα Κιούση, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισε τους Κορωπιώτες και τις Κορωπιώτισσες.

Έτσι στις εκλογές του 2014 η ΠΠΚ συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο – παρά το γεγονός ότι ανεπισήμως στηρίχτηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ - αφού βυθίστηκε στο 17,79% ενώ ο Δημήτρης Κιούσης παρέμεινε δήμαρχος με το ακόμη πιο εντυπωσιακό 75,92% το οποίο τον κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο του αυτοδιοικητικού παιχνιδιού στον Δήμο Κρωπίας.

Στην πορεία της τελευταίας τετραετίας βέβαια, πολλά έχουν αλλάξει και τα λάθη τακτικής του νυν δημάρχου έχουν διαφοροποιήσει την εικόνα αυτή της απόλυτης αυτοδιοικητικής κυριαρχίας του.

Έτσι και με δεδομένη την εδώ και καιρό εκπεφρασμένη πρόθεση της κας Κιούση να μην επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής της παράταξής της, η ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κερασιώτη έμοιαζε μονόδρομος δεδομένου ότι ήταν και ο μοναδικός οποίος παρουσίαζε ιδιαίτερο ζήλο για τα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Βέβαια και ο ίδιος ο νέος επικεφαλής γνωρίζει ότι θα πρέπει για μιαν ακόμη φορά να απεμπλακεί από την κακή κληρονομιά των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων που συνοδεύτηκαν από βαριές ήττες.

Έτσι ως πρώτη κίνηση, με καθαρά σημειολογική σημασία, είναι η αλλαγή του ονόματος της παράταξης, κάτι που θα ανακοινωθεί μετά τις γιορτές.

Παράλληλα όμως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει και μια ακόμη προσπάθεια η οποία είναι, ίσως, και πιο σημαντική. Αυτή της απεμπλοκής της ΠΠΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όλα τα προηγούμενο χρόνια ήταν περίπου αυτονόητη η «συγγένειά» τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όταν ο κ. Κερασιώτης ρωτήθηκε σχετικά από το notioanatolika.gr απάντησε ότι στόχος είναι η πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής του που πιο απλά σημαίνει ότι θα ζητήσει τη συνδρομή προσωπικοτήτων από το σύνολο του δημοκρατικού χώρου, δηλαδή επί της ουσίας θα αποκλείσει μόνον τα άκρα.

Στη δήλωση δημοσιοποίησης της υποψηφιότητάς του πάντως ο Δ. Κερασιώτης στρέφεται ευθέως κατά της δημοτικής αρχής του Δ. Κιούση υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς τo Κορωπί την τελευταία οκταετία, βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα», αναφέροντας μάλιστα οκτώ συγκεκριμένους λόγους που θεωρεί ότι συμβαίνει αυτό και δίνοντας έτσι μια πρόγευση της σκληρής αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει:

«Η αποχέτευση ακαθάρτων καρκινοβατεί, κινδυνεύουμε να γίνουμε η χωματερή της Αθήνας με Χ.Υ.Τ.Υ. δίπλα στα σπίτια μας, το εμπορικό μας κέντρο έχει καθημερινό κυκλοφοριακό πρόβλημα και έλλειψη καθαριότητας, τα νέα σχέδια πόλης σε Αγία Μαρίνα, Κίτσι, Καρελλά και Κορωπί έχουν καθυστερήσει τραγικά, οι δημοτικοί φόροι και τέλη είναι αδικαιολόγητα υψηλοί, το παραλιακό μας μέτωπο αντί να είναι το στολίδι του Κορωπίου παραμένει σε εγκατάλειψη, απουσιάζει ο σχεδιασμός για την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας, η διοίκηση του Δήμου χαρακτηρίζεται από την ανακύκλωση στενής ομάδας των ίδιων προσώπων ακόμα και αμφιβόλου διαδρομής, που έχουν κάνει την ενασχόληση με τα κοινά επάγγελμα για 20 και πλέον έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ο δήμος «δεν μπορεί να κυβερνάται με βάση παρωχημένα πρότυπα διοίκησης προσθέτοντας παράλληλα ότι «βασική αιτία της οκταετούς στασιμότητας, ήταν το γεγονός ότι έλειψε ο διάλογος και επιβλήθηκε ο μονόλογος, η ενός ανδρός αρχή και η έλλειψη συνεργασίας. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν… χθες»!

Κάνοντας έκκληση προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Κερασιώτης έθεσε και τις βασικές προτεραιότητές του, δίνοντας έτσι το στίγμα της υπό μετεξέλιξη παράταξης στην οποία θα ηγηθεί. Αυτές αφορούν «την ανάπλαση του ιστορικού και εμπορικού μας κέντρου, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας, την αξιοποίηση του παραλιακού μας μετώπου, την ποιοτική αναβάθμιση των βιομηχανικών μας περιοχών με περιβαλλοντικούς όρους, την ταχύτατη ολοκλήρωση των εκκρεμών σχεδίων πόλης, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής μας παραγωγής, τη συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών μας υποδομών, τη σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας, την είσοδο του δήμου στην ψηφιακή εποχή, την ταχύτατη αύξηση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύσταση μόνιμων ομάδων εργασίας με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα αναζητούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων για να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου»!

Δίνοντας τέλος μια ιδέα για τη νέα ονομασία της παράταξης ο υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος Κρωπίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ενωμένοι, με όραμα, με φρέσκιες ιδέες και σχέδιο, μακριά από κομματικές διαιρέσεις και άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας» και καταλήγει με νόημα: «Να δουλέψουμε, όλοι μαζί, για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ το Κορωπί».

Διαβάστε σχετικά: Αθηνά Κιούση: Τίτλοι τέλους από την ηγεσία της ΠΠΚ μιας Κυρίας της αυτοδιοίκησης!

Σχόλια