Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:58:15

rss

αναζήτηση

makripano

Στα άκρα η σχέση Δούρου – δημάρχου Κρωπίας για το... παρελθόν των σκουπιδιών στο Κορωπί! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

dourou kiousis

Θύελλα στις σχέσεις της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου με τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, προκάλεσε η αναφορά της πρώτης, στη διάρκεια συνέντευξής της σε τηλεοπτικό σταθμό, στο τί είχε αποδεχθεί ο δεύτερος το 2013, για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Κορωπί.

Η κα Δούρου στη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Αυτοψία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, υποστήριξε τα εξής: «Έχουμε μια απορία με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος τον κ. Σωκράτη Φάμελλο. Ο ίδιος δήμαρχος (σ.σ.: ο κ. Δημ. Κιούσης) που το 2013 είχε δεχθεί να γίνει εκεί πέρα μονάδα επεξεργασίας, τώρα, μπορεί να είναι και ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας, παριστάνει ότι δεν τη χρειάζεται»!

Το τί σαφώς εννοούσε η κα Δούρου προκάλεσε τη σκληρότατη αντίδραση του κ. Κιούση ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την περιφερειάρχη για «αήθη επίθεση» σε βάρος του.

Ο κ. Κιούσης κατηγορεί, στην ίδια ανακοίνωση, την κα Δούρου για ψευδείς και αήθεις αναφορές της με τη χρησιμοποίηση της θεσμικής ιδιότητάς του, δηλαδή ως δημάρχου, υπογραμμίζοντας ότι «στον Δήμο Κρωπίας, το 2003 και 2013, ουδέποτε συμφωνήσαμε με τους άδικους, λανθασμένους και χωρίς διαβούλευση με το Δήμο μας –ερήμην μας- νόμους της εκτελεστικής εξουσίας που καθόριζαν ως ΟΕΔΑ με ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, τα λατομεία Κορωπίου».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του πάντως ο δήμαρχος Κρωπίας δέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το Κορωπί δεν εξαιρέθηκε από κάθε σχεδιασμό, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «το μόνο που μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει», δηλαδή «ότι δεν είχαμε το κατάλληλο μέσον-πέρασμα στην κυβέρνηση της περιόδου» εκείνης, δηλαδή το 2013.

Πάντως ο κ. Κιούσης επισημαίνει ότι «ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος (ΕΔΣΝΑ) το 2013, επί Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, με απόφασή του, δεν περιελάμβανε στα έργα διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ τα Λατομεία Κορωπίου (Τριάς-Κυριακού). Και μάλιστα το 2013 ήταν και αυτό έτος προεκλογικό, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών 2014. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Οι θέσεις για τα 4 εργοστάσια ΣΔΙΤ ήταν: Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή, Άνω Λιόσια» για να προσθέσει ότι «η τροποποίηση άρθρου του Νόμου του 2003 που είχε και τα λατομεία Κορωπίου για ΟΕΔΑ σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του 2013 ήταν για προστεθεί η εναλλακτική τοποθεσία για ΟΕΔΑ με ΧΥΤ στην Κερατέα στη θέση «Φαβόλες», να καταργηθεί η θέση Οβριόκαστρο που είχε ξεσηκώσει τους κατοίκους και να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ολικής διαχείρισης και ΧΥΤ με μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. στις Φαβόλες Κερατέας. Να αντιδράσουμε ως Δήμος σε κάτι που δεν ήταν να γίνει στην περιοχή μας;»!

Ο δήμαρχος Κορωπίου συνεχίζει τονίζοντας πως ουδόλως εκπλήσσεται από την επίθεση της περιφερειάρχου αφού «είναι κατανοητό το προεκλογικό της άγχος από την αποτυχία των σχεδιασμών της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που η ίδια ηγείται στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων».

Καταλήγει δε μιλώντας για την πρόθεση δημιουργίας από πλευράς της κας Δούρου «”αυτοδιοικητικού αυτοματισμού” συγκρούσεων μεταξύ Δήμων του Λεκανοπεδίου Αθηνών, συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση.

Δείτε παρακάτω τί ακριβώς είπε στη συνέντευξή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για τον δήμαρχο Κρωπίας:

Σχόλια