Date2

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 08:23:38

rss

αναζήτηση

makripano

Δημ. Συμβούλιο Κρωπίας: Ούτε βήμα πίσω για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

dimsimb kropia

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι οι εκπρόσωποι του λαού του Κορωπίου, όπως προέκυψε και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενωτικό, το βράδυ της Τετάρτης!

Οι εκπρόσωποι και των τριών παρατάξεων έκαναν σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή μία... λύση που οδηγεί το Κορωπί αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων στην πλήρη απαξίωση προκαλώντας ανυπολόγιστες, κάθε είδους, ζημιές στην τοπική κοινωνία.

Στην έκτακτη συνεδρίαση έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δούρου ενώ με ιδιαίτερη προσοχή ακούστηκαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Πέτρος Φιλίππου όσο και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης οι οποίοι σαφώς διαφοροποιήθηκαν από τις κυβερνητικές προθέσεις.

Ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης ιστορίας από το 2003 και μετά υπογραμμίζοντας ότι η λύση των λατομείων του Κορωπίου βρισκόταν πάντοτε εκτός του σχεδιασμού ενώ με κατηγορηματικό τρόπο διαβεβαίωσε το σώμα και τους παριστάμενους ότι οι μεθοδεύσεις του ΕΔΣΝΑ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2017, δεν έχουν ουσία αφού ο δήμος έχει καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως του είχε ζητηθεί.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι η δημοτική αρχή αλλά και το σύνολο των πολιτών του Κορωπίου δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, σε όλα τα επίπεδα για να ακυρωθεί η κυβερνητική μεθόδευση ενώ προανήγγειλε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση η οποία τόνισε την κάθετη αντίθεση της παράταξής της στη συγκεκριμένη πρόθεση κυβέρνησης και διοίκησης Δούρου.

Δεδομένη την αντίθεση της παράταξής του θεώρησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Ρεμπάμπης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μίλησαν οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Γκιόκας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού και Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έκαναν σαφές ότι θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Παρούσα ακόμη και η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου ενώ εκπροσωπήθηκε και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης και η συνάδελφός του τού ΚΙΝ.ΑΛ. Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία απέστειλε επιστολή συμπαράστασης.

Από τους περιφερειακούς συμβούλους παρών μόνον ο Γιάννης Σμέρος της παράταξης Σγουρού ο οποίος δήλωσε σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή μια τέτοια λύση.

 

Διαβάστε επίσης: Καθολική η αντίδραση και των Μεγαριτών στις προθέσεις κυβέρνησης - Δούρου για χωματερή στην περιοχή τους!

 

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, επισημάνθηκε και κάτι ακόμη το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους εκτός Μεσογείων πολίτες. Ότι στο χρονικό διάστημα από το 1967 έως και το 1978 δεχόταν τα σκουπίδια ολόκληρης της Αθήνας!

Παράλληλα γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους της πόλης «να αναμένουν τις αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις ανοιχτές συνελεύσεις συντονισμού με φορείς όλης της Αττικής. Το αγωνιστικό και πολιτικό πλαίσιο των αποφάσεών μας και των μεγάλων κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν - για να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών - υπερασπίζεται όχι μόνο το στενό δημοτικό συμφέρον αλλά και το συμφέρον όλης της Αττικής. Υπερασπίζεται και την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία για το περιεχόμενο των αποφάσεών της για την ποιότητα ζωής των πολιτών της».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά σημεία της τοποθέτησης του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση:

Παρακολουθείστε στο δεύτερο βίντεο του notioanatolika.gr χαρακτηριστικά σημεία των τοποθετήσεων του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, Νίκου Γιαννάκου και των επικεφαλής τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος μειοψηφίας, Αθηνάς Κιούση και Βαγγέλη Ρεμπάμπη:

Διαβάστε σχετικά: Φωτιά βάζει στα Μεσόγεια η κυβέρνηση Τσίπρα με την εν κρυπτώ νομοθετική ρύθμιση για δημιουργία χωματερής στο Κορωπί!

Το colpo grosso της κυβέρνησης Τσίπρα και της διοίκησης Δούρου για την πλήρη απαξίωση των Μεσογείων!

Σχόλια