Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:58:15

rss

αναζήτηση

makripano

Όλα έτοιμα στα σχολεία του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη για τη νέα σχολική χρονιά – Επιστολή της αντιδημάρχου Ζ. Γιαννάκη (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

zoigiannaki

Μια αναλυτική επιστολή προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τις προσπάθειες βελτίωσης της υποδομής όλων των σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου, έδωσε στη δημοσιότητα η αντιδήμαρχος παιδείας, Ζωή Γιαννάκη.

Στην επιστολή της η κα Γιαννάκη αφού εύχεται καλή σχολική χρονιά προτάσσει το πιο ευχάριστο νέο, όπως το αποκαλεί, που έχει να κάνει με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου (Kοινοπραξία ελληνικής και ξένης Eταιρείας) για την εργολαβία της κατασκευής του νέου Λυκείου Πόρτο Ράφτη στη θέση DECK από τις ΚΤ.ΥΠ.!

Μάλιστα διευκρινίζει ότι “αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα υπάρξει εγκατάσταση του εργολάβου, το φθινόπωρο”.

Επίσης η αντιδήμαρχος κάνει αναφορά στην ένταξη στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών Φιλόδημος ΙΙ, που αφορά επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις, κόστους 69.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι τα υποέργα που το συναποτελούν, περιλαμβάνουν προμήθεια και τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα για το Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, προμήθεια και τοποθέτηση αντικεραυνικής προστασίας στα 1ο – 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, προμήθεια και τοποθέτηση παιδικής χαράς στο 1ο – 2ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου και παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες, για την ασφάλεια των μαθητών!

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κα Γιαννάκη στις καλοκαιρινές εργασίες στα σχολεία, τονίζοντας ότι “αρχικό μας μέλημα ήταν επίσης και οι επιπλέον αίθουσες Διδασκαλίας, που θα ήταν απαραίτητες για τη νέα σχολική χρονιά.

Για το σκοπό αυτό, τοποθετήθηκαν δύο αίθουσες τύπου ISOBOX, με τις τσιμεντοβάσεις τους στο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου, μπήκαν πίνακες μαρκαδόρου και συνδέθηκαν ηλεκτρολογικά. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν κάγκελα, ώστε να κλειστεί ο χώρος πίσω τους, αφήνοντας μια πόρτα που να επιτρέπει τον καθαρισμό τους, από την δεξιά πλευρά.

Η τρίτη επιπλέον αίθουσα, δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιστράφηκε μια αίθουσα διδασκαλίας, που χρησιμοποιούσε το ΔΙΕΚ Μαρκοπούλου στο Γυμνάσιο και φυσικά καθαρίστηκε, βάφτηκε, μπήκε πίνακας μαρκαδόρου και το μόνο που παραμένει σε αυτήν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, είναι το κλιματιστικό του ΔΙΕΚ”.

sxol3

Τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη

Η αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρεται και στο πρόβλημα στα ταβάνια του 1ου Δημοτικού και του 1ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη:

“Με εργολαβίες, έπεσαν όλα τα επικίνδυνα μέρη, μπήκαν τα απαραίτητα υλικά, σοβαντίστηκαν και βάφτηκαν. Επίσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη απομονώθηκε η ηλεκτρολογική εγκατάσταση που περνούσε μέσα από τα ταβάνια και μπήκαν κανάλια περιμετρικά των αιθουσών.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε το θέμα της υγρασίας στα ταβάνια των εν λόγω σχολείων και με το διαγωνισμό της Μόνωσης, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα «θεραπευτεί» το μόνιμο πρόβλημα και των δύο Σχολείων που τα ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια”.

Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι βάφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, το εσωτερικό του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου και ο όροφος του 2ου Λυκείου, εσωτερικά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη και του 2ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη κι έγινε μια μικρή συντήρηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου και το 3ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη.

sxol4

“Εννοείται, ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες έγιναν εργασίες ηλεκτρολογικές κι υδραυλικές, σε ότι έπρεπε να αντικατασταθεί”, συμπλήρωσε η κα Γιαννάκη για να προσθέσει:

“Αλλάχτηκαν επιπροσθέτως τα πόμολα στα σχολεία που διαθέτουν αίθουσες ISOBOX, δηλαδή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη και στο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου. Στο τελευταίο, προστέθηκαν σιδερένια κάγκελα στη βεράντα του ισογείου. Ακόμα σε όλα τα σχολεία έγινε καθαρισμός κήπων και περιποίηση αύλειων χώρων και στις 8 Σεπτεμβρίου, προγραμματισμένη μυοκτονία.

Επιπροσθέτως, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου έχει ολοκληρωθεί από την άνοιξη, η Αίθουσα Πληροφορικής και τώρα με εργολαβία διαθέτει και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, Αίθουσα Πληροφορικής, πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη.

Για αυτές τις αίθουσες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και για τα δύο σχολεία. Επιπλέον, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της οσμής πετρελαίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για το οποίο είχαν εκφραστεί διαμαρτυρίες από το μακρινό 1985, αλλά εκκρεμούσε σαν εργασία”.

Η αντιδήμαρχος Ζωή Γιαννάκη εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη και προς τους συναδέλφους της αντιδημάρχους Φάνη Σταμπέλο και Βασίλη Μεθενίτη και τον πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Μ., Γιάννη Πολίτη “για τη σημαντική τους βοήθεια και στήριξη, αυτόν τον ενάμιση μήνα, που συνεργαστήκαμε άψογα”!

sxol5

Ευχαριστίες απευθύνει και προς τις δημοτικές υπαλλήλους Ελένη Μεθενίτη, Βασιλική Χασιώτη και Αντωνία Μαμούρη “για τη βοήθεια, τις συμβουλές τους και τη στήριξή τους στο δύσκολο αυτό έργο” αλλά και προς όλα τα συνεργεία, που ασχολήθηκαν με αυτές τις συντηρήσεις. “Η επιθυμία για αυτές τις ευχαριστίες, πηγάζει από την πίστη στη δυναμική των ομάδων εργασίας, που σίγουρα μας πηγαίνουν πιο μακριά”.

sxol6

Και η κα Γιαννάκη υπογραμμίζει: “Σίγουρα η «Ιθάκη» είναι ακόμα πολύ μακριά για εμάς, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, αλλά πάντα είναι το «ταξίδι που μετράει» και ελπίζω να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής από ένα διαφορετικό πόστο, που ασχολείται με εκπαιδευτικά ζητήματα, όμως από μια εντελώς άλλη σκοπιά”.

Στην επιστολή της προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καταλήγει: “Εύχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου, Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με υγεία και φώτιση στους μαθητές μας! Επιπροσθέτως στους μαθητές, ευχή και προσδοκία, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και η πορεία προς το καλύτερο, όπως την έχουν πλάσει στα δικά τους όνειρα, μέσα από την εκπαιδευτική πράξη”.

sxol7

sxol8

sxol9

sxol10

Σχόλια