Date2

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 20:47:54

rss

αναζήτηση

makripano

H ανακολουθία του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας, για τον καθαρισμό της παράνομης χωματερής «το αργότερο μέχρι 5 Σεπτεμβρίου»! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

xomsep1

Στις 5 Αυγούστου 2018, τρία εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη του notioanatolika.gr για το στήσιμο μιας παράνομης χωματερής όπου τα φορτηγά του δήμου μετέφεραν ξερόκλαδα και ογκώδη αντικείμενα, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων: «Είναι μία προσωρινή λύση και ο χώρος αυτός θα καθαριστεί πλήρως το αργότερο μέχρι 5 Σεπτεμβρίου».

Από τότε (5 Αυγούστου) μέχρι και την Τετάρτη (5 Σεπτεμβρίου) μεσολάβησε ένας μήνας με μία φωτιά η οποία απασχόλησε πλήθος δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των Ομάδων Πολιτικής Προστασίας των Ο.Τ.Α. της περιοχής την 1η Σεπτεμβρίου και μία αναζωπύρωση δύο 24ωρα αργότερα.

Πέραν των ατυχών αυτών περιστατικών τα οποία δεν θα υφίσταντο αν δεν είχε στηθεί η συγκεκριμένη χωματερή, έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο κ. Δημ. Μάρκου τήρησε τη δέσμευσή του περί καθαρισμού του χώρου το αργότερο, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Όπως γίνεται σαφές από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί το notioanatolika.gr και ελήφθησαν νωρίς το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου, όχι μόνο δεν έχει καθαριστεί ο χώρος αλλά εάν ανατρέξει κάποιος και στις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί στις 2 Αυγούστου (Δείτε εδώ), τα ξερόκλαδα και τα κάθε λογής ογκώδη αντικείμενα (μέχρι πόρτες και στρώματα), καταλαμβάνουν πλέον υπερδιπλάσιο χώρο από εκείνο της 2ας Αυγούστου!

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκεται διαρκώς μία υδροφόρα του δήμου για να αντιμετωπιστεί τυχόν νέα αναζωπύρωση ή νέα πυρκαγιά.

Βέβαια στον χώρο υπάρχει πλέον θρυμματιστής κλαδιών, ο οποίος ενώ θα μπορούσε να έχει εξασφαλιστεί από την αρχή της δημιουργίας της χωματερής, εγκαταστάθηκε στο σημείο μετά την πυρκαγιά της 1ης Σεπτεμβρίου και προφανώς υπό το βάρος των συνεπειών που ενδεχομένως θα προκύψουν από την έρευνα που διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά.

Μια έρευνα η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης στη διάρκεια της οποίας καλούνται να καταθέσουν πλήθος εμπλεκόμενων στελεχών του δήμου και η οποία θα καταλήξει στη σύνταξη δικογραφίας που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα για να λάβει αυτός την τελική απόφαση!

Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι την 5η Σεπτεμβρίου κάθε άλλο παρά έχει αδειάσει ο χώρος της παράνομης χωματερής, όπως ρητά και κατηγορηματικά, είχε δεσμευθεί ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου προκειμένου να καθησυχάσει την κοινή γνώμη τόσο των Σπάτων όσο και της Αρτέμιδας.

Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα ολοκληρωθεί ο θρυμματισμός των ξερόκλαδων αφού ο τρόπος με τον οποίο έχουν εναποτεθεί αυτά μαζί με κάθε λογής ογκώδη αντικείμενα (όπως στρώματα, έπιπλα κ.λπ.), αναγκάζει τα μηχανήματα να μπαίνουν στη διαδικασία διαλογής δεδομένου ότι ο θρυμματιστής δεν μπορεί να λιώσει τίποτε περισσότερο από κλαδιά.

Και βέβαια εάν υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων σε άλλο χώρο όπως επιβάλλεται.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Σπάτα: Απτόητη η δημοτική αρχή Δημ. Μάρκου συνεχίζει να... ταΐζει τη χωματερή – φωτιά δίπλα σε μικρά παιδιά! (Φωτός)

Η... μισή «απολογία» του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας Δημ. Μάρκου για τη χωματερή – φωτιά δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών!

Φλέγεται η παράνομη χωματερή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών!

Φωτογραφίες από τη φωτιά στην παράνομη χωματερή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει παρακάτω το notioanatolika.gr είναι αδιάψευστος μάρτυς της ανακολουθίας – σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον – του κ. Δημήτρη Μάρκου:

xomsep2

xomsep3

xomsep4

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του κ. Δημ. Μάρκου όπως την είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook στις 5 Αυγούστου:

xomsep markou

Σχόλια