Date2

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 04:01:16

rss

αναζήτηση

makripano

Η... μισή «απολογία» του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας Δημ. Μάρκου για τη χωματερή – φωτιά δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών!

Αλλάξτε μέγεθος

apolog mark

Τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία των Σπάτων και της Αρτέμιδας από την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει νέα παράνομη χωματερή και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο όπου εκατοντάδες παιδιά παίζουν σε καθημερινή βάση (σ.σ.: το συγκρότημα Μπλάνος), προσπάθησε να διασκεδάσει ο δήμαρχος Δημ. Μάρκου με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook!

Μάλιστα πέραν των όσων ισχυρίστηκε για τη συγκεκριμένη χωματερή – φωτιά η οποία δημιουργήθηκε λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας στην Αν. Αττική, ο κ. Δημ. Μάρκου χρησιμοποίησε και μία φωτογραφία αλλά και ένα βίντεο όπου φαίνονται μέτρα πυρόσβεσης για μια άλλη όμως χωματερή, αυτή που βρίσκεται πολύ κοντά στο δημαρχείο της Αρτέμιδας, στο λεγόμενο δάσος του ΟΤΕ!

Ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται «το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή για δύο εβδομάδες σε συνδυασμό με την αυξημένη επισκεψιμότητα και την αύξηση του πληθυσμού στην Αρτέμιδα κατά τους θερινούς μήνες που είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης κλαδιών στο χώρο πίσω από το παλιό Δημαρχείο στην Αρτέμιδα (κτίριο ΟΤΕ) να φτάσει σε οριακό σημείο αφού πλέον δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθούν στη Φυλή».

Βέβαια ο κος Δημ. Μάρκου τεχνηέντως αποκρύπτει ότι το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής παρουσιάστηκε στις 9 προς 10 Ιουνίου και είχε αποκατασταθεί πλήρως με βάση και τις ανακοινώσεις του ΕΔΣΝΑ περί τα τέλη του ίδιου μήνα.

Η νέα χωματερή – φωτιά δίπλα στο συγκρότημα Μπλάνος δημιουργήθηκε ένα σχεδόν μήνα αργότερα!

Παράλληλα δικαιολογεί τη δημιουργία της δεύτερης αυτής χωματερής δίπλα στον χώρο αναψυχής των παιδιών υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι φρόντισαν για ευνόητους λόγους να καταγγείλουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία» τη χωματερή στο δάσος του ΟΤΕ.

Και παρά το γεγονός ότι «τα συστήματα πυρόσβεσης λειτουργούσαν άψογα», έκανε σύσταση (σ.σ.: η Πυροσβεστική), πάντα κατά τον κ. Δημ. Μάρκου, να μην μεταφερθούν εκεί και άλλα κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα «αν πρώτα δεν απομακρυνθούν αυτά που ήδη υπάρχουν με προορισμό την Φυλή».

Κατανοώντας βέβαια ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με τη δημιουργία της νέας χωματερή συνεχίζει την «απολογία» του χαρακτηρίζοντας «λύση ανάγκης» την «προσωρινή», όπως τη χαρακτηρίζει «εναπόθεση σε οικόπεδο του Δήμου στο επιχειρηματικό πάρκο στα Σπάτα».

Και ενώ δεν απαντά στις ανησυχίες γονέων και εργαζομένων στον χώρο αναψυχής για παιδιά ισχυρίζεται ότι «ο χώρος αυτός θα καθαριστεί πλήρως το αργότερο μέχρι 5 Σεπτεμβρίου»!

Εμμέσως πλην σαφώς πάντως δέχεται την επικινδυνότητα του εγχειρήματός του τονίζοντας στην ίδια «απολογία» του ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται αυστηρά να πετάμε κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά»!

Παράλληλα χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο που χρησιμοποιούν όλοι όσοι βρίσκονται σε δεινή θέση επιτίθεται εμμέσως στο notioanatolika.gr (δεν είναι η πρώτη φορά που το notioanatolika.gr δέχεται επιθέσεις τέτοιου είδους από τον δήμαρχο ή «εκπροσώπους» του), αλλά λίτγη σημασία έχει για την τοπική κοινή γνώμη.

Βέβαια ο κ. Δημ. Μάρκου δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2018 με την οποία εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 269.000 ευρώ περίπου για συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών από τις δύο πόλεις. Απόφαση η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί!

Διαβάστε σχετικά 1: Λίγο μετά τη Μαύρη Δευτέρα, ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας «έστησε» παράνομη χωματερή – φωτιά δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών! (Φωτός)

Διαβάστε σχετικά 2: Σπάτα: Απτόητη η δημοτική αρχή Δημ. Μάρκου συνεχίζει να... ταΐζει τη χωματερή – φωτιά δίπλα σε μικρά παιδιά! (Φωτός)

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την «απολογία» του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας Δημ. Μάρκου για την παράνομη χωματερή δίπλα σε χώρο αναψυχής εκατοντάδων παιδιών:

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για δήθεν παράνομες χωματερές θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Το κλείσιμο της χωματερής στην Φυλή για δύο εβδομάδες σε συνδυασμό με την αυξημένη επισκεψιμότητα και την αύξηση του πληθυσμού στην Αρτέμιδα κατά τους θερινούς μήνες είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης κλαδιών στο χώρο πίσω από το παλιό Δημαρχείο στην Αρτέμιδα (κτίριο ΟΤΕ) να φτάσει σε οριακό σημείο αφού πλέον δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθούν στη Φυλή.
Έτσι λοιπόν υπήρξαν δύο επιλογές για τη διαχείριση των κλαδιών και των ογκωδών αντικειμένων. 
Η πρώτη επιλογή ήταν να μην μαζευτούν τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα να παραμείνουν στην πόλη σε 1000 περίπου σημεία. 
Η δεύτερη επιλογή ήταν να προχωρήσουμε σε περισυλλογή των κλαδιών και των ογκωδών αντικειμένων και να τα εναποθέτουμε στον ήδη επιβαρυμένο χώρο μεταφορτώσης.
Η επιλογή αυτή κρίθηκε ασφαλέστερη γιατί στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει πυρόσβεση και φύλαξη, ενώ η παραμονή τους στα σημεία παράνομης εναπόθεσης θα αποτελούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για πυρκαγιά. 
Κάποιοι φρόντισαν για ευνόητους λόγους να το καταγγείλουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου έκανε έλεγχο για να διαπιστώσει από κοντά τι συμβαίνει. Τα συστήματα πυρόσβεσης λειτουργούσαν άψογα αλλά η σύσταση που έγινε ήταν ότι δεν πρέπει να φέρουμε και άλλα κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα αν πρώτα δεν απομακρυνθούν αυτά που ήδη υπάρχουν με προορισμό την Φυλή. Έτσι ως λύση ανάγκης αποφασίστηκε η προσωρινή εναπόθεση σε οικόπεδο του Δήμου στο επιχειρηματικό πάρκο στα Σπάτα. Είναι μία προσωρινή λύση και ο χώρος αυτός θα καθαριστεί πλήρως το αργότερο μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται αυστηρά να πετάμε κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά. Στους δημοσιογραφίσκους που κάνουν ρεπορτάζ τους συνιστώ να φροντίσουν να μάθουν και την άλλη άποψη και να μην τροφοδοτούν την κοινωνία με μυθεύματα εργατοπατέρων και συνεργαζόμενων δημοτικών συμβούλων που μοναδικό σκοπό έχουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Επίσης σας υπενθυμίζω όλα αυτά εχουν ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Παρασκευής, σε εκτενέστατη ενημέρωση που κάναμε για τους δημότες και τα μέσα ενημέρωσης. Αν δεν ήταν παρόντες κάποιοι, βγάζουν λάθος συμπεράσματα τα οποία δεν ωφελούν αλλά αποπροσανατολιζουν. Η πόρτα του γραφείου μου στον Δήμο είναι ανοιχτή και τους περιμένω να τους ενημέρωσω ο ίδιος ή ο Αντιδήμαρχος Αντωνης Νομικος. Πρώτα αποφασίζεις και πράττεις για το καλό των πολιτών, μετά απαντάς θεσμικά στα δημοτικά συμβούλια κατόπιν κάνεις τις θεσμικές ανακοινώσεις. Αν εχεις χρόνο, κάνεις δημοσιεύσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δείτε και τη φωτογραφία που «επιστράτευσε» ο δήμαρχος Δημ. Μάρκου και αφορά όχι τη νέα αλλά την παλιά παράνομη χωματερή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας:

otexomater

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του κ. Μάρκου στο προφίλ του στο facebook:

fb apologia

Σχόλια