Date2

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 17:41:11

rss

αναζήτηση

makripano

Σπάτα: Απτόητη η δημοτική αρχή Δημ. Μάρκου συνεχίζει να... ταΐζει τη χωματερή – φωτιά δίπλα σε μικρά παιδιά! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

1markoufotia

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία των Σπάτων και της Αρτέμιδας η αποκάλυψη του notioanatolika.gr για τη δημιουργία άτυπης χωματερής – βόμβας δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών, η δημοτική αρχή επιμένει να γεμίζει τον χώρο με... καύσιμες ύλες οι οποίες ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μια εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή!

Οι φωτογραφίες πολιτών της περιοχής με φορτηγά του δήμου τα οποία αδειάζουν ογκώδη αντικείμενα και ξερόκλαδα στο σημείο δίπλα στο συγκρότημα του Μπλάνου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί!

Και αυτό ενώ από τις 27 Απριλίου του 2018, το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδας ενέκρινε το ποσό των 269.000 ευρώ περίπου για συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών από τις δύο πόλεις.

Όπως μάλιστα παρατήρησε στο notioanatolika.gr ο πρόεδρος του Σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Αρτέμιδας, Νίκος Κρέτσης, ο εργολάβος που αναλαμβάνει το έργο «είναι υποχρεωμένος να απορρίπτει αντικείμενα και ξερόκλαδα σε δικό του νόμιμο χώρο ή στη χωματερή»!

Τρεις όμως μήνες μετά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο εργολάβος ακόμη δεν έχει αναλάβει εργασία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, γεγονός που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για την κωλυσιεργία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή του κ. Δημ. Μάρκου!

Ο κ. Κρέτσης διευκρίνισε ότι η δημιουργία της νέας παράνομης χωματερής έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και εκεί μεταφέρθηκαν αντικείμενα και ξερόκλαδα «από τον άλλο παράνομο και άκρως επικίνδυνο χώρο πίσω από το κεντρικό δημαρχείο Αρτέμιδος στη λεωφόρο Καραμανλή»!

Συμπλήρωσε δε ότι «εκατοντάδες φορές έχουμε διαμαρτυρηθεί ως εργαζόμενοι για την δημιουργία αυτής της χωματερής η οποία να τονίσουμε ότι εκτός από ανθυγιεινή για τους εργαζόμενους που βρίσκονται και εργάζονται ακριβώς δίπλα, είναι και επικίνδυνη γιατί βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το γνωστό ως δάσος του Ο.Τ.Ε.. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι και για εκείνο το χώρο υπήρξε καταγγελία στην Περιφέρεια και με κάποιο τρόπο παρενέβη η Πυροσβεστική»!

Ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Αρτέμιδας πρόσθεσε ότι «έχουμε καταθέσει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για την οριστική λύση του προβλήματος και δεν μας ακούει κανείς» και αυτό παρά το γεγονός ότι «είχαμε κάνει έρευνα στη περιοχή και μάλιστα με συνάδελφο μας μηχανικό για την εξεύρεση κατάλληλου και νόμιμου χώρου για την εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων πρασίνου. Με στοιχεία και χάρτες. Για την αγορά τεμαχιστή και ακόμη την εκμετάλλευση των υπολειμμάτων»!

fort1

Ο κ. Κρέτσης θέτει πλήθος ζητημάτων σχετικά με ένα σοβαρότατο πρόβλημα όπως είναι η διαχείριση τέτοιων εύφλεκτων υλικών: «Φαίνεται πως τη δημοτική αρχή δεν την ενδιαφέρει η οργάνωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας (σ.σ.: της υπηρεσίας καθαριότητας) και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα. Βρέθηκαν κάποιοι χώροι εκτός αστικού ιστού ανάμεσα στις δύο πόλεις στους οποίους προβλέπεται η δημιουργία, ας το πούμε, πράσινου σημείου. Ζητήσαμε να υπάρξει επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των χώρων έτσι ώστε να δούμε τι ακριβώς ζητάνε ή αν θα προχωρήσουμε σε ενοικίαση ή αγορά ανάλογα το κόστος σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου και φυσικά το συμφέρον του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Καμία απολύτως ενέργεια ή έστω προσπάθεια για την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που ταλανίζει τον δήμο, τις υπηρεσίες του και φυσικά τους δημότες εδώ και πολλά χρόνια ιδιαίτερα στην πόλη της Αρτέμιδας»!

Για να καταλήξει ο εκπρόσωπος των δημοτικών υπαλλήλων με νόημα: «Προτιμά η δημοτική αρχή (σ.σ.: του κ. Δημ. μάρκου) να μπαλώνει προσωρινά το πρόβλημα αναθέτοντας την αποκομιδή τους σε ιδιώτη εργολάβο δαπανώντας κάθε χρόνο κοντά στα 200.000 ευρώ ενώ το μόνο που έπρεπε να γίνει ήταν και είναι να ληφθεί η πολιτική απόφαση»!

Και ενώ το πρόβλημα, κατά τα λεγόμενα ενός ανθρώπου που γνωρίζει, θα μπορούσε να είχε λυθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των Σπάτων και της Αρτέμιδας, ο δήμαρχος Δημ. Μάρκου και οι συνεργάτες του επιμένουν να δημιουργούν χωματερές – βόμβες.

Αφενός αυτή στην περιοχή του δάσους του ΟΤΕ – μέσα δηλαδή στον αστικό ιστό της Αρτέμιδας – αφετέρου δίπλα σε ένα συγκρότημα αναψυχής παιδιών κάθε ηλικίας!

Όσο για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε το ποσό των 269.000 ευρώ για να αναλάβει εργολάβος τη συλλογή και την απομάκρυνση σε ασφαλείς χώρους της... καύσιμης ύλης, αυτή και πλέον μήνες μετά τη λήψη της δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί! Ενδεχομένως να συμβεί όταν θα έχει παρέλθει η δύσκολη και άκρως επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδος.

Όμως η κίνηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού με τον καθαρισμό μικρών άτυπων χωματερών που δημιουργούν ασυνείδητοι πολίτες σε διάφορα σημεία του δήμου, έχει, προφανώς, μεγαλύτερη αξία για τη διοίκηση του κ. Δημ. Μάρκου έστω κι αν δημιουργείται μια... ωρολογιακή βόμβα!

Διαβάστε εδώ την απόφαση που έλαβε στις 27 Απριλίου 2018 το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Διαβάστε σχετικά: Λίγο μετά τη Μαύρη Δευτέρα, ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας «έστησε» παράνομη χωματερή – φωτιά δίπλα σε χώρο αναψυχής παιδιών! (Φωτός)

fortig2

Σχόλια