Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 22:28:40

rss

αναζήτηση

makripano

Δημοτικοί υπάλληλοι Αρτέμιδας: «Το ρουσφέτι, η “εξυπηρέτηση” και το βόλεμα “ημετέρων”, “ζει και βασιλεύει” στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας»!



Αλλάξτε μέγεθος

smeros markou

Ανακοίνωση – κόλαφο για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας με σαφέστατες ευθύνες της υπό τον κ. Δημήτρη Μάρκου δημοτικής αρχής, δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (30 Απριλίου), το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδας!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση η οποία ξεκινά με τη φράση «το ρουσφέτι, η “εξυπηρέτηση” και το βόλεμα “ημετέρων”, “ζει και βασιλεύει” στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος!!!», περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο δήμο και, βέβαια, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για τις ευθύνες που φέρει ο ίδιος ο δήμαρχος Δημ. Μάρκου (αριστερά στη φωτό) αλλά και ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Σμέρος (δεξιά στη φωτό) για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Στην σαφέσταση ανακοίνωση αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Συγκεκριμένα, νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., της περίφημης προκήρυξης 3Κ/2018 πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με την ειδικότητα των Εργατών Καθαριότητας για την συγκομιδή και αποκομιδή απορριμμάτων, “εξαφανίζονται” ως δια “μαγείας” και τοποθετούνται παράνομα με προφορικές αποφάσεις σε γραφεία των δύο Δημαρχείων στα Σπάτα.

Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι για την ομαλή και σωστή λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, για τους οποίους είχε γίνει αγώνας το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την πρόσληψή τους λόγω των υπεραυξημένων αναγκών που προέκυψαν κυρίως από τις αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης.

Εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ανταποδοτική υπηρεσία και αμείβονται από τα Δημοτικά τέλη που καταβάλουν οι Δημότες για να διατηρούνται οι δύο Πόλεις καθαρές, θα συνεχίσουν να αμείβονται χωρίς να παρέχουν τις προβλεπόμενες και απαιτούμενες υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμη εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας είχε καταθέσει την θέση του σχετικά με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους η οποία ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη: αποκλειστική και πλήρη απασχόληση στις θέσεις για τις οποίες προσλαμβάνονται.

Να τονίσουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Σμέρο Γιώργο, όταν τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα για ακόμη μια φορά από την πλευρά μας, ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν και θα απασχοληθούν αποκλειστικά στις θέσεις για τις οποίες θα προσληφθούν.

Η μέχρι τώρα στάση μας για συνεργασία και συνεννόηση μάλλον έχει εκληφθεί από την πλευρά της Διοίκησης ως αδυναμία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Σωματείου μας με τον Γενικό Γραμματέα, την Παρασκευή 27 Απριλίου με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή του στις παραπάνω τοποθετήσεις του προσωπικού, ο κ. Σμέρος απάντησε σε εντονότατο ύφος και σε πλήρη σύγχυση εκτοξεύοντας απειλές δείχνοντας ξεκάθαρα τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, σας καλούμε και σας προκαλούμε να υλοποιήσετε τις απειλές σας. Τακτικές εκφοβισμού, απειλών και τρομοκράτησης δεν μας πτοούν, δεν μας κάμπτουν και δεν μας φοβίζουν. Αυτά σε κάποιο άλλο Σωματείο και σε κάποιο άλλο Δήμο, όχι σε μας.

Απέναντι στη ρουσφετολογική πολιτική και τακτική της Διοίκησης του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε:

Την πραγματοποίηση προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας για τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, από τις 11:00 το πρωί έως τέλος του πρωινού ωραρίου και από τις 17:00 το απόγευμα έως τέλος της απογευματινής βάρδιας.

Αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία για όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου (πλην της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου).

Την κλήση σε άμεση συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου και του Γενικού Γραμματέα.

Η υπομονή μας και η ανοχή μας δυστυχώς εξαντλήθηκε.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι εντελώς απαξιωτική και υποτιμητική διαχωρίζοντας μάλιστα τους εργαζόμενους του ενιαίου Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος σε υπαλλήλους Ά και Β΄ κατηγορίας, σε «Νότιους» και «Βόρειους»...

Προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας (Δημαρχείο Αρτέμιδος, Κ.Ε.Π., Σταθμός Μεταφόρτωσης, χώρος εναπόθεσης κλαδιών κ.α.), την σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού (Ν.Π.Δ.Δ., τροποποίηση Ο.Ε.Υ., περιγράμματα θέσεων, ένταξη του Δήμου στη κινητικότητα κ.α.), ακόμη και την παράβλεψη σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει σε υπηρεσιακό και πειθαρχικό επίπεδο και άλλα πολλά.

Και δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, έρχεται και η παλαιοκομματική και ρουσφετολογική επιλογή με παράνομη τοποθέτηση «ημετέρων» νέων εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα.

Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τη Χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη σημερινή τραγική τους κατάσταση. Φτάνει πια!!!».

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το έγγραφο της ανακοίνωσης του Σωματείου.

Σχόλια