Date2

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 17:25:59

rss

αναζήτηση

makripano

Σκεπτικισμός των δημάρχων της Αν. Αττικής για την κίνηση του υπ. Παιδείας με τη σύσκεψη για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή!

Αλλάξτε μέγεθος

raf siskepsi paideia

Σε κλίμα νευρικότητας αλλά και ευγενούς, μεταξύ τους, αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου, η συνάντηση 8 από τους 13 δημάρχους της ανατολικής Αττικής, στην οποία συζητήθηκε η σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι το μείζον αυτό ζήτημα δεν συζητήθηκε στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο Λαύριο, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων όχι μόνο μεταξύ των αυτοδιοικητικών αλλά και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στην προσπάθειά του λοιπόν να μετριάσει τις αντιδράσεις αυτές, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης δέχθηκε τη σχετική πρόταση που του κατατέθηκε από ενώσεις συλλόγων γονέων, αφήνοντας όμως στην άκρη την τοπική αυτοδιοίκηση παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί η στήριξή της στη διενέργεια του αναπτυξιακού συνεδρίου του Λαυρίου.

Οι οκτώ δήμαρχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση της Δευτέρας αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την κίνηση αυτή του κ. Μπαξεβανάκη αλλά και το γεγονός ότι ως διοργανωτές εμφανίζονται συγκεκριμένες ενώσεις γονέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

“Εάν θέλαμε μια συνάντηση στο πλαίσιο επαναστατικής γυμναστικής και όχι ουσιαστικού διαλόγου στη διάρκεια του οποίου το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τότε καλώς δεχόμαστε τον πρώτο λόγο να έχουν συγκεκριμένες ενώσεις συλλόγων γονέων”, ελέχθη μεταξύ άλλων στη συνάντηση.

Μάλιστα ορισμένοι δήμαρχοι επέρριψαν ευθύνες στον υφυπουργό για τον τρόπο που λειτούργησε αφήνοντάς τους ουσιαστικά εκτός της σύσκεψης της ερχόμενης Δευτέρας.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που υπάρχει είναι το γεγονός πως παρότι η συνάντηση των οκτώ δημάρχων διήρκεσε περίπου δύο ώρες, σχετικό δελτίο τύπου αναμένεται να εκδοθεί το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από συνεργασία των δημάρχων Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού και Παλλήνης Θανάση Ζούτσου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει τους 13 δημάρχους της ανατολικής Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα.

Πάντως φαίνεται να χάνεται μια μοναδική ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης στην ανατολική Αττική με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και βέβαια, κατ' επέκταση, της κυβέρνησης η οποία έδειξε να γυρνά την πλάτη στον σοβαρότατο αυτό τομέα των τοπικών κοινωνιών.

“Έπρεπε να αποτελεί μία ακόμη ενότητα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου αφού μάλιστα παρέστησαν τόσο ο κ. Γαβρόγλου όσο και ο κ. Μπαξεβανάκης στο Λαύριο”, επεσήμαναν κάποιοι από τους οκτώ δημάρχους προσθέτοντας ότι η κίνηση του κ. Μπαξεβανάκη δείχνει προσπάθεια εντυπωσιασμού και μόνο και κάθε άλλο παρά βοηθά την επίλυση ζητημάτων!

Στη συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμου, Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρα Λαμπαρού!

Σχόλια