Date2

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 12:45:17

rss

αναζήτηση

makripano

Συζητήσεις ουσίας πέρα από τυπικές χειραψίες, του δημάρχου Παιανίας Σπ. Στάμου με κυβερνητικά στελέχη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

vasil spirtz

bbq

 

Η ιδιαίτερα εποικοδομητική, για τα συμφέροντα της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, σχέση που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο δήμαρχος, Σπύρος Στάμου, με κυβερνητικά στελέχη έγινε εμφανής στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αν. Αττικής στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ. Στάμου και στελέχη της δημοτικής αρχής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου και να καταλήξουν σε σημαντικά συμπεράσματα για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Παράλληλα όμως ο δήμαρχος συνομίλησε κατ' ιδίαν με αρκετούς υπουργούς όπως οι κ.κ. Σπίρτζης, Βασιλειάδης, Κονιόρδου και Κουντουρά.

Η επαφή με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη ξέφυγε από το πλαίσιο μιας τυπικής συνάντησης αφού οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Ο κ. Στάμου μάλιστα έκανε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει και νέα συνάντηση στο υπουργείο δεδομένου ότι απαιτείται άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για μεγάλο αριθμό έργων των οποίων ο σχεδιασμός είναι έτοιμος. Ο κ. Σπίρτζης αποδέχθηκε την πρόταση του δήμαρχου και έτσι αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται η συνάντηση εργασίας.

Ιδιαίτερο θετικό όμως ήταν το κλίμα και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη αφού τόσο το Σπίτι του Βόλεϊ όσο και άλλα ολυμπιακά ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές του δήμου θεωρούνται μείζονος σημασίας. Μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά από το notioanatolika.gr με δεδομένη την αγωνία των πολιτών της Παιανίας και των Γλυκών Νερών για την εξέλιξη της αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων, απάντησε: «Ο δήμαρχος μού έχει μεταφέρει την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για όσο το δυνατό πιο γοργή αξιοποίηση. Όμως υπάρχουν κωλύματα τα οποία απαιτούν χρόνο και τις ανάλογες διεργασίες. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε με τη συνεχή βοήθεια του δήμου για να επιτύχουμε να ξεπεράσουμε τα όποια γραφειοκρατικά και όχι μόνο προβλήματα»!

Σημαντικές όμως ήταν οι επαφές και με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου η οποία έδειξε να γνωρίζει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και αυτών της αποχέτευσης και του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου και βρίσκονται αποθηκευμένοι σε χώρους της Παιανίας. Η κα Κονιόρδου έκανε σαφές ότι με τη βοήθεια του δήμου οι θησαυροί αυτοί θα αναδειχτούν.

Αμέσως μετά το Πάσχα, εξάλλου, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του δημάρχου και με την υπουργό Τουρισμού αφού η κα Κουντουρά κατανόησε πλήρως τη σπουδαιότητα της ουσιαστικής λειτουργίας του σπηλαίου Κουτούκι μετά την κατ' ιδία επαφή που είχε στη διάρκεια του συνεδρίου με τον κ. Στάμου.

Ειδικά τα θέματα των αθλητικών, πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών του δήμου παρουσιάστηκαν με συνοπτικό αλλά και περιεκτικό τρόπο από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αλεξίου και ενώπιον των συνέδρων, κάνοντας έτσι κατανοητή προς κάθε πλευρά την προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή. Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Σχόλια