Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 19:45:39

rss

αναζήτηση

makripano

Το... παιχνίδι των Πειραιωτών παίζει και ο αν. υπουργός Σ. Φάμελλος για τη μεταφορά των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια

Αλλάξτε μέγεθος

sofron famelos

bbq

 

Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η συνάντηση του δημάρχου Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο για μείζον ζήτημα της μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού έθεσε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού όλες τις πτυχές του ζητήματος της αποχέτευσης, παρουσιάζοντάς του τόσο την πρόταση για την κατασκευή τοπικού Κ.Ε.Λ., όσο και την πρόταση που υποστηρίζεται για μεταφορά των λυμάτων του δήμου στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Ο κ. Φάμελλος, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τους αυτοδιοικητικούς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, τόνισε με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η πρόταση της Ψυττάλειας, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ήδη οριακά και δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον λύματα και από άλλες περιοχές!

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη αφού για την επίλυση του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού πρόκρινε ως καλύτερη λύση την πρόταση για κατασκευή τοπικού ΚΕΛ, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο έργο!

Μάλιστα θεωρώντας ότι έτσι χρυσώνει το χάπι, υποστήριξε ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος την εκτέλεση όλων των αντίστοιχων μεγάλων έργων που προωθεί η ΕΥΔΑΠ!

Αξιοσημείωτος πάντως είναι ότι ο κ. Φάμελλος εμφανίσθηκε πρόθυμος να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα της αποχέτευσης!

Τέλος, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιδράσεις για τις οποίες τον ενημέρωσαν ο κ. Σωφρόνης και τα στελέχη που τον συνόδευαν προειδοποίησε για τον κίνδυνο αν δεν βρεθεί σύντομα μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, να ξεκινήσει ο καταλογισμός προστίμων στον δήμο!

Θετική εξέλιξη για το Κοιμητήριο

Και ενώ η στάση του κ. Φάμελλου προκάλεσε αμηχανία και ψυχρότητα μεταξύ των δύο πλευρών, τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο δήμαρχος Σαρωνικού έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό το θέμα τη ίδρυσης νέου Κοιμητηρίου στη θέση Χαράδρα, στην περιοχή Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας.

Ο κ. Σωφρόνης έκανε σαφές ότι για να γίνει το κοιμητήριο στον συγκεκριμένο χώρο, πρέπει το υπουργείο να άρει το χαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας.

Ο κ. Φάμελλος έδειξε να αποδέχεται κάτι τέτοιο και, πλέον, αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Σαρωνικού δήλωσε:

«Επισκέφθηκα μαζί με συνεργάτες μου στη Διοίκηση του Δήμου, τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, τον κ. Φάμελλο, στον οποίο έθεσα τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σαρωνικού και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Υπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος κι αρνητικός με την πρόταση της Ψυττάλειας για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Δήμου μας, ενώ αντίθετα φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στην πρότασή μας να αρθεί ο χαρακτηρισμός ως αναδασωτέας της περιοχής που σχεδιάζουμε να ιδρύσουμε νέο κοιμητήριο.

Ζήτησα επίσης από τον Υπουργό να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση του Δήμου Σαρωνικού όσον αφορά την πολιτική του Υπουργείου του, σχετικά με την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος όχι μόνον για το δικό μας Δήμο, αλλά και για την υπόλοιπη Αττική που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Ξεκαθάρισα από τη δική μας πλευρά ότι περιμένουμε να αντιμετωπιστούμε ισότιμα με τους άλλους Δήμους.

Τέλος, τον προσκάλεσα να επισκεφθεί το Δήμο μας και να παραστεί σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι η επίλυση των προβλημάτων, τα οποία λόγω λανθασμένων πολιτικών, έχουν μείνει άλυτα τις τελευταίες δεκαετίες».

Σημειώνεται ότι τον δήμαρχο Σαρωνικού, συνόδευαν, στη συνάντησή του με τον κ. Φάμελλο οι αντιδήμαρχοι Σ. Γκέραλης και Μ. Χαρίτος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Η. Μπουκουβάλας.

Σχόλια