Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 18:45:18

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας γυρνάει την πλάτη στην αλληλεγγύη των δημοτών του και στις ανάγκες ανάπηρων συμπολιτών του! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

kapakia markou

Μαζεύουν ένα – ένα τα καπάκια από τα κάθε λογής πλαστικά μπουκάλια οι δημότες των Σπάτων και της Αρτέμιδας, με στόχο να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Όμως ο δήμος, στον οποίο παραδίδουν την προσπάθειά τους αυτή για να κάνει πράξη την αλληλεγγύη τους προς ανθρώπους που την έχουν ανάγκη γυρνάει την πλάτη επιδεικτικά αφήνοντας τα χιλιάδες καπάκια, σε πλαστικές σακούλες, να... σαπίζουν στην πίσω πλευρά των δημοτικών αποθηκών.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες του αίσχους και της δημοτικής αδιαφορίας η κυρία Δέσποινα Ζωγράφου – Παπαγιαννοπούλου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις πλήθους συμπολιτών της.

Και βέβαια όλοι περιμένουν να δουν εάν ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου θα φιλοτιμηθεί να κινηθεί άμεσα ώστε να πιάσει τόπο η προσπάθεια των δημοτών του και έτσι να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο για έναν πολίτη που το έχει ανάγκη και ίσως θα αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια απάντηση του κου Μάρκου με την οποία θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από τη δημοτική αναλγησία. (σ.σ.: Εκτός εάν θυμηθεί να δημοσιοποιήσει πάλι κάποια άλλη ιδιωτική συνομιλία του για να δικαιολογήσει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στην ανθρωπιά που επιδεικνύουν οι συμπολίτες του).

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το notioanatolika.gr παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για την πολιτική προστασία, Παναγιώτης Λάμπρου ο οποίος δήλωσε σχετικά: "Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου μας σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με σακούλες που περιέχουν καπάκια και τα οποία προορίζονται να δοθούν για να παραλάβουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Δήμος μας μαζεύει καπάκια σε συγκεκριμένα σημεία,τα μεταφέρει στον χώρο της κεντρικής αποθήκης στην Αρτέμιδα και όταν μαζευτεί αρκετή ποσότητα την μεταφέρει σε εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, η οποία μας έχει υποδειχτεί από τον σύλλογο "τροχαία ατυχήματα".

Μόλις μαζευτεί ΕΝΑΣ τόνος τότε μέσω του συλλόγου παραλαμβάνουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο.Ήδη μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει ένα και έχουμε στείλει άλλα 750 κιλά και με την επόμενη ποσότητα θα συμπληρώσουμε τον ένα τόνο για να παραλάβουμε και το δεύτερο.Πρέπει να καταλάβουμε ότι λόγω της μεγάλης απόστασης Αρτέμιδα-Ασπρόπυργος δεν μπορούμε να στέλνουμε το φορτηγό με μικρή ποσότητα καθώς τα έξοδα κίνησης είναι μεγάλα(καύσιμα-διόδια). Άρα όταν δημοσιοποιείται ένα θέμα χωρίς να γνωρίζει κάποιος τις λεπτομέρειες και δεν ρωτάει να τις μάθει πριν,νομίζω ότι γίνετε με άλλες βλέψεις".

Σε ερώτηση του notioanatolika.gr προς τον κ. Λάμπρου για ποιόν λόγο οι σακούλες με τα καπάκια βρίσκονται πεταμένες σε εξωτερικό χώρο και όχι μέσα στην αποθήκη, ο δημοτικός σύμβουλος απάντησε: "Υπήρχε μεγάλος όγκος εισερχομένων στην αποθήκη και ο χώρος ήταν περιορισμένος".

Σημειώνεται ότι κατά δήλωσή του πάντα, το όλο θέμα ανήκει στον τομέα κοινωνικής πολιτικής στον οποίο υπεύθυνη είναι η αντιδήμαρχος κα Μωραϊτη όμως τη συγκεκριμένη δράση τη συνεχίζει αυτός κατ' εντολή του δημάρχου. 

Παράλληλα ο κ. Λάμπρου επαναδημοσιοποίησε και σύνδεσμο στον οποίο γίνεται ευχαριστήρια αναφορά από τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων," Αγάπη για Ζωή" σύμφωνα με την οποία "στις 21 Μαρτίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου μας, παραδόθηκε, αναπηρικό αμαξίδιο απλού τύπου από την Πρόεδρο, κυρία Βάγγαλη Παρασκευή και το μέλος μας Ουρανία Αθανασοπούλου στον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σπάτων - Αρτέμιδος, κύριο Παναγιώτη Λάμπρου. Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο για την άμεση ανταπόκριση στην συγκέντρωση πλαστικών καπακιών καθώς και για την μεταφορά τους στην εταιρεία ανακύκλωσης!!! Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για το έργο μας!".

Λίγο αργότερα παρενέβη μέσω facebook και ο ίδιος ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας, Δημ. Μάρκου αναρτώντας τη φωτογραφία από το αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς όμως να απαντήσει στο μείζον ερώτημα που είναι ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες καπάκια παραμένουν πεταμένα και φθείρονται από τις καιρικές συνθήκες ενώ θα έπρεπε να είναι προφυλαγμένα όπως συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους δήμους. 

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εγκατάλειψη των καπακιών της ελπίδας που δημοσιοποιήθηκαν από την κα Ζωγράφου – Παπαγιαννοπούλου η οποία επεσήμανε ότι έχει ήδη ειδοποιήσει το Χαμόγελο του Παιδιού για να τα παραλάβει και να μην πάνε χαμένα:

kapakia2

kapakia3

kapakia4

kapakia5

Σχόλια