Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 04:47:34

rss

αναζήτηση

makripano

Στο Μαρκόπουλο το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να μην χάσουν οι οικονομικά αδύνατοι πολίτες την πρώτη κατοικία τους!

Αλλάξτε μέγεθος

katasx markop ionathan

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν πολίτες αλλά και νομικοί από κάθε γωνιά της Αττικής προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τα όσα ειπωθούν στη διάρκεια του ειδικού μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (31 Ιανουαρίου), στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου και σε αυτήν θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες πολιτικές και νομικές εισηγήσεις για τον τρόπο προστασίας της πρώτης κατοικίας, των οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών.

Στόχος είναι η ενημέρωση δημοτικών συμβούλων και πολιτών, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη, για τις δυνατότητες δημιουργίας μιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων και διασποράς ιδιοκτησίας σε μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας. προκειμένου να μην επιτραπεί στα «κοράκια» των αγορών να αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας τα κόκκινα και πράσινα δάνεια που οι τράπεζες αφειδώς θα διαθέσουν είτε διά τιτλοποιήσεως, είτε δι' απευθείας μεταβιβάσεως μέσω κάποιας διαδικασίας!

Την ανάλυση των δυνατοτήτων θα κάνει ο διακεκριμένος νομικός και ενεργό μέλος του Κινήματος «Πολίτες κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια», Ιωνάθαν Κωνσταντίνου (ένθετη φωτό) ο οποίος είναι μαχόμενος δικηγόρος από το 1992 και έχει αποκτήσει και διδακτορικό στο Δίκαιο των κεντρικών τραπεζών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία.

Αναμένεται να εξηγήσει πώς μια συνεταιριστική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, αυτού του είδους, μπορεί να βρεθεί με ελάχιστα ποσά που εύκολα μπορούν να βρεθούν από μικρομεσαίους επενδυτές – συνεταιριστές – μεριδούχους να διεκδικεί την διαχείρηση τιτλοποιημένων ή εκχωρηθέντων δανείων!

Αυτό που έχει σημαντική αξία είναι ότι η ιδιότητα του συνεταιριστή είναι εντελώς διάφορη από αυτήν του δανειολήπτη, όμως δεν αποκλείει η μία να συντρέχει και η άλλη!

Γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού υπάρχει πλήθος πολιτών οι οποίοι βρίσκονται προ του κινδύνου να χάσουν το ένα και μοναδικό σπίτι που με κόπο απέκτησαν και υπάρχει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όταν μάλιστα υπάρχει προηγούμενο τέτοιων επιχειρήσεων στην Ισπανία και σε μικρότερο ποσοστό στην Γαλλία, αλλά και τεχνογνωσία σε σχέση με την λειτουργία τους!

Διαβάστε σχετικά: Δήμαρχος Μαρκοπούλου: Έτσι θα προστατεύσουμε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας από κατάσχεση της πρώτης κατοικίας τους! (Συνέντευξη)


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Μαρκόπουλο για την προστασία οικονομικά αδύναμων πολιτών από τις κατασχέσεις των σπιτιών τους!

Εταιρεία για την αγορά υπό κατάσχεση σπιτιών και την απόδοσή τους στους πολίτες που κινδυνεύουν να τα χάσουν, από τον Δήμο Μαρκοπούλου!

Σχόλια