Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 05:33:37

rss

αναζήτηση

makripano

Έντονη αντίδραση του δημάρχου Σαρωνικού στην άρνηση του υπουργού Υγείας για δημιουργία Νοσοκομείου Αν. Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

sofr erasin

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του notioanatolika.gr για το κάθετο «όχι» του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κορωπί.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις είναι και αυτή του δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη ο οποίος σε σχετική δήλωσή του εξέφρασε την έκπληξή του στην κάθετη άρνηση του του υπουργού στο αίτημα αυτό.

«Και αυτό παρά το γεγονός», όπως ανέφερε, «ότι στην περιοχή υπάρχουν κατάλληλες και διαθέσιμες προς αξιοποίηση κτιριακές υποδομές, ενώ έχουν κατατεθεί και συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου».

Και ο κ. Σωφρόνης στη σχετική ανακοίνωσή του προσθέτει: «Λυπούμαστε που ο κ. Υπουργός φάνηκε να αντιμετωπίζει ως περιττή πολυτέλεια το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Θεωρούμε αδιανόητο να αγνοούνται ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, οι κοινές διεκδικήσεις και οι προτάσεις, για ένα ζήτημα που αφορά 10 Δήμους και πάνω από 1.500.000 κατοίκους κι επισκέπτες της Αττικής.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2018 να μη διαθέτει Γενικό Νοσοκομείο μια περιοχή με περισσότερους από 500.000 μόνιμους κατοίκους, η οποία μάλιστα σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση στην Ελλάδα, κατά την απογραφή του 2011. Μια περιοχή, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κύριο παραθεριστικό και τουριστικό πόλο της Αττικής, με τον πληθυσμό της να υπερδιπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες.

Θεωρούμε επίσης αδιανόητο να μην έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια καμία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται από την Κεντρική Εξουσία ως δευτερεύουσας σημασίας πρόβλημα, η υγεία όλων αυτών των πολιτών, αλλά και η ταλαιπωρία που υφίστανται τόσο οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία, όσο και οι οικογένειές τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και περίθαλψης.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ορίσουν άμεσα συνάντηση με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, ώστε να συζητηθεί ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, η δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου, που θα καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ασθενών δεν είναι πολυτέλεια, ούτε παροχή. Είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους προς τον φορολογούμενο πολίτη».

Αξιζει πάντως να σημειωθεί πως παρότι έχει ζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού ανάλογο ψήφισμα με αυτά που έχουν εκδώσει τα δημοτικά συμβούλια του Κορωπίου, της Λαυρεωτικής, του Μαρκοπούλου και του Μαραθώνα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάλογη διαδικασία. 

Παρά ταύτα βέβαια η ανακοίνωση του κ. Σωφρόνη βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση αφού επισημαίνει το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει από την αδιαφορία του κράτους για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου στην ανατολική Αττικής που θα εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του και τους ακόμη περισσότερους επισκέπτες και παραθεριστές ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε σχετικά: Κάθετο «όχι» του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο αίτημα του λαού της Ανατ. Αττικής για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή!

Σχόλια