Date2

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 23:56:54

rss

αναζήτηση

makripano

Όταν οι ευθύνες του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας, «πνίγονται» σε ένα... χαντάκι! (Φωτός & Έγγραφα)

Αλλάξτε μέγεθος

fliskmarkou

Όταν οι ευθύνες μιας δημοτικής αρχής «πνίγονται» σε ένα χαντάκι βάθους 60 εκατοστών και μήκους λίγων μέτρων τότε το πρόβλημα του συγκεκριμένου δημάρχου φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή περίπτωση αδιαφορίας!

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το ατύχημα που έπαθε ένας επιχειρηματίας της Αρτέμιδας, ο κ. Γιάννης Φλισκανόπουλος, ο οποίος, στις 15 Ιουνίου 2017, σύμφωνα με καταγγελία του προς τον δήμο, στην προσπάθειά του να παρκάρει το αυτοκίνητο του, σε χώρο στάθμευσης - στον παραλιακό δρόμο της Αρτέμιδας - ο οποίος χρησιμοποιείται και για το υπαίθριο παζάρι της πόλης, «έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο υδάτων με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το σύστημα διεύθυνσης του ΙΧ».

Το επίσης εντυπωσιακό είναι, όπως συνέχισε στην καταγγελία του ο κ. Φλισκανόπουλος, ότι όταν ζήτησε από τους δημοτικούς αστυνομικούς που περνούσαν από το σημείο να καταγράψουν το περιστατικό αυτοί του απάντησαν ότι δεν είναι αρμοδιότητά τους η καταγραφή του περιστατικού και να καλέσει την αστυνομία ώστε στη συνέχεια να κινηθεί νομικά κατά του δήμου!

«Καταγγέλω την επικινδυνότητα του ακάλυπτου φρεατίου καθώς μπορεί να συμβεί κάποιο σοβαρότερο ατύχημα και ζητάω ο Δήμος να καλύψει τη ζημιά που προκλήθηκε στο αμάξι μου, από αμέλειά του. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής έχουν πέσει και άλλα αυτοκίονητα στην τάφρο», κατέληξε ο επιχειρηματίας!

Ο κ. Φλισκανόπουλος κατέθεσε την καταγγελία του στον δήμο και στις 11 Ιουλίου η δήμος έστειλε την απάντησή του την οποία μάλιστα υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου. Βέβαια αποτελεί λεπτομέρεια ότι οι... αρμόδιοι γράφουν λάθος ακόμη και το όνομα του κ. Φλισκανόπουλου (Τον γράφουν... Φλικονόπουλο).

Όλη η απάντηση προς τον καταγγέλοντα πολίτη μπορεί να χαρακτηριστεί από δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι η προσπάθεια του δημάρχου να αποφύγει τις ευθύνες των δημοτικών υπηρεσιών για το ανοιχτό χαντάκι και το δεύτερο η αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος για τη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητο του πολίτη γνωρίζοντας προφανώς ότι δεν μπαίνει κανείς εύκολα στη βάσανο της χρονοβόρας και κοστοβόρας προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Αναφέρει λοιπόν στην απάντησή του ο κ. Μάρκου προς τον κ.... Φλικονόπουλο: «Σας γνωρίζουμε ότι ο χώρος στον οποίο αναφέρεστε δεν είναι χαρακτηρισμένος χώρος στάθμευσης. Το συγκεκριμένο κανάλι βρίσκεται εφαπτόμενο του τοίχου του γηπέδου σε απόσταση από το όριο του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, ενώ για αποφυγή παρόμοιων γεγονότων έχουν φυτευτεί δένδρα τα οποία από απροσεξία και έλλειψη σεβασμού έχουν καταστραφεί στο σύνολό τους. Η Τεχνική υπηρεσία μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος έχει προβεί στην τοποθέτηση προστατευτικών κώνων. Όσον αφορά για την κάλυψη της ζημίας που αιτείστε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο δήμος δεν δύναται να εγκρίνει δαπάνες αποζημιώσεων και για οποιαδήποτε αξίωση σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα αρμόδια δικαστήρια».

Ο κ. Φλισκανόπουλος, όπως ανέφερε στο notioanatolika.gr χαμογέλασε πικρά προσθέτοντας ότι τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να αφήνονται έτσι: «Εργάζομαι στην Αρτέμιδα και χαίρομαι όταν ακούω ότι γίνονται έργα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της. Όμως από την άλλη πλευρά τί έργα είναι αυτά που γίνονται όταν επί τόσους μήνες ένα τόσο απλό πρόβλημα παραμένει. Κι όταν και άλλοι κάτοικοι του σημείου με διαβεβαιώνουν ότι εξαιτίας της ανοιχτής αυτής τάφρου έχουν προκληθεί και άλλα ατυχήματα. Τί θα γίνει αν μέσα στο χαντάκι πέσει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος ή ένα παιδί;», αναρωτήθηκε ο επιχειρηματίας.

Το εξίσου εντυπωσιακό πάντως, το οποίο παράλληλα δείχνει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, είναι ότι την Τρίτη 9 Ιανουαρίου περνώντας από το σημείο θέλησε να δει αν, επτά περίπου μήνες μετά το ατύχημα και με δεδομένη την καταγγελία του, οι δημοτικές υπηρεσίες προέβησαν σε κάποια κίνηση για να προστατευθούν οι πολίτες.

Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στη σχετική φωτπογραφία είναι το χαντάκι να συνεχίζει να χάσκει... αμέριμνο και η δημοτική αρχή να συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του... αδιάφορου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, ως ο πολιτικός προϊστάμενος του συνόλου των δημοτικών υπηρσιών φέρει σαφέστατη πολιτική ευθύνη τόσο για τη ζημιά που υπέστη ο συγκεκριμένος πολίτης όσο και για όποιο ατύχημα σημειωθεί εκεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κάτι βέβαια που όλοι απευχόμαστε.

«Όταν πήγα στον δήμο να καταθέσω την καταγγελία ο υπάλληλος που την παρέλαβε γέλασε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι “βάζουμε σχάρες αλλά τις κλέβουν οι γύφτοι”. Προφανώς, εφόσον υπάρχει τέτοιο πρόβλημα δεν σκέφτηκε κανείς από τον δήμο να οξυγονοκολλήσει τις σχάρες ώστε οι... γύφτοι να μην ,μπορούν να τις αρπάξουν με την ίδια ευκολία παρά μόνο αν χρησιμοποιήσουν τροχό. Κάτι πολύ δύσκολο στο σημείο εκείνο γιατί θα γίνουν αντιληπτοί, κατέληξε ο κ. Φλισκανόπουλος, αποδεικνύοντας με λίγα μόλις απλά λόγια και την κοινή λογική ότι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας δεν διαθέτει ούτε την τελευταία!

flisk2

flisk3

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία του κ. Φλισκανόπουλου αλλά και την εξωφρενική απάντηση στην καταγγελία αυτή του δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδας, Δημήτρη Μάρκου: 

katflisk1

katflisk2

apantisi flisk

Σχόλια