Date2

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 17:19:14

rss

αναζήτηση

makripano

2018: Η τελευταία προσπάθεια του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημ. Μάρκου, να αποφύγει τη συντριβή!

Αλλάξτε μέγεθος

mark spatart

Όταν τον Μάιο του 2014 ο Δημήτρης Μάρκου κέρδισε με άνεση, στον δεύτερο γύρο, τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, κανείς δεν φανταζόταν πόσο γρήγορα θα εξανεμιζόταν το πλειοψηφικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει από το 60,52% των συμπολιτών του που τον είχαν τιμήσει με την ψήφο τους.

Τα 20 μέλη του δημοτικού συμβουλίου που αποτέλεσαν την συμπολιτευόμενη πλειοψηφία ήταν ό,τι καλύτερο για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα να αλλάξουν σελίδα και να αφήσουν πίσω τους τις αγκυλώσεις του παρελθόντος ατενίζοντας με αισιοδοξία – παρά τη συνολική οικονομική κρίση – το μέλλον.

Στα τέλη του 2017 όμως τα πράγματα είχαν διαφοροποιηθεί δραματικά αφού ο κ. Μάρκου δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στις δύο περιοχές των οποίων με δυσκολία κρατά το αυτοδιοικητικό τιμόνι.

Το 2018 θα είναι, αναμφισβήτητα, η τελευταία χρονική ευκαιρία που θα έχει ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας να αλλάξει την αρνητική γι' αυτόν και τους εναπομείναντες συνεργάτες του εικόνα που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη των δύο πόλεων.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αποδείχτηκε ότι δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να αφουγκραστεί τις απαιτήσεις του υγιούς κομματιού της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι αργά αλλά σταθερά βρέθηκε να σύρεται σε επιλογές που καμία διαφορά δεν είχαν από αυτές του παρελθόντος και βέβαια να αναγκάζεται για την αυτοδιοικητική επιβίωσή του να υποκύπτει στους συνήθεις υπόπτους που κρατούν την ανάπτυξη μακριά από τις δύο πόλεις.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών των Σπάτων και της Αρτέμιδας σε τίποτα δεν διαφέρει από το πώς τα έβλεπαν προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις με αποτέλεσμα οι πολίτες να βλέπουν την ψήφο τους να πέφτει στο κενό.

Ο ίδιος ο κ. Μάρκου μοιάζει απομονωμένος στο γωνιακό γραφείο του στο νέο δημαρχιακό μέγαρο στα όρια Σπάτων και Αρτέμιδας και ακόμη και οι πιο στενοί – εναπομείναντες – συνεργάτες του, να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα.

Άνθρωποι ικανοί που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι έχουν διάθεση να δουλέψουν ουσιαστικά, φέρεται να βρίσκονται με δεμένα τα χέρια αφού ο δήμαρχος δεν δείχνει διάθεση να σταθεί απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές οι οποίες συνεχίζουν να... πρωταγωνιστούν στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όσο πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πληθαίνουν και οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου αφού ο κ. Μάρκου δεν φαίνεται ικανός να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Το ερώτημα είναι σαφές και ίσως η απάντησή του να δοθεί σε όλους στις 31 Δεκεμβρίου 2018: Θα καταφέρει ο δήμαρχος να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και να πείσει τους συμπολίτες του ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους για μια σύγχρονη πόλη;

Ή θα παραμείνει υποστηρικτής του παλαιοκομματισμού προκειμένου να επιτύχει την επιβίωσή του, μέχρι να στηθούν οι κάλπες του 2019;

Διαβάστε επίσης: Ατοπική δερματίτιδα: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (Φωτός)

Σχόλια