Date2

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 08:40:24

rss

αναζήτηση

makripano

Διαδικτυακή κόντρα Δημ. Μάρκου – Πέτρ. Πουλάκη για το ζήτημα της καθαριότητας στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας! (Video)

Αλλάξτε μέγεθος

markoupoulakis

Η θλίψη που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο στο θέμα της καθαριότητας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Μάρκου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής στο youtube “Χορεύοντας με τους λύκους” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Πυρινάκη, ο κ. Πουλάκης έκανε λόγο για “απέραντο χάος και ντροπή” στο ζήτημα αυτό που οφείλεται, σύμφωνα με τον διατελέσαντα και αντιδήμαρχο στη διοίκηση Χρήστου Μάρκου, στην παρούσα δημοτική αρχή.

Ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αντώνης Νομικός, από την πλευρά του έκανε λόγο, στην ίδια εκπομπή, για τις συνεχείς προσπάθειες των υπηρεσιών Καθαριότητας τόσο σε Σπάτα όσο και Αρτέμιδα επιρρίπτοντας ευθύνες για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αρτέμιδα τα Σαββατοκύριακα, στους επισκέπτες της πόλης.

Πολίτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου οι οποίοι μίλησαν στη συγκεκριμένη εκπομπή, επίσης επέρριψαν ευθύνες σε ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι δημιουργούν μικρές “χωματερές” σε διάφορα σημεία του δήμου.

Για το θέμα αυτό – της δημιουργίας άτυπων “χωματερών” - ο κ. Πουλάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη υποστηρίζοντας ότι όσοι μιλούν για ευθύνες των “κακών Αθηναίων” στο θέμα της καθαριότητας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτοί (σ.σ.: Οι “κακοί Αθηναίοι”), είναι ψηφοφόροι του δήμου σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Πρόσθεσε δε ότι η δημιουργία μικρών χωματερών σε κάθε σημείο του δήμου δεν είναι ευθύνη των πολιτών αλλά του δήμου που δεν κάνει την περισυλλογή των απορριμμάτων σωστά αλλά και την ενημέρωση όπως πρέπει.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην “επικίνδυνη” και “ανεξέλεγκτη”, όπως τη χαρακτήρισε χωματερή που υπάρχει πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ σε μια έκταση 16 στρεμμάτων.

Πάντως ο αντιπρόεδρος του δ.σ. και δημ. σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης δικαιολόγησε τους πολίτες που δεν γνωρίζουν πού και πώς πρέπει να πετάξουν τα σκουπίδια τους θεωρώντας ότι άγνοια νόμου επιτρέπεται, (“δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά) ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι “ένας αυτοδιοικητικός πρέπει να περνά και με κόκκινο” υπονοώντας σαφώς ότι πρέπει να αψηφά τους νόμους οι οποίοι δημιουργούν προσκόμματα σε κάθε τομέα της λειτουργίας ενός δήμου.

 

Διαβάστε ακόμη: Αρτέμιδα: Ένα παλάτι υγείας και ομορφιάς για όλη την Ανατολική Αττική! (Φωτός)

 

Στον αντίποδα ο κ. Νομικός υποστήριξε ότι υπάρχουν περισσότερα από 580 σημεία (τα 480 στην Αρτέμιδα), άτυπων χωματερών και μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα επεσήμανε ότι έρχονται ιδιώτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Ηλιούπολη, Πετρούπολη, Γαλάτσι) με μικρά ή μεγαλύτερα φορτηγά και έχουν αδειάσει κυρίως κλαδιά και μπάζα στα σημεία που προαναφέρθηκαν.

Παρά ταύτα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έκανε σαφές ότι ο δήμος έχει δημιουργήσει δύο ομάδες για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων οι οποίες λειτουργούν με ανάλογη ανημέρωση των πολιτών. Και πάλι όμως δεν είναι αρκετές.

Πάντως για φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών υπηρσιών καθαριότητας έκαναν λόγο τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας Νίκος Κρέτσης, όσο και ο αντιπροέδρος Βασίλης Ζηλεμένος.

Τα όσα είπε ο κ. Πουλάκης και τα όσα καταλόγισε στη δημοτική αρχή προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Μάρκου ο οποίος στο προφίλ του στο facebook δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την εποχή που ο κ. Πουλάκης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος (της προηγούμενης διοίκησης του δήμου) επισημαίνοντας: “Είναι σίγουρο ότι τέτοιες εικόνες δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε...”.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μάρκου και την αντίδραση του κ. Πουλάκη.

markou1

markou2

Παρακολουθείστε την εξαιρετική εκπομπή “Χορεύοντας με τους Λύκους”:

 

Σχόλια