Date2

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 20:55:12

rss

αναζήτηση

makripano

Πλήθος «μνηστήρων» για τον δημαρχιακό θώκο στο... θολό τοπίο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019!

Αλλάξτε μέγεθος

ipopsif spatart

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να... αργούν ακόμη, όμως οι διεργασίες για υποψηφιότητες έχουν ξεκινήσει με αποτέλεσμα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας να εμφανίζεται πλήθος «μνηστήρων» για τον δημαρχιακό θώκο.

Υπό κανονικές συνθήκες τον πρώτο λόγο σε τέτοιες υποθέσεις – αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων δηλαδή – τον έχει ο εκάστοτε δήμαρχος είτε προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος είτε, εφόσον δεν επανεκτεθεί, με την απόφασή του για το σε ποιόν θα παραδώσει, έστω και άτυπα, το... δαχτυλίδι της διαδοχής.

Στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού ο Δημήτρης Μάρκου, έχοντας απωλέσει, τυπικά, την πλειοψηφία εξαιτίας αποχωρήσεων από την παράταξή του δημοτικών συμβούλων, βρίσκεται μάλλον σε θέση άμυνας παρά προεκλογικής επίθεσης.

Παράλληλα αυτό που έντονα συζητείται στα σαλόνια αλλά και στα καφενεία των δύο πόλεων είναι ότι ο Δ. Μάρκου παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείται ικανός τεχνοκράτης δεν κατάφερε στα 2,5 περίπου χρόνια διοίκησης του δήμου να μεταλαμπαδεύσει τις απόψεις του σε κάποιους, τουλάχιστον, από τους στενούς συνεργάτες του με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειμμα όχι μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός του αλλά και στον τρόπο που επικοινωνούνται τα όποια θετικά.

Έτσι ναι μεν όλοι σε Σπάτα και Αρτέμιδα θεωρούν δεδομένη την εκ νέου υποψηφιότητά του, δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που εκφράζουν αμφιβολίες για το ενδεχόμενο μιας νέας πενταετίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βρίσκεται και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τ. δήμαρχος Χρήστος Μάρκου ο οποίος βλέπει, ανεπισήμως, την παράταξή του να φυλλορροεί, έστω και σε επίπεδο προθέσεων.

Βέβαια η επιθυμία του να είναι υποψήφιος, εκ νέου στηρίζεται και στην ανάγκη του να... πάρει τη ρεβάνς από την ήττα του 2014, όμως όλα θα κριθούν για το αυτοδιοικητικό μέλλον του τ. δημάρχου το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα ξεκαθαρίσουν και οι προθέσεις αρκετών δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

 

Διαβάστε ακόμη: Αρτέμιδα: Ένα παλάτι υγείας και ομορφιάς για όλη την Ανατολική Αττική! (Φωτός)

 

Όπως για παράδειγμα του Πέτρου Πουλάκη ο οποίος βλέπει ιδιαίτερα θετικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος και θεωρώντας ότι η ενασχόλησή του με την πολιτική, μέσω υψηλών κομματικών θέσεων στη Νέα Δημοκρατία, είναι δυνατόν να του δώσουν την ώθηση που δεν είχε καταφέρει να πάρει όταν, παλαιότερα, είχε θέση και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση του πρώτου πολίτη του δήμου.

Η Άννα Ραφτοπούλου από την πλευρά της συνεχίζει να λειτουργεί αθόρυβα – «ουσιαστικά» το χαρακτηρίζουν φίλα σε αυτήν προσκείμενοι συμπολίτες της – θεωρώντας ότι το 18,53% που έλαβε στις εκλογές του 2014 είναι η βάση εκκίνησής της για το 2019.

Βέβαια οι απόψεις διίστανται για το εάν αυτό ισχύει με δεδομένο μάλιστα ότι έχει «χάσει» έναν από τους δημοτικούς συμβούλους της, τον Χρήστο Μαρλαντή (λέγεται ότι διατηρεί άριστη σχέση με τον Π. Πουλάκη), με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί στις δυνατότητες, αυτή τη στιγμή, μόνο της αξιόλογης Ελ. Τσάκαλη.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι τί θα πράξει η επικεφαλής της παράταξης του ΔΗΡΙΖΑ, δηλαδή της αυτοδιοικητικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Ντελάκη η οποία θα περιμένει το «πράσινο φως» από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου ενώ σημαντικό ρόλο στην όποια πρόθεσή της θα παίξει και η γνώμη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Πάντως η... απώλεια του έτερου δημ. συμβούλου του ΔΗΡΙΖΑ Χρ. Τσαντήλα, δεν φαίνεται να επηρεάζει ουσιαστικά τις όποιες κινήσεις του... αυτοδιοικητικού ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Μία άλλα ενδεχόμενη υποψηφιότητα – σε διερευνητικό πάντα επίπεδο – είναι αυτή του Γιάννη Τούντα – του οποίου οι σχέσεις με τον νυν δήμαρχο Δ. Μάρκου βρίσκονται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Μάλιστα ο κ. Τούντας προσπάθησε να κάνει τις πρώτες κινήσεις του με την προ ημερών... σύναξη στην οποία παρέστησαν και δύο δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στο δίδυμο Δ. Μάρκου – Χρ. Μάρκου.

Πρόκειται για τους κ.κ. Χρ. Τσαντήλα (εκ του ΔΗΡΙΖΑ) και Γρηγόρη Γερακόπουλο που έχει διακόψει εδώ και καιρό κάθε επαφή με τη Χρυσή Αυγή της οποίας ο υποψήφιος ήταν στις εκλογές του 2014.

Πάντως ο κ. Γ. Τούντας δεν αναμένεται να στηριχθεί από άλλους νυν δημ. συμβούλους αφού μάλιστα ακόμη και οι κ.κ. Τσαντήλας και Γερακόπουλος έχουν αποφύγει να δώσουν έμφαση στην παρουσία τους στην πρώτη συγκέντρωση του συναδέλφου τους, χαρακτηρίζοντάς την «κοινωνική υποχρέωση».

 

Διαβάστε ακόμη: Flower fairy: Ένα ανθοπωλείο γεμάτο... μελωδίες της φύσης στο Πικέρμι!

 

Και ο κατάλογος των «μνηστήρων» του δημαρχιακού θώκου δεν σταματά εδώ. Όσοι γνωρίζουν το τί συμβαίνει στην κοινωνία των Σπάτων και της Αρτέμιδας, θυμούνται πολύ καλά ότι ο πρ. αντιδήμαρχος Χρ. Σερέτης, είχε λάβει τη διαβεβαίωση από τον Χρ. Μάρκου ότι αυτός θα είναι ο... διάδοχός του το 2019.

Ο ίδιος ο κ. Σερέτης μάλλον το θεωρεί δεδομένο ότι έτσι θα είναι και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ακόμη δεν έχει κάνει κάποια εμφανή κίνηση. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του όμως «ακυρώνει» την υποψηφιότητα Χρ. Μάρκου.

Διάθεση να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά κοινά από τη θέση του επικεφαλής όμως έχει διατυπώσει και ο νυν αντιδήμαρχος Σωτ. Δούρος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Κάτι τέτοιο βέβαια δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στον Δ. Μάρκου.

Μια ακόμη περίπτωση εν δυνάμει υποψηφίου είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Αργυρού, ο οποίος διαρρέει τις σχετικές σκέψεις του, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση που θα δίνει σάρκα και οστά σε μια τέτοια πρόθεση.

Και βέβαια ο κατάλογος συμπληρώνεται από έναν αυτοδιοικητικό από τα... παλιά και συγκεκριμένα τον πρ. δήμαρχο Αρτέμιδας Γ. Κασσίμη ο οποίος δεν ξεχνά το... όνειρο ζωής, δηλαδή την ανάληψη της διοίκησης του καλλικρατικού Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.

Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχει κάνει επαφές με τον Χρ. Μάρκου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν στις επαφές αυτές έχει ζητήσει τη στήριξη – και μέχρι ποιού βαθμού – του τέως δημάρχου.

Μία ακόμη υποψηφιότητα η οποία «κυκλοφορεί» είναι αυτή του Χρήστου Ποθουλάκη ο οποίος σήμερα είναι ο συμπαραστάτης του δημότη. Ο κ. Ποθουλάκης θεωρεί ότι ενδεχομένως έφτασε το... πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί από άλλη θέση με τα αυτοδιοικητικά θεωρώντας ότι έχει έρεισμα στην τοπική κοινωνία.

Τέλος στον χώρο του ΚΚΕ και στην αυτοδιοικητική έκφανση του κόμματος μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Νίκος Δάρδαλης μοιάζει ως η πλέον αξιόπιστη λύση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο Περισσός δεν μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά, κάτι που έχει συμβεί σε πλείστες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι το πλήθος των μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου θα δώσει αρκετό παρασκήνιο το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν, όσοι προκριθούν για τον... μεγάλο αγώνα, περί τα τέλη του 2018 και με δεδομένο πάντα ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα μετατεθούν χρονικά για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019, όπως έχει διαρρεύσει από κυβερνητικές πηγές.

Σχόλια