Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

«Απάντηση» Κιούση στα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου για τα λατομεία – χωματερές μέσω της... Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής!



Αλλάξτε μέγεθος

kiousis syrizakor

Με μια ανακοίνωση 328 λέξεων και αρκετές ημέρες καθυστέρησης ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου, πριν από δέκα περίπου ημέρες, με την οποία η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών του καταλόγισε ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το σοβαρότατο ζήτημα της χωροθέτησης δομών διαχείρισης απορριμμάτων στα λατομεία της περιοχής.

Στην απάντησή του ο κ. Κιούσης επικαλείται, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος, «παίρνει θέση για τα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και απορρίπτει δυο θέσεις λατομείων της περιοχής αυτής για χώρους τελικής διάθεσης (ΧΥΤΥ)».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Κιούση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Κρωπίας δεν αντιπαρατίθεται με τοπικές οργανώσεις κομμάτων. Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Κρωπίας ανήκουν σε ανεξάρτητο από κόμματα δημοτικό συνδυασμό ως εκ τούτου ουδεμία εξάρτηση και υποχρέωση έχουν απέναντι σε τοπικές οργανώσεις κομμάτων για τα δημοτικά πεπραγμένα.

Ό,τι έχει υποστηρίξει η Δημοτική Αρχή για το ζήτημα είναι κατατεθειμένα σε δημόσιες εκδηλώσεις, ανακοινώσεις καθώς και στα δημοτικά συμβούλια με ομόφωνες αποφάσεις κατά των μεθοδεύσεων ΕΔΣΝΑ.

Αν θέλουν απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα αυτά μπορούν να συνεργαστούν με όλες τις οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας και της Αττικής και να υποβάλουν τα ίδια ερωτήματα σε όλες τις δημοτικές αρχές ή φυσικά να παραστούν επίσημα σε δημοτικό συμβούλιο, ή ειδική συνεδρίαση απολογισμού δημοτικών πεπραγμένων.

Τέλος, πληροφορούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Κορωπίου ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής με ανακοίνωσή της, αρχές Σεπτεμβρίου 2017, παίρνει θέση για τα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων –με την παρουσία και με συμφωνία πολλών κυβερνητικών βουλευτών της περιφέρειας Αττικής-και απορρίπτει δυο θέσεις λατομείων της περιοχής αυτής για χώρους τελικής διάθεσης (ΧΥΤΥ).

Έχουν άραγε βρει τη λεγόμενη «ολιστική λύση» για το ζήτημα και για αυτήν την περιοχή;

Προτρέπει μάλιστα τις υπόλοιπες αντίστοιχες χωρικές κομματικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για την εφαρμογή του σχεδιασμού ΠΕΣΔΑ και ΕΔΣΝΑ στις άλλες περιοχές της Αττικής.

Εδώ η αντίστοιχη Νομαρχιακή Επιτροπή τι θέση παίρνει; Έχει βρει τη λεγόμενη «ολιστική λύση» για το ζήτημα και στην ευρύτερη περιοχή μας; Ποιες θέσεις χωροθέτησης προτείνει, σε ποιες περιοχές και αν θέλει υπερτοπικές εγκαταστάσεις».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο δήμαρχος Κρωπίας.

Διαβάστε σχετικά: Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου: Τοις Δούρου ρήμασι πειθομένοι για τα λατομεία – χωματερές!

Σχόλια