Date2

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:33:10

rss

αναζήτηση

makripano

Νάρκη στην ενότητα του αγώνα των Κορωπιωτών ενάντια στα λατομεία – χωματερές, η αντιπαράθεση δημοτικής αρχής – μείζονος αντιπολίτευσης! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

antiparathesi

Την ώρα που οι πολίτες του Κορωπίου πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εγκατάστασης κάθε λογής μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στα λατομεία της περιοχής, η δημοτική αρχή και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου” διασταυρώνουν τα ξίφη τους προκειμένου να πετύχουν μικροπολιτικά οφέλη.

Το πιο σημαντικό όμως ότι δίνουν “πάτημα” στους “αντιπάλους” να χρησιμοποιήσουν τα επιχειρήματα με τα οποία αντιπαρατίθενται οι δύο πλευρές, δημιουργώντας έτσι ρήγμα στο Κορωπιώτικο μέτωπο που επιβάλλεται να είναι αρραγές.

Ο χορός των αντιπαραθέσεων ξεκίνησε λίγο πριν από την ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης, όταν μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου μοίρασαν σε όσους προσέρχονταν στο δημαρχείο για τη συγκέντρωση, την εφημερίδα της παράταξής τους, σε άρθρο της οποίας επιτίθονταν στη δημοτική αρχή για διάφορους χειρισμούς της που αφορούσαν και τις εξελίξεις για τα λατομεία – χωματερές.

Η κίνηση αυτή εκνεύρισε τον δήμαρχο Δημ. Κιούση αλλά και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής που ζήτησαν τον λόγο από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση και τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΠΚ.

Το περιστατικό τελείωσε εκεί, όμως η αντιπαράθεση συνεχίστηκε προς το τέλος της εκδήλωσης όταν η κα Κιούση ζήτησε τον λόγο για να ακουστούν στη συγκέντρωση και οι απόψεις της παράταξής της, κάτι που δεν δέχθηκαν τόσο ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Γιαννάκος.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης εξεμάνησαν και επιτέθηκαν φραστικά στον δήμαρχο με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντεγκλήσεις.

Και ενώ όλοι έλπιζαν ότι οι κόντρες δεν θα συνεχίζονταν στον ευαίσθητο χρόνο που διάγουμε και ενώ η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι μεθοδεύσεις ΕΔΣΝΑ και διοίκησης Δούρου, βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις που εκδόθηκαν με διαφορά 24 μόλις ωρών η μία από την άλλη δυναμιτίζουν το απαιτούμενο κλίμα ενότητας.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου λοιπόν σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής αναφέρεται στον αποκλεισμό της από την εκδήλωση της Τετάρτης, καταφέρεται κατά του δημάρχου Κορωπίου και στη συνέχεια επισημαίνει τέσσερις “ατυχείς” όπως τους χαρακτηρίζει “χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, που μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση”.

Η απάντηση από τον δήμαρχο Κορωπίου ήρθε το βράδυ του Σαββάτου και σε αυτήν μεταξύ άλλων καλεί “τους υπευθύνους της μείζονος αντιπολίτευσης και όσους λογικούς ακόμα της έχουν απομείνει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών”.

Παράλληλα απαντά στα περί ατυχών χερισμών που του καταλογίζει η Πρωτοβουλία πολιτών Κορωπίου.

Ανεξαρτήτως του ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο, γίνεται σαφές ότι η αντιπαράθεση αυτή στις κρισιμότερες για το Κορωπί στιγμές των τελευταίων χρόνων δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή σε καμία από τις δύο πλευρές οι οποίες οφείλουν να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.

Άλλωστε οι όποιες ευθύνες μπορούν να αναζητηθούν όταν η “περιπέτεια” του λαού του Κορωπίου τελειώσει και η έκβαση του αγώνα έχει κριθεί τελεσίδικα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του δημάρχου Κορωπίου.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την αντιπαράθεση συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης της Τετάρτης:

Σχόλια