Date2

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:22:04

rss

αναζήτηση

makripano

Χωματερές στα λατομεία του Κορωπίου: Ανυποχώρητη η Περιφέρεια με τους πολίτες να έχουν πλέον τον λόγο! (Συγκέντρωση ενημέρωσης)

Αλλάξτε μέγεθος

xomat latom

Παρά την έντονη κινητικότητα της δημοτικής αρχής Κρωπίας από τα μέσα Αυγούστου έως και σήμερα ώστε να γίνει κατανοητό από τους πάντες, το πρόβλημα που δημιουργείται από τις μεθοδεύσεις του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αφορούν στη δημιουργία χώρων τελικής διάθεσης και μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων όλων των τύπων σε τρία λατομεία σε απόσταση αναπνοής από το Κορωπί και εξελίχθηκαν στις ημέρες της μεγαλύτερης καλοκαιρινής ραστώνης, τον Αύγουστο.

Παρά λοιπόν τις προσπάθειες του δήμου και την εξειδικευμένη στόχευση του δημάρχου Δημήτρη Κιούση και των υπολοίπων στελεχών της δημοτικής αρχής, οι ιθύνοντες της Περιφέρειας και του Συνδέσμου δηλώνουν ανυποχώρητοι και φέρονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις διαδικασίες, τυπικά και ουσιαστικά, για να συντελεστεί το περιβαλλοντικό αυτό «έγκλημα» σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Με δεδομένες λοιπόν τις δυσοίωνες εξελίξεις η δημοτική αρχή Κρωπίας διοργανώνει ενημερωτική συγκέντρωση στο δημαρχείο του Κορωπίου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκειά της θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση από τον δήμαρχο και τα υπόλοιπα στελέχη για όλα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των μεθοδεύσεων της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 9 Αυγούστου όταν αναρτήθηκαν στη Διαύγεια αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) για τα σχέδια χωροθέτησης στο Κορωπί, σημείων υποδοχής εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών, από περιοχές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών (δηλαδή του Δήμου Αθηναίων), του Ανατολικού και Νότιου Τομέα Αττικής, σε τρία λατομεία της πόλης, και πιο συγκεκριμένα στα Κυριακού (στη διασταύρωση της λεωφόρου Αγ. Μαρίνας με αυτή της Βάρης – Κορωπίου) και Τριάς (επίσης στη Βάρης – Κορωπίου στην... πλάτη ουσιαστικά των λατομείων Κυριακού) αλλά και στο ανενεργό από το 1978 λατομείο στο Πόρτσι, που βρίσκεται πίσω από τον Νηρέα!

Όπως προέκυψε από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΕΔΣΝΑ, υπέρ των αποφάσεων που κάνουν σκουπιδότοπο της Αθήνας το Κορωπί ψήφισαν δύο μέλη, η κα Αφροδίτη Μπιζά, αντιπρόεδρος της Ε.Ε. ΕΣΔΝΑ, δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και ο κ. Πέτρος Δαμιανός, περιφ. σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής), ενώ μειοψήφησαν 3 μέλη της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο δημ. σύμβουλος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης και, για συγκεκριμένες θέσεις, ο δημ. σύμβουλος Λαυρεωτικής, Σταύρος Ιατρού.

Έτσι η αποφασιστική ψήφος ήταν αυτή της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου η οποία ψήφισε υπέρ των αποφάσεων και λόγω της ισοψηφίας υπερίσχυσε η δική της ψήφος ως προέδρου της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ.

Ακολούθησε την Πέμπτη 10 Αυγούστου, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας στη διάρκεια της οποίας υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτες οι αποφάσεις της Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ για χωροθέτηση χώρων απορριμμάτων περιοχών εκτός νοτιοανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Αθηναίων, στα τρία λατομεία του Κορωπίου.

Μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, η Περιφέρεια Αττικής παρενέβη στο όλο θέμα με ανακοίνωσή της η οποία αναφερόταν στα δημοσιεύματα του notioanatolika.gr, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των μεθοδεύσεων τόσο του ΕΣΔΝΑ όσο και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής!

Διαβάστε παρακάτω όλα τα σχετικά δημοσιεύματα με το χρονικό της προσπάθειας της διοίκησης Δούρου να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τους πολίτες του Κορωπίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων: 

Σκουπιδότοπος της Αθήνας το Κορωπί με την ψήφο Δούρου και αιφνιδιαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Δημ. Συμβούλιο Κρωπίας: Σχεδιασμοί αυταρχισμού οι μεθοδεύσεις ΕΣΔΝΑ - Περιφέρειας για τα σκουπίδια της Αθήνας στο Κορωπί!

Ο χάρτης που αποδεικνύει το παράλογο της δημιουργίας σκουπιδότοπων της Αθήνας δίπλα στο Κορωπί!

Η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να διασκεδάσει την αναστάτωση με τα σκουπίδια της Αθήνας στο Κορωπί!

Σχόλια