Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 10:39:41

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Κρωπίας: Να καταγγέλλονται οι ασυνείδητοι που μετατρέπουν το Κορωπί σε χωματερή! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

xomkor1

Σοβαρή προσπάθεια κατέβαλε για μιαν ακόμη φορά ο Δήμος Κρωπίας προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην εμφάνιση άτυπων χωματερών που προκαλούν κινδύνους ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Έτσι στο διήμερο 13 και 14 Ιουλίου, συνεργεία του δήμου με μπουλντόζες και φορτηγά καθάρισαν σημεία στο Κίτσι, στην Αγ. Μαρίνα και στο Κούπι όπου ασυνείδητοι πολίτες είχαν εναποθέσει όχι μόνο ογκώδη αντικείμενα αλλά και είδη φανοποιίας, μπάζα, κλαδιά, προϊόντα κλαδεμάτων υπολείμματα κοπής γκαζόν σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Η αρχή είχε γίνει από σχετικό δημοσίευμα του notioanatolika.gr στο οποίο γινόταν λόγος – ύστερα από καταγγελίες πολιτών της περιοχής – για ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι είχαν μετατρέψει σημεία της περιοχής του Κιτσίου ακόμη και δίπλα στον κεντρικό δρόμο, την οδό Παπαγιαννοπούλου, σε άτυπες χωματερές οι οποίες αποτελούσαν ωρολογιακές βόμβες για πρόκληση πυρκαγιών αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Παρά λοιπόν την έλλειψη χειριστών βαρέων μηχανημάτων αλλά και την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ενώ η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του δήμου για να βγαίνουν στους δρόμους με φειδώ τα σκουπίδια, υπήρξαν κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες “συνεπικουρούμενοι από τις γνωστές μετακινούμενες ομάδες και ασυνείδητους άλλων περιοχών- και εναπόθεσαν ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, προϊόντα κλαδέματος κοπής γκαζόν, φανοποιίας κ.α σε πολλές περιοχές” του Κορωπίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του δημάρχου Δημήτρη Κιούση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “αυτό το φαινόμενο εντάθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο μέσον σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου”.

“Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους και συνολικά τους πολίτες να καταγγέλλουν όσους εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και κάθε εύφλεκτο υλικό και βάζουν σε κίνδυνο τα δάση μας, τις περιουσίες μας και κυρίως τις ανθρώπινες ζωές μας. Ο Δήμος Κρωπίας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών σε όλες τις περιφερειακές περιοχές του”, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση στην οποία συμπληρώνεται ότι “για τον λόγο αυτό αναζητεί από τον Ιούνιο του 2017, 30 γηπεδικούς χώρους για δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης που θα στηρίξουν το Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης. Καλούμε ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας. Πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στο www.koropi.gr και στα τηλέφωνα 210-662 23 24 (εσωτ.112-113)”.

xomkor2

xomkor3

Διαβάστε σχετικά: Σε άτυπη χωματερή μετατρέπουν διαρκώς το Κίτσι Κορωπίου ασυνείδητοι! Σοβαρός ο κίνδυνος πλέον για τη δημόσια υγεία! (Φωτός)

Σχόλια