Date2

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 06:15:21

rss

αναζήτηση

makripano

Προ των πυλών δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού για να αποτραπεί το “ξεπούλημα” της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

mazikot anabis

Μπροστά σε δεκάδες πολίτες και εκπροσώπους φορέων του Δήμου Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το νέο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού, γεγονός που καταδεικνύει ότι πλέον το θέμα του “ξεπουλήματος” της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Παρόντες και οι τέσσερις βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας (Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος και Θ. Μπούρας) ενώ για μιαν ακόμη φορά οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αρ. Μπαλτάς, Ν. Αθανασίου, Π. Σκουρολιάκος, Γ. Πάντζας και Γ. Δέδες) και ο ένας των ΑΝΕΛ (Κ. Κατσίκης) θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να συμμετέχουν στον διάλογο για τις εξελίξεις.

Και ενώ η τοπική κοινωνία βρίσκεται πλέον σε αναστάτωση αφού διαφαίνεται η επιμονή της κυβέρνησης, δια της ΕΤΑΔ, να μην κάνει ούτε βήμα πίσω παρά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις, όλοι περιμένουν την εξέλιξη των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος ζητώντας να μην συνεχιστεί η διαδικασία πλειοδοσίας για τις καντίνες και τα εκατοντάδες ομπρελοκαθίσματα αλλά και άλλες “υπηρεσίες” που ουσιαστικά, θα κλείσουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία των Αλυκών και θα αναγκάσουν τους πολίτες όχι μόνο του Σαρωνικού αλλά και ολόκληρης της Αττικής να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν ένα δικαίωμα που θεωρούνταν αυτονόητο, δηλαδή το μπάνιο στη θάλασσα!

Με δεδομένη τη μαζική στήριξη, μέρα με τη μέρα, της κοινωνίας στους αυτοδιοικητικούς της, προγραμματίζεται, σε πρώτη φάση, η ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τρίτης σε όλη την παραλία των Αλυκών ενώ εάν δεν ευοδωθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, το πρωί της Τετάρτης, οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού θα... εκστρατεύσουν στα γραφεία της ΕΤΑΔ στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν πιο δυναμικά.

Όμως εάν η κυβέρνηση και η ΕΤΑΔ επιμείνουν στα σχέδιά τους τότε οι κινητοποιήσεις θα γίνουν πιο δυναμικές και αναμένεται ακόμη και κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου στο ύψος των Αλυκών, κάτι που θα προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, εντάσεις και ταλαιπωρία για το σύνολο των πολιτών.

Παράλληλα οι 4 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν σήμερα ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς φέρνοντας έτσι το θέμα στη Βουλή και εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση να απαντήσει ουσιαστικά για το πώς σκοπεύει να κινηθεί και εάν θα συνεχίσει να αγνοεί τη λαϊκή κατακραυγή!

Όλοι όσοι μίλησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα οπισθοχώρησης αφού η παραλία, ο αιγιαλός, είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας και οφείλουν όλοι να το υποστηρίξουν.

Από την άλλη μεριά το σύνολο όσων τοποθετήθηκαν στάθηκε με νόημα στον τρόπο που “λειτουργούν” οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι προσπαθούν να ανακαλύψουν κομματικά συμφέροντα πίσω από τις μαζικές, πλέον, αντιδράσεις πολιτών και αυτοδιοίκησης.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά σημεία της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού αλλά και τη μαζική παρουσία πολιτών σε αυτήν:

Σχόλια