Date2

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 17:29:37

rss

αναζήτηση

makripano

Η Μαρίκα, ο Πάρις, ο Κώστας και τα σενάρια υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αλλάξτε μέγεθος

1mant evang allag

Πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι φήμες για κορυφαίες προσωπικότητες του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη που έχουν ήδη μπει στη διαδικασία διεργασιών ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019.

Μπορεί για τους περισσότερους πολίτες να είναι ακόμη πολύ νωρίς για τις αυτοδιοικητικές κάλπες και για την εκλογή νέου δημάρχου στους δήμους ολόκληρης της επικράτειας, όμως στις τοπικές κοινωνίες τα... όργανα έχουν ξεκινήσει αφού οι επίδοξοι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου έχουν να περάσουν από αρκετές Συμπληγάδες μέχρι να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους να εκτεθούν ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών τους.

Στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, τρία ονόματα έχουν αρχίσει να συζητιούνται έντονα στα καφέ αλλά και στα σαλόνια των δύο περιοχών.

Και τα τρία χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία και έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τα προσόντα αλλά και τα εχέγγυα για να αναλάβουν τις τύχες του δήμου όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.

Έμπειροι περί τα αυτοδιοικητικά οι δικηγόροι Μαρίκα Μαντάλα και Κώστας Αλλαγιάννης και ο μηχανικός Πάρις Ευαγγελίου έχουν δώσει πολλές φορές εκλογικές... εξετάσεις στους συμπολίτες τους και έχουν πετύχει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Η Μαρίκα Μαντάλα έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στην περίοδο δημαρχίας του Φώτη Μαγουλά ο οποίος, όπως λέγεται, είναι αυτός που την προέτρεψε να σκεφτεί σοβαρά την υποψηφιότητά της ως δημάρχου στις εκλογές του 2019.

Η κα Μαντάλα φημολογείται ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές και έχει εξασφαλίσει, με τη βοήθεια ισχυρών πολιτικών φίλων της, τη συνεργασία με προσωπικότητες του Πόρτο Ράφτη και του Μαρκοπούλου οι οποίες έχουν ιδιαίτερη διείσδυση στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι η διακεκριμένη δικηγόρος υπήρξε και πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του Μαρκόπουλου γεγονός που επίσης της προσέδωσε κύρος και αναγνωρισιμότητα στην περιοχή.

Ως έτερος μνηστήρας του δημαρχιακού θώκου θεωρείται ο περιφερειακός σύμβουλος και σημαίνον στέλεχος της κοινωνίας του Μαρκοπούλου, Πάρις Ευαγγελίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ευαγγελίου θεωρείται αυτοδιοικητικός με μεγάλη εμπειρία αφού έχει διατελέσει αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος ενώ ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής με την παράταξη του κου Κουμουτσάκου στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και μάλιστα εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος παρά την παταγώδη αποτυχία της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ως προέδρου του Α.Ο.Μ. έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στην τοπική κοινωνία ενώ καθοριστική θεωρείται η ιδιαίτερα καλή πολιτική σχέση του με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε αντίπαλα ιδεολογικά στρατόπεδα) με την οποία συνεργάζεται με μεγάλη επιτυχία.

Ο τρίτος μνηστήρας είναι ο χαμένος της προηγούμενης εκλογικής μάχης, ο επικεφαλής, σήμερα, της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης.

Το γεγονός ότι υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καταδεικνύει ότι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους αυτοδιοικητικούς κύκλους της πόλης ενώ η ήττα του από τον Σωτ. Μεθενίτη με ελάχιστη διαφορά τον Μάιο του 2014, αποδεικνύει ότι χαίρει εκτίμησης και μεταξύ των πολιτών του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη. (Ο κ. Μεθενίτης είχε εκλεγεί με ποσοστό 50,46% έναντι 49,54% του κ. Αλλαγιάννη που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει μόλις 79 ψήφους επί συνόλου 9.631 ψηφισάντων).

Βέβαια οι τρεις αυτοί μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου περιμένουν με αγωνία την απόφαση του νυν δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη αφού γνωρίζουν ότι εφόσον αυτός αποφασίσει να είναι υποψήφιος για τρίτη φορά, τα δεδομένα θα ανατραπούν άρδην.

Ο κ. Μεθενίτης έχει αποδείξει ότι δρα καταλυτικά στις τοπικές αυτοδιοικητικές και όχι μόνο εξελίξεις με αποτέλεσμα να θεωρείται ο κυρίαρχος του τοπικού πολιτικού παιχνιδιού, κάτι που αναγνωρίζουν εχθροί και αντίπαλοι.

Εν τω μεταξύ βέβαια οι τρεις μνηστήρες (Μ. Μαντάλα, Π. Ευαγγελίου και Κ. Αλλαγιάννης) κάνουν τις κινήσεις τους στην τοπική σκακιέρα ώστε εάν τελικώς το αποφασίσουν, να εκκινήσουν από όσο το δυνατό πιο ευνοϊκή θέση τον προεκλογικό αγώνα ο οποίος έτσι κι αλλιώς αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός.

Σχόλια