Date2

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 17:29:37

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμαρχος Σαρωνικού: Οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν λογικές Βενεζουέλας ή Β. Κορέας για την παραλία Αλυκών Αναβύσσου!

Αλλάξτε μέγεθος

alikanavis

Ευθείες βολές όχι μόνο κατά του δημάρχου Σαρωνικού αλλά και κατά του συνόλου των μελών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού εξαπέλυσαν οι πέντε βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση – απάντησή τους στο δελτίο τύπου της διαπαραταξιακής επιτροπής για το ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών της Αναβύσσου από την ΕΤΑΔ!

Προσπαθώντας να μην χαλάσουν την κυβερνητική πίτα ξεπουλήματος οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες, επικαλούνται τον νόμο προκειμένου να πείσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουν δίκιο αυτοί και η ΕΤΑΔ και όχι οι πολίτες και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποί τους.

Επιμένουν μάλιστα ότι θέση τους παραμένει “η τήρηση της νομιμότητας” (παρότι επένδυσαν πολιτικά στην ακριβώς αντίθετη “λογική”) και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω εγκαλούν τον δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη για την ιδεολογική ταυτότητά του παραπέμποντας σε εποχές που το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ήταν απαραίτητο στους πολίτες.

Μέσα στις 419 λέξεις της δεύτερης ανακοίνωσής τους οι κ.κ. Μπαλτάς, Αθανασίου, Σκουρολιάκος, Πάντζας και Δέδες αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους ακόμη κι όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το σύνολο των μελών μιας τοπικής κοινωνίας!

Όπως ήταν φυσικό λοιπόν ο Δήμος Σαρωνικού απάντησε στη δεύτερη αυτή ανακοίνωση των κυβερνητικών βουλευτών με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, τονίζοντας ότι “για τον Δήμο Σαρωνικού αποτελεί "κόκκινη γραμμή" το ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών. Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες, ενωμένοι μια γροθιά, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας”!

Υπηρετούν το κομματικό συμφέρον τους

Παράλληλα ο κ. Σωφρόνης κάνει σαφές ότι στόχος του δήμου δεν είναι η αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεργασία μαζί τους, αφού κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες. “Θεωρούμε όμως ότι η απόφασή τους να στηρίζουν τις επιλογές μιας δοτής διοίκησης όπως είναι η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία προωθεί ένα μοντέλο αξιοποίησης της παραλίας των Αλυκών που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την περιοχή και θα στερήσει τους πολίτες την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει” υποστηρίζει και προσθέτει: “Επιλέγουν να υπηρετήσουν το κομματικό τους καθήκον, αντί το συμφέρον των πολιτών που τους ψήφισαν. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πουθενά αναφορά για ξεπούλημα των παραλιών. Τι άλλαξε από το 2015 μέχρι σήμερα; Μήπως η ανάγκη παραμονής με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξουσία και στα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει;”.

Αναφερόμενος σε αυτή καθ' εαυτή τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών από τους πέντε βουλευτές, ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι αυτοί “επιλέγουν να στηρίξουν την επιλογή της ΕΤΑΔ να καταλάβει όλη την παραλία των Αλυκών και να τη "φορτώσει" με πέντε (5) καντίνες, Λούνα Παρκ, Τσίρκο και πάρκινγκ επί πληρωμή”.

Σε ό,τι αφορά την επίκληση του νόμου από πλευράς των πέντε βουλευτών ο κ. Σωφρόνης τονίζει ότι η αυτοδιοίκηση διεκδικεί το αυτονόητο δηλαδή “να ανήκει στους Δήμους το δικαίωμα αξιοποίησης των παραλιών” και προσθέτει με νόημα: “Πουθενά στον κόσμο, εκτός ίσως από τη Βενεζουέλα ή τη Βόρειο Κορέα, δεν γίνεται η διαχείριση των παραλιών από το Κεντρικό Κράτος. Παντού έχει η αυτοδιοίκηση τον πρώτο λόγο”.

Σχετικά δε με τις εναλλακτικές λύσεις που ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτάθηκαν από την ΕΤΑΔ , ο δήμαρχος Σαρωνικού κάνει σαφές ότι “ήταν ουσιαστικά παραλλαγές της ίδιας πρότασης” και γι' αυτό απορρίφθηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δεύτερη ανακοίνωση των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε εδώ την απαντητική ανακοίνωση του δημάρχου Σαρωνικού.

Διαβάστε σχετικά: 260.000 ευρώ κοστίζει κατά την ΕΤΑΔ η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία Αλυκών Αναβύσσου!

Σχόλια