Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:49:22

rss

αναζήτηση

makripano

Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου!



Αλλάξτε μέγεθος

1 eg4

Τις νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου, εγκαινίασε, η δημοτική αρχή Μαρκοπούλου, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς, παρουσία δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων και φορέων του δήμου.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης δήλωσε για τα εγκαίνια του Νέου Κτιρίου του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παραδίδουμε ένα ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο Σχολείο, ένα κόσμημα, όπως ακριβώς αξίζει στην ελπίδα αυτού του τόπου, τα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση στους γονείς, για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας των νηπίων και στο προσωπικό, τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, για την άσκηση του ιδιαίτερα ευαίσθητου και σημαντικού λειτουργήματός τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Τεχνικούς Συνεργάτες από την «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» και την «ΔΗΜ-ΕΡ Α.Ε.» και σε όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας».

Στο χαιρετισμό τους, η Διευθύντρια Α΄θμιας εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής Βασιλική Ξυθάλη, καθώς και η διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Διαμαντή, ανάδειξαν τον καθοριστικό ρόλο του χώρου στην εκπαίδευση των παιδιών και της άρτιας διεκπεραίωσής της, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά τους.

Το νέο Κτίριο 337 τ.μ., επί των οδών Μαμούρη και 25ης Μαρτίου στο Μαρκόπουλο, διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ύπνου, κουζίνα, αποθήκη, χώρο υγιεινής νηπίων, ένα WC AμΕΑ – νηπιαγωγών και ένα μεγάλο φωτεινό πολυδύναμο χώρο.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούνται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053 τ.μ., παρέχοντας αύλειο χώρο, που περιλαμβάνει παιδική χαρά 94 τ.μ., με δάπεδα και παιχνίδια νηπίων πιστοποιημένης ασφάλειας.

Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί η περιβαλλοντική ευαισθησία της ΔΗΜΕΡ ΑΕ, η οποία ανέλαβε την εκτέλεση των έργων και φρόντισε για τη διατήρηση των δένδρων της αυλής, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παραδίδοντας χώρους πρασίνου 421,5 τ.μ..

2 eg4

Το ολοκαίνουργιο νηπιαγωγείο, αναβαθμίστηκε ενεργειακά σε σχέση με την αρχική μελέτη, με την τοποθέτηση αυξημένου θερμομονωτικού υλικού στα εξωτερικά τοιχώματα, στα δάπεδα και την οροφή, ενεργειακών κουφωμάτων από αλουμίνια με θερμοδιακοπή, ενεργειακών διπλών υαλοπινάκων, ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενεργείας, σύστημα αντιστάθμισης στη λειτουργία του καυστήρα, φωτοβολταϊκά panel συνολικής ισχύος 5.355 W.

Mε αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα ουσιαστικής εξοικονόμησης στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι που αποτυπώνεται και στο ενεργειακό πιστοποιητικό του κτιρίου, το οποίο είναι κατηγορίας Α+ !

Το έργο του νέου κτιρίου στέγασης του 4ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου είχε προϋπολογισμό 909.000 ευρώ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, χρησιμοποιήθηκαν συνεργεία και προμηθευτές υλικών, από την περιοχή του Μαρκοπούλου, τόσο για τις εργασίες κατεδάφισης και τις χωματουργικές εργασίες, όσο και για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος.

3 eg4

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους η σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ιουλία Κασαβέτη, η αρχιτέκτονας της «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» Σίσσυ Κοπανά και από τη «ΔΗΜ. ΕΡ. Α.Ε.», οι Όθων Κυριακόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος και Κυριάκος Σούμπασης.

Από τη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Κιμπιζή και Φάνης Σταμπέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νίκος Ορφανός, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου» Γιάννης Πολίτης, η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και δημοτική σύμβουλος Ζωή Γιαννάκη, η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και δημοτική σύμβουλος Μπίλλυ Δρίτσα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σχέδιο Δράσης» Λεωνίδας Μπέης, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης και δημοτικός σύμβουλος Τάσος Νικολακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Ρούσης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Πανταζής.

Από τη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα, παρέστησαν η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου Μάνια Δανιηλίδου, η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη Σοφία Βλάσση, η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου Ράνια Σωτηροπούλου, η προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου Αφροδίτη Κόλια, η δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη Αικατερίνη Γιασεμάκη, ο δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη Παναγιώτης Κορνιωτάκης, ο δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου Σπύρος Παζαρόπουλος, η δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου Μαρία Πυργέρου, ο δ/ντης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου Γεώργιος Μέντσιος, ο Νικόλαος Λαδάς από το 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, η δ/ντρια του 1ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου Μαρία Γιαχουντή, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων του δήμου.

Εκπρόσωποι από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, όπως οι Σίμος Σκαρής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, Πάνος Σπυρόπουλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, Βαλάντης Γαλανάκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σχολείου Μαρκοπούλου Πάνος Καψάλης και η Ειρήνη Κερετζή, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» Κώστας Τουλγαρίδης, καθώς και μέλη του του δ.σ. της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου Νίκος Κασίμης, Χρήστος Παφύλας και Γιάννης Παυλάκης.

Από τα σώματα ασφαλείας, το «παρών» έδωσαν η λιμενάρχης του Α΄ Τμήματος Μαρκοπούλου, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, ο διοικητής του Α.Τ. Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μάρκου, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου, Ιωάννης Σακκάς, ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Τζοΐτης.

4 eg4

Επίσης παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Α.Ο.Μ. και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Πάρης Ευαγγελίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής (Ο.Σ.Π.Α.) Ιωάννης Στρατουδάκης, η πρόεδρος Χριστίνα Σαμαρά και μέλη του Χορευτικού Συλλόγου «Μυρρινούς», η Γεωργία Πολυκανδριώτη από τον Χορευτικό Σύλλογο «Δήλιος Απόλλων», ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μαρκοπούλου Γιάννης Μαντάλας, ο πρόεδρος του Ι.Ο.ΠΟ.Ρ. Γιάννης Μπέης, μαζί με τα μέλη του δ.σ. Αναστασία Γκλιάτη και Κωνσταντίνο Μαλανδράκη, ο πρόεδρος του Ο.ΚΑ.Μ. Γιάννης Αλεξανδράκης, ο Αριστείδης Μπάκας από τον ΝΑ.Σ.ΠΟ.Ρ., ο Κωνσταντίνος Ρόκας, ο Ευάγγελος Γκλιάτης και ο Νίκος Παναγιώτου από το Σύλλογο «Αλληλεγγύη Τέχνη Ομαδικότητα» (Α.Τ.ΟΜΑ), ο πρόεδρος του Συλλόγου της Μικτής Χορωδίας Μαρκοπούλου Σπύρος Γιαννάκης, ο Λευτέρης Βικελής από την εταιρεία «Αφοί Κ. Σταύρου», η γενική γραμματέας του Α.Ε.ΠΟ.Ρ. Ασπασία Μάρκου και ο έφορος του τμήματος τένις Παρασκευάς Σπανός, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου και πρώην λυκειάρχις Ανδρονίκη Σταθαρά – Κόλια, καθώς επίσης και ο πρώην λυκειάρχης Δημήτρης Κόλιας, ο κ. Νικολόπουλος από τον Ν.Ο.Ι.Ε.Σ., ο Κώστας Σουλιώτης από τον ΙΜΑΕΣ, η Δήμητρα Γεωργίου από τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς», οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Μπουλούκου, Όλγα Μαντζουράνη - Ανδρικοπούλου, Μαίρη Αηδονοπούλου, Μανώλης Κατσούλης και ο ζωγράφος Βαγγέλης Τζερμιάς.

Σχόλια