Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 06:51:19

rss

αναζήτηση

makripano

Έτος Προστασίας Περιβάλλοντος της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου το 2017 – Κόπηκε η πίτα του συλλόγου (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

agmar1

Η κοπή της πίτας του του προοδευτικού εξωραϊστικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας Κορωπίου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, στον δημοτικό πολυχώρο -ΚΑΠΗ της περιοχής.

Ο πρόεδρος του δ.σ. του συλλόγου Κωνσταντίνος Κουντούρης, ο αντιπρόεδρος, Γεώργιος Γκίνης καθώς και άλλα μέλη του προεδρείου υποδέχθηκαν τον δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και τη σύζυγό του Πόλυ Ντούνη τους αντιδημάρχους Ανδρέα Ντούνη, Θοδωρή Γρίβα, Νίκο Γιαννάκο, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας, Μανώλη Γρινιεζάκη, την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Κιούση και Διονύση Κερασιώτη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε στα αίτια καθυστερήσεων μεγάλων και κρίσιμων έργων τις προηγούμενα χρόνια προσδιορίζοντάς τα σε μικροϊδιοκτησιακά συμφέροντα που στάθηκαν εμπόδια στις πολεοδομικές εντάξεις ενώ και οι δεσμεύσεις αρχαιολογικών περιοχών (παραλιακές περιοχές από Κέκρωπα μέχρι Σκαλάκια - Νησί Ντούνη) δημιουργούν πλαίσιο αδυναμίας παρεμβάσεων.

Προανήγγειλε επίσης για το 2017 οργανωμένες παρεμβάσεις του δήμου, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών και οι οποίες, όπως είπε, κινούνται σε κατευθύνσεις που και ο σύλλογος έχει προαναγγείλει και αποφασίσει ανακηρύσσοντας το 2017 ως έτος Προστασίας Περιβάλλοντος Αγίας Μαρίνας.

Ακολούθησε μια σύντομη τελετή από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παρασκευάκο, του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μαρίνας ο οποίος ευλόγησε την πίτα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Κουντούρης, έκοψε την πίτα και μοίρασε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, σε προσκεκλημένους εκπροσώπους άλλων τοπικών συλλόγων (Αμπελώνα και Αγίου Γεωργίου), στα μέλη του δ.σ. του συλλόγου ενώ ιδιαίτερη τιμή απέδωσε στους πρώην προέδρους των Δ.Σ του συλλόγου κ.κ. Αρμακόλα, Λάζαρη, Καρρά και Αγγούρη με την απονομή τιμητικών πλακετών μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Η συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του συλλόγου ήταν αρκετή για να αποτελέσει αντικείμενο ευχών από τον πατέρα Νεκτάριο, ο οποίος συνέδεσε τη μακροημέρευση του συλλόγου στη χάρη της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος και στην οικογένεια Παπαμιχάλη (σ.σ.: ο Γιώργος Δ. Παπαμιχάλης και η σύζυγός του Σταματίνα πρωτοστάτησαν στην ανέγερση του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας Αλυκού που οδήγησε και στην καθιέρωση της ονομασίας της περιοχής το 1947 έως σήμερα).

Η εκδήλωση στο τυπικό της μέρος τελείωσε με τη απαγγελία ποιήματος από το μέλος του συλλόγου Ν. Τριβυζά και τις ευχές της εθελόντριας Ρίτσας Ανεστοπούλου.

Ακολούθησε γλέντι με τα μέλη του συλλόγου αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚ Μανώλη Γρινιεζάκη να πρωτοστατούν στο χορό!

agmar2

agmar3

agmar4

agmar5

agmar6

agmar7

agmar8

agmar9

agmar10

agmar11

agmar12

agmar13

Σχόλια