Date2

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 20:44:59

rss

αναζήτηση

makripano

Σ. Μεθενίτης κατά ΝΔ για την… κάλυψη που προσέφερε στην Περιφέρεια παρά τις μεθοδεύσεις Δούρου για την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ

Αλλάξτε μέγεθος

perifkatalipsi

Σοβαρότατες ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τις τουλάχιστον περίεργες μεθοδεύσεις της περιφερειακής διοίκησης Αττικής σε ό,τι αφορά την έγκριση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, κατέθεσε με επιστολή του ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε παρουσιάσει και σε σχετικό ρεπορτάζ το notioanatolika.gr, το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Σώματος Θ. Σχινάς, μετά την κατάληψη του χώρου του προεδρείου από πολίτες του Μαραθώνα και της Φυλής, προχώρησε στην ανακοίνωση ότι η σχετική εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η… λεπτομέρεια βέβαια ήταν ότι ουσιαστικά η εισήγηση όχι μόνο δεν διαβάστηκε στο σώμα αλλά και δεν πραγματοποιήθηκε και η σχετική ψηφοφορία την οποία απλώς ανακοίνωσε ο κ. Σχινάς και στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση.

Η συνέχεια ήταν εξίσου περίεργη αφού η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, το απόγευμα της Τετάρτης, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει, παρουσία και πολλών άλλων κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα», όπως γράφτηκε στο σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα το ίδιο δελτίο τύπου ήταν αυτό που ενημέρωσε ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δούρου «μετείχαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για το Περιβάλλον, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για Θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος».

Από την επίσημη ενημέρωση προέκυψαν δύο στοιχεία. 1. Ότι σχετική ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά μόνο από την Περιφέρεια και 2. Ότι ούτε καν διέρρευσε κάποια δυσφορία, έστω, από τα νεοδημοκρατικά στελέχη για τα όσα είχαν συμβεί στο περιφερειακό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης. Και αυτό ενώ υπήρχαν και σχετικά ρεπορτάζ αλλά και ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού που κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της περιφερειακής πλειοψηφίας.

Το δεύτερο αυτό στοιχείο ήταν που προκάλεσε την μήνι του δήμαρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη ο οποίος έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Νέα Δημοκρατία «Χρήσιμο Ηλίθιο της Κυβέρνησης»!

Ο κ. Μεθενίτης έκανε λόγο για «μια διαδικασία - παρωδία, εμφανώς παράνομη και παράτυπη, χωρίς να ακουστεί η Εισήγηση, χωρίς να μιλήσουν οι Παρατάξεις, με διακοπείσα την Συνεδρίαση και χωρίς να γίνει...ψηφοφορία (!)», όπου «ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, απλώς... ανακοίνωσε, ότι το σημαντικότερο θέμα της Αττικής, η Διαχείριση των Απορριμμάτων, εγκρίνεται, ως η Εισήγηση!!».

Και ενώ συνέβησαν όλα αυτά ο κ. Μεθενίτης υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ., με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και μια σειρά σημαντικότατων Στελεχών της, προσέφερε απλόχερη και πλήρη, πολιτική νομιμοποίηση και κάλυψη στην κα Δούρου, συζητώντας μαζί της, «την Απόφαση»! Προσέφερε έτσι, εξ αντικειμένου, άμεση κάλυψη στον πρωτοφανή διαδικαστικό αυταρχισμό της και στην πολιτική της παρανομία!».

Και διατύπωσε τα εξής ερωτήματα: «Πόσους τόνους πολιτικής ηλιθιότητας και αυτοκτονικής αφέλειας, κουβαλάτε;; Τον κόσμο, που σας ψηφίζει και σας στηρίζει, δεν τον σέβεστε, ούτε στοιχειωδώς;».

«Ντροπή σας, μόνο Ντροπή!» κατέληξε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου!

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σκληρότατη επιστολή του κ. Μεθενίτη.

Διαβάστε εδώ το σχετικό με την επεισοδιακή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, δελτίο τύπου της παράταξης του Γ. Σγουρού.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη συνάντηση της κας Δούρου με τον κο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά: Κλιμάκωση της έντασης στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και διακοπή της συνεδρίασης!

Σχόλια